به گزارش پایگاه خبری نشان :

خبرنگار:الهام کریمی، سود سهام عدالت انتهای آذر ماه سال گذشته بود که مرحله اول عملکرد مربوط به سال مالی ۱۴۰۱ شرکت‌ها به حساب سهامداران واریز شد، مرحله دوم واریز سود سهام عدالت هم ۲۴ اسفندماه بود سودی که بنابر اعلام سازمان بورس در مرحله دوم دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۴۴۶ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۴۸۲ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی ۹۰۶ هزار تومان سود دریافت کردند البته که میزان دریافتی سود بستگی به سبد سهام افراد داشت.

درباره این موضوع، در تاریخ ۲۸ فروردین ماه مجید عشقی رئیس سازمان در رسانه ملی توضیح داد: مجموعه اتفاقاتی رخ داد که سبب شد برخی شرکت‌ها تخلفی داشته باشند و نتوانند  سود سهام عدالت  را پرداخت کنند. این شرکت‌ها اکثرا با کمبود نقدینگی مواجه هستند ما هم توصیه کردیم که باید سود سهام عدالت پرداخت شود امیدواریم تا خرداد بتوانیم این سودها راجمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم؛ البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت، درباره تاریخ واریز این سود افزود: چند شرکت بخشی از سود سهام عدالت را واریز نکردند و کماکان پیگیری‌ها از سمت سازمان بورس و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در حال انجام است. به محض این که سودها دریافت شود زمان واریز آن اطلاع رسانی خواهد شد.

او تاکید داشت: مسئله مهم درباره نحوه دریافت این سود این است که برای دریافت سود سهام عدالت سهامداران نباید به هیج جا مراجعه و هیچ مدرکی را نباید به کسی دهند؛ همچنین سهامداران بدانند که برای دریافت سود سهام عدالت نباید روی هیچ لینکی کلیک کنند.

او در نهایت توضیح داد: زمانی که سود مرحله سوم و تسویه سهام عدالت تعیین تکلیف شد، مثل سال‌های گذشته سود به شماره شبای بانکی افراد که در سامانه سجام اعلام کردند واریز خواهد شد. در نهایت هم سهامداران اخبار مربوط به واریز سود سهام عدالت و دیگر موارد مربوط به این حوزه را تنها از مراجع رسمی پیگیری کنند.

جزییات تازه سود سهام عدالت تا امروز ۹ خرداد ۱۴۰۳

سود سهام عدالت سال ۱۴۰۲ دو مرحله‌ای بود که مرحله نخست آن آذرماه و مرحله دوم آن در هفته پایانی اسفند واریز شد. سود سهام عدالت در مرحله دوم حدود ۳۰ درصد کمتر از مرحله اول بود. همچنین سود سهام عدالت متوفیان هم در روز‌های پایانی سال ۱۴۰۲ پرداخت شد. البته سود سهام عدالت برخی سهامداران و وراث با مشکل مواجه شد که این افراد باید موضوع را از طرق مختلفی که اعلام شده پیگیری کنند.

تازه‌ترین خبر این است که به دنبال واریز سود سهام عدالت مرحله دوم مشخص شد برخی افراد در این مرحله سود کمتری نسبت به آنچه مقرر شده بود دریافت کردند. چند علت برای کم واریز شدن سود سهام عدالت وجود دارد که احتمالا شامل همه سهامداران نمی‌شود.

پس از واریز مرحله دوم سود سهام عدالت به حساب سهامداران در روز‌های پایانی اسفندماه برخی افراد سود کمتری را در مقایسه با مرحله اول واریز در آذرماه دریافت کردند.

یکی از دلایل آن بود که هشت شرکت سود سهام عدالت خود را به حساب‌های شرکت سپرده‌گذاری مرکزی واریز نکردند. در این خصوص سازمان بورس اقدامات قانونی لازم را برای دریافت سود سهامداران انجام خواهد داد تا بعد از تأمین وجه از سوی شرکت‌های سرمایه پذیر، مابقی سود به حساب سهامداران واریز شود.

به دنبال واریز سود سهام عدالت مرحله دوم مشخص شد که برخی افراد در این مرحله سود کمتری نسبت به آنچه مقرر شده بود دریافت کردند.

موضوع اول به فروش سهام عدالت مربوط می‌شود. سهامداران سال گذشته می‌توانستند درخواست فروش سهام عدالت بدهند. در این بین کارگزاری‌ها سهام برخی از سهامداران را فروختند. با فروش سهام، تعداد سهم کاهش یافته و سود کمتری به سهامدار تعلق می‌گیرد.

مسئله دوم به سهم هر شرکت در سبد سهام عدالت هر سهامدار مربوط است. شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و سازمان بورس بار‌ها اعلام کرده‌اند که پرتفوی سهامداران متفاوت است. یعنی ممکن است یک فرد تعداد سهامی که از برخی شرکت‌ها دارد بیشتر یا کمتر از سهامدار دیگر باشد. به همین دلیل سود کمتر یا بیشتری نسبت به سهامدار دیگر دریافت کرده است.

اما در حالت کلی دارندگان سبد سهام عدالت ۴۵۲ هزار تومانی می‌بایست ۴۰۹ هزار تومان دریافت کنند. افرادی که سبد ۴۹۲ هزار تومانی دارند مبلغ ۴۴۶ هزار تومان، کسانی که ۵۳۲ هزار تومان سبد دارند مبلغ ۴۸۲ هزار تومان و سهامدارانی که از سبد سهام یک میلیون تومانی برخوردارند ۹۰۶ هزار تومان سود دریافت خواهند کرد.

سهامداران باید مغایرت در زمینه میزان سود را از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه پیگیری کنند.

خبر دیگر اینکه به دنبال تخلف هشت شرکت در واریز سود قرار است تا خردادماه ۱۴۰۳ میزان سودی که این شرکت‌ها در مرحله دوم پرداخت نکردند به حساب سهامداران عدالت واریز شود؛ بنابراین سهامداران منتظر دریافت سود سهام عدالت تا سه ماه آینده باشند.

پرداخت سومین سود سهام عدالت ۱۴۰۳

طبق اعلام مجید عشقی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار تا خرداد ماه سودهای معوقه سهام عدالت از شرکت های زیر مجموعه جمع آوری می‌شود. مبلغ سومین مرحله سود سهام عدالت ۱۴۰۲ و زمان دقیق آن توسط شورای عالی بورس مشخص و اعلام می‌گردد. برای مشاهده سهام عدالت و میزان مبلغی واریزی آن وارد سامانه سهام عدالت به نشانی pl.sahamedalat.ir شوید. برای ورود به سامانه سهام عدالت، کدملی خود را وارد کنید تا کدامنیتی برای شما پیامک شود. سپس وارد سامانه سهام عدالت شوید.

مرحله دوم سود سهام عدالت ۱۴۰۲ چقدر بود؟

مرحله دوم سود سهام عدالت و همچنین سود سهام عدالت متوفیان به وراث از ۲۴ تا ۲۶ اسفند ماه به حساب دارندگان واریز شد. مبالغ سود سهام عدالت ۱۴۰۲ به شرح زیر است:

سبد سهام عدالت سود مرحله دوم سهام عدالت ۱۴۰۲

۴۹۲ هزار تومانی ۴۴۶ هزار تومان

۵۳۲ هزار تومانی ۴۸۲ هزار تومان

یک میلیون تومان ۹۰۶ هزار تومان

برای استعلام آخرین واریزی سود سهام عدالت با کد ملی به سایت sahamedalat.ir مراجعه کنید.

سود سهام عدالت جاماندگان چه می شود؟

شاید برای بسیاری از جاماندگان سهام عدالت سوال پیش آید که چطور می‌توانند سهام عدالت داشته و سود دریافت کنند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم در سال جاری ۵ میلیون نفر ایثارگر و کسانی که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند، سهام عدالت دریافت کردند. میزان سود سهام عدالت بهزیستی و کمیته امداد در سال جاری بین یک تا ۲ میلیون تومان خواهد بود و پرداخت سهام عدالت الباقی سهامداران جدید به سال آینده موکول شد. در راستای پیگیری سود سهام عدالت می توانید به مقاله “از کجا بفهمیم سود سهام عدالت واریز شده است؟” مراجعه کنید.

سود سهام عدالت چقدر است؟

سهام عدالت متشکل از سبد سرمایه‌گذاری به ارزش‌های ۵۰۰ هزار و یک میلیون تومان بوده که سود سهام عدالت بستگی به ارزش سهام عدالت متفاوت است. طی سال‌های گذشته واریزی سود سهام عدالت طی فواصل زمانی معین به دارندگان پرداخت شد.

اگر پیامک بانکی شما فعال نیست و می‌خواهید بدانید آیا سود سهام عدالت واریز شده است، به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به نشانی ddn.csdiran.ir مراجعه نمایند. در این سامانه علاوه بر امکان اطلاع از واریزی سهام عدالت می‌توانید ارزش روز سهام عدالت را مشاهده کنید.

چرا سود سهام عدالت واریز نشد؟

دلایل مختلفی می‌تواند باعث عدم واریز سود سهام عدالت شود که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:

حساب بانکی مشترک

راکد بودن حساب

حساب بلندمدت

درج شماره شبای نادرست

حساب بانکی مسدود

داشتن حساب ارزی

نحوه دریافت سود سهام عدالت

همان‌طور که پیش از این گفته شد، تنها شرط دریافت سود سهام عدالت ثبت نام در سجام و ثبت شماره شبا دارنده سهام است. سهامدارانی که در سامانه سجام ثبت نام نکرده و احراز هویت نشده‌اند، مبلغ سود سهام عدالت به حساب آن‌ها واریز نشده و بستانکار تلقی می‌شوند. اگر در سجام ثبت نام نکرده‌اید باید بدانید که ثبت نام در سجام و احراز هویت به دو روش انجام می‌گردد.

۱. در روش نخست می‌توانید به طور مستقیم وارد سامانه سجام شوید و اطلاعات شخصی و شماره حساب را وارد نمایید. پس از تکمیل فرم‌های مربوطه یک کد ۱۰ رقمی به شماره همراه پیامک می‌شود، پس از دریافت کد می‌توانید مجدد وارد سامانه شوید و احراز هویت غیرحضوری انجام دهید. این روش مستلزم پرداخت هزینه می‌باشد.

۲. در روش دوم می‌توانید با ورود به سایت کارگزاری بیدار برای ثبت نام در سامانه سجام و دریافت کد بورسی اقدام کنید.

سود سهام عدالت ۱۴۰۳ کی واریز میشود؟

سازمان بورس درمورد زمان و تاریخ واریز سود سهام عدالت ۴۰۳ اعلام کرد بعضی شرکت‌ها بخشی از سود خود را پرداخت نکرده‌اند. به طور کلی تاریخ دقیقی برای واریز هنوز مشخص نیست، اما قرار است تا اواخر خرداد ماه سود مرحله سوم سهام عدالت پرداخت شود.سود سهام عدالت ۱۴۰۳ کی واریز میشود؟

سودهای رسوب شده سهامداران سهام عدالت

کسانی که سهام عدالت دارند ولی تا به حال سودی دریافت نکردند باید در سامانه سجام ثبت نام کنند. پس از احراز هویت در سجام، سهامداران در آذر ۱۴۰۲ علاوه بر سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱، سود سنوات‌های گذشته را هم دریافت می‌کند.

سود سهام عدالت متوفیان واریز شد؟

در مهر سال ۱۴۰۲ برای نخستین بار امکان انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث فراهم شد. وراثی که مراحل انتقال سهام عدالت را تا ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ گذرانده باشند، سود سهام عدالت به حساب وراث واریز شده است. متوفیانی که سبد سهام عدالت آنها ۵۰۰ هزار تومانی است، حدود یک میلیون تومان به حساب وراث آنها واریز شد. همچنین متوفیانی که سهام عدالت آنها به ارزش یک میلیون تومان بود، وراث آنها سود حدود یک میلیون و ۹۰۰ دریافت کردند.

به طور مجموع سهام و سود سهام عدالت متوفیان تا سال ۱۴۰۲ حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان است که در حساب شرکت سپرده‌گذاری مرکزی قرار دارد. به این مبلغ سود بانکی تعلق گرفته که در زمان انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث، پرداخت می‌شود. وراث سهام عدالت باید بدانند که امکان انتقال سهام عدالت متوفیان وجود دارد اما تا به امروز زمان فروش سهام عدالت مشخص نشده است.

 

کلاهبرداری در سهام عدالت

با انتشار اخبار پرداخت مرحله دوم سود سهام عدالت ۱۴۰۲ برخی سودجویان به کلاهبرداری با استفاده از این تیتر کرده‌اند. در حال حاضر هیچ ثبت نام سهام عدالتی انجام نمی‌شود و اگر پیامکی مبنی بر شرایط ثبت نام در سهام عدالت برای شما ارسال شد، بر روی لینک ارسال شده، کلیک نکنید چرا که در صورت گوشی همراه شما هک می‌شود.

 

سوالی که در اینجا پیش می‌آید این است که اگر لینک مخربی را باز کردیم چه کار کنیم؟ در پاسخ باید بگوییم که ابتدا همراه بانک خود را غیرفعال کنید. بنابراین بدانید که هیچ پیامکی مبنی بر ثبت نام سهام عدالت از سوی هیچ سازمانی برای متقاضایان ارسال نمی‌شود.

 

با سود سهام عدالت چه کار کنیم؟

اگر سرمایه‌های خرد به سرعت سرمایه گذاری نشوند، در مخارج روزانه صرف می‌شود. اگر نمی‌دانید با سود سهام عدالت خود چه کار کنید، ما به شما سرمایه گذاری در صندوق‌ های سرمایه گذاری را پیشنهاد می‌کنیم.

صندوق های سرمایه گذاری توسط افراد متخصص و تیم حرفه‌ای مدیریت می‌شوند به همین جهت بازدهی بیشتری نسبت به سرمایه گذاری مستقیم دارند. سرمایه گذاران براساس ریسک پذیری می‌توانند یکی از صندوق ها را انتخاب کنند. اگر فرد ریسک گریزی هستید و قصد دریافت یک سود ثابت دارید، به شما خرید صندوق درآمد ثابت را پیشنهاد می‌کنیم. صندوق درآمد ثابت سپر با پرداخت سود ۳۰ درصد سالانه جزو پرسودترین صندوق شناخته می‌شود و شما می‌توانید با سرمایه گذاری خود در این صندوق سود کسب کنید.

اگر فرد ریسک پذیری هستید، می‌توانید صندوق سهامی، صندوق مختلط، صندوق در صندوق و … را انتخاب کنید. برای مشاهده لیست صندوق های سرمایه گذاری به سایت fipiran.ir مراجعه نمایید.

منبع:اندیشه معاصر