خبرنگار الهام کریمی، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس اعلام کرد برای هر سه شرکت بورسی که سود سهام عدالت را واریز نکرده اند گزارش تخلف تهیه شده است و رای نهایی هم در خصوص آن ها صادر شده است.
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس با اشاره به پرونده تخلفاتی 4 شرکت موجود در لیست شرکت های سهام عدالت در خصوص تاخیر در پرداخت سود این سهام گفت: این 4 شرکت تا پایان خرداد باید سود سهامداران سهام عدالت را واریز می کردند. گفتنی است در اسفند 1402 خبر واریز سود سهام عدالت در رسانه ها منتشر شد. البته این سود با سالهای قبل یک تفاوت داشت و تعداد 8 شرکت سود خود را پرداخت نکرده بودند.
اما هم اکنون که حدود یک ماه نیز از خرداد می گذرد همچنان 4 شرکت سود سهام عدالت را واریز نکردند. نفت بندر عباس، فجر انرژی خلیج فارس، گروه مپنا و نفت ستاره خلیج فارس 4 شرکتی هستند که هنوز سود سهام عدالت را واریز نکرده اند.
گفتنی است تا کنون 5.5 هزار ملیارد تومان سود در دست این شرکت ها باقیمانده است که به غیر از هلدینگ خلیج فارس، سه شرکت دیگر هر کدام دلیلی برای عدم واریز سود سهام عدالت مطرح کرده اند. پالایشگاه بندرعباس 2 هزار میلیارد تومان، صنایع پتروشیمی خلیج فارس 3 هزار میلیارد تومان و مپنا حدود 550 میلیارد تومان از سود سهام عدالت را واریز نکردند.
لازم به ذکر است، اگرچه پالایشگاه بندر عباس اعلام کرده، از مجموعه وزارت نفت طلبکار است و مپنا هم بابت فروش برق از وزارت نیرو طلب کار است، اما هیچ کدام از این دلایل برای سازمان بورس مورد قبول واقع نشده است و برای هر سه شرکت گزارش تخلف تهیه شده است و رای نهایی هم در خصوص آن ها صادر شده است.
نحوه انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث
بر اساس این گزارش، تمامی خدمات مربوط به انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث از طریق سامانه «میراث» در ۴ بانک و ۴۴ کارگزاری منتخب به صورت رایگان است و نیازی به پرداخت هیچگونه وجهی نیست.
بر اساس این گزارش، وراث متوفیان سهام عدالت بعد از مراجعه به درگاه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس «ddn.csdiran.ir» و مشخص شدن زمان تشکیل پرونده برای آغاز فرایند انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث میبایست به یکی از بانکهای «ملی، ملت، پارسیان و تجارت» یا کارگزاریهای منتخب « مراجعه کنند.
افزون بر این، یکی از وراث که حتما باید سجامی شده باشد در ابتدا باید به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس «ddn.csdiran.ir» وارد شوند و در گام بعدی با ورود به بخش «امور سهام عدالت متوفی» و با وارد کردن کدملی و تاریخ تولد متوفی در بخش «استعلام نوبت تشکیل پرونده» نسبت به زمان فرارسیدن تشکیل پرونده و نوع دارایی متوفی آگاهی لازم را کسب کرده، پس از آن در صورت تائید زمان تشکیل پرونده میتوانند به هر یک از دفاتر کارگزاری و بانکهای منتخب مراجعه کنند و در پایان نیز پس از تشکیل پرونده در یکی از دفاتر، امکان پیگیری پرونده از طریق بخش «استعلام وضعیت پرونده» در درگاه یکپارچه برای تمامی وراث، قابل مشاهده خواهد بود.
مدارک لازم برای تشکیل پرونده سهام عدالت
وراث پیش از مراجعه به دفاتر کارگزاری یا شعب بانکهای مورد تایید سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه باید به یکی از دفاتر اعلام شده، نسبت به ارائه مدارک ذیل اقدام کنند:
۱- تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی
۲- اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت (با این توضیح که رسید متقاضی کارت ملی و یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر سازمان ثبت احوال میتواند جایگزین کارت ملی باشد.)
۳- اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی (شایان ذکر ا ست در صورتی که مادر در عداد وراث باشد؛ مستنبط از بند ب ماده ۸۹۲ قانون مدنی جهت کنترل حاجب، صفحات شناسنامه مربوط به تعداد فرزندان پدر و مادر متوفی نیز الزامی است.)
۴- در صورتیکه متوفی دارای وصیت نامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل وصیت نامه نیز ضروری است.
فرایند ثبت نام در سامانه میراث به صورت کاملا رایگان انجام می شود و در حال حاضر بیش از ۶ هزار شعب منتخب بانک های «ملی، ملت، پارسیان و تجارت» و شرکتهای کارگزاری منتخب آماده ثبت نام وراث متوفیان سهام عدالت در این سامانه هستند.
لازم به ذکر است، براساس آخرین اطلاعات، بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت از سال ۱۳۸۴ فوت کردهاند.
شرایط وام سهام عدالت
عسکری توکلی؛ رئیس هیئت مدیره شرکت سهام عدالت کشور ظهر امروز، شنبه، در نشست خبری با اصحاب رسانه آمل با اشاره به توزیع سود سهام عدالت در سال جاری در دو مرحله گفت: این دو مرحله مانند سنوات گذشته در پایان آذر و پایان اسفند سال جاری انجام میشود.
وی با بیان اینکه طلب مردم نسبت به مابقی مابهالتفاوت سود اسفند سال گذشته در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت، افزود: این سود طبق قرار با شرکت سپردهگذاری باید تا پایان خرداد انجام شود، اما تاکنون این اتفاق نیفتاده است.
رئیس هیئت مدیره شرکت سهام عدالت کشور ابراز کرد: پرداخت نشدن این سود به تأخیر پرداخت دو شرکت برمیگردد که با توجه به عدم پرداخت آن در خرداد پیگیریهای لازم از سوی سهام عدالت در دستور کار است تا در تیر ماه انجام شود.
توکلی بیشترین دستاورد سهام عدالت را به دولت سیزدهم مربوط دانست و گفت: در این دولت از میزان یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تا دو میلیون و ۵۰۰ تومان سود برای هر فرد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد داشتیم.
وی با اشاره به ارائه تسهیلات با سودهای کمبهره به سهامداران شرکت سهام عدالت خاطرنشان کرد: این طرح در راستای آزادسازی سهام از سوی مقام معظم رهبری برای ماندگاری مردم در شرکتهای سهامپذیر به دولت و مدیران سهام عدالت تکلیف میکند تا شرایطی برای تسهیلاتدهی به مردم بیندیشند.
دیدگاه شما