آمارهای ارائه شده از تغییرات شاخص قیمت خوراکیها و آشامیدنیها و دخانیات در شهریور ماه امسال، نشان میدهد، ساکنان استان ایلام، بیشترین تورم نقطه به نقطه را به نسبت شهریور ماه سال 97 داشتهاند و در این استان، تورم قیمت خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات 46.2 درصد گزارش شده است.
«ایلام و لرستان» رکورددار تورم نقطه به نقطه در اقلام خوراکی، آشامیدنی و دخانیات
بر اساس این گزارش، بعد از ایلام هم تورم نقطه به نقطه در استانهای لرستان با 43 درصد و مردم استان خراسان جنوبی با 42 درصد، ثبت شده و این استانها بیشترین تورم نقطه به نقطه را در اقلام خوراکی، آشامیدنی و دخانیات تجربه کردهاند.
البته در سوی مقابل هم ساکنان استان فارس، قمیها و همدانیها قرار گرفتهاند که به ترتیب تورم نقطه به نقطهای معادل 29.8 درصد، 31.1 درصد و 31.9 درصد را در قیمت خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات شهریور ماه امسال به نسبت شهریور سال قبل داشتند.
همچنین تورم نقطه به نقطه شهریور ماه خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات در استان تهران 34.9 درصد گزارش شده که به نسبت تورم نقطه به نقطه این اقلام در استان ایلام، بیش از 11 درصد کمتر است.
علاوه بر این اختلاف تورم نقطه به نقطه در این بخش بین استانهای دارای بیشترین و کمترین تورم، بیش از 16 درصد است.
«قم، تهران، یزد» در صدر جدول تورم ماهانه شهریور ماه اقلام خوراکی
به گزارش اتاق بازرگانی تهران، در تورم ماهانه نیز استانهای قم، تهران و یزد دارای بیشترین تورم بودهاند و به ترتیب تورمی معادل 1.7 درصد، 1.1 درصد و 0.9 درصد را به نسبت مرداد ماه داشتهاند و در مقابل نیز کردستانیها با بیشترین تورم منفی، یعنی تورم 1.6- درصدی، کمترین تورم ماهانه شهریور ماه را در اقلام خوراکی، آشامیدنی و دخانیات تجربه کردند و پس از آن، استانهای زنجان با 1.1- درصد و بوشهر با 1- درصد قرار گرفتند.
همچنین اختلاف تورم ماهانه اقلام خوراکی و آشامیدنی و دخانیات در استانهای دارای بیشترین تورم و کمترین تورم، حدود 2.7 درصد است.
ایلام، کردستان، خراسان جنوبی و چهارمحال و بختیاری رتبههای اول تا چهارم کشور در تورم 12 ماهه اقلام خوراکی
همچنین آمارهای تورم 12 ماهه منتهی به شهریور ماه امسال نشان میدهد قیمت اقلام خوراکی، آشامیدنی و دخانیات در استانهای ایلام، کردستان، خراسان جنوبی و چهارمحال و بختیاری بیش از سایر استانها بوده و به ترتیب تورم 51.9 درصدی، 51.1 درصدی و 50.3 درصدی در 2 استان خراسان جنوبی و چهارمحال و بختیاری ثبت شده است. این درحالی است که قیمت این اقلام در استانهای قم، کرمان و فارس به مراتب رشد کمتری طی 12 ماهه منتهی به شهریور داشته و تورم 12 ماهه اقلام خوراکی، آشامیدنی و دخانیات در این استانها به ترتیب 36.3 درصد، 37.9 درصد و 38 درصد گزارش شده است.
در استان تهران نیز تورم قیمت خوراکیها، اشامیدنیها و دخانیات طی 12 ماه منتهی به شهریور امسال 42.8 درصد بوده که 9.1 درصد کمتر از تورم ایلام و 6.5 درصد بیش از تورم این اقلام در استان قم بوده است.
اختلاف تورم 12 ماهه منتهی به شهریور این اقلام نیز بین استانهای دارای بیشترین و کمترین تورم خوراکیها، اشامیدنیها و دخانیات، 15.6 درصد بوده است.
این اختلاف آمار نشان می دهد از یک سو، قیمت این اقلام در برخی استانهای محروم کشور، رشد بیشتری داشته و گرانی فشار بیشتری به ساکنان این مناطق وارد کرده و از سوی دیگر، بالا بودن اختلاف نرخ تورم در هر سه روش محاسبه حاکی از ضعف در توزیع اقلام خوراکی در کشور است که نیاز به بازنگری در این بخش را ضروری میکند.
دیدگاه شما