خودروهای چینی این روزها مثل مور و ملخ در کشورهای مختلف دنیا به ویژه ایران پیدا میشوند. قیمت پایینتر آنها نسبت به شاسی بلندهای ساخت آلمان یا آمریکا و حتی کرهای و ژاپنی موجب شده تا علاقه مندان به داشتن کراس اوور به سمت خودروهای چینی بروند. اگر یک خودروباز حرفهای باشید حتما نام هاوالH2 و سانگ یانگ تیولی را شنیده و میدانید که این دو ساخته دست چشم بادامی ها در کشور ما حسابی پرطرفدار هستند؛ چراکه طرفداران آنها روز به روز بیشتر شده و فروش خوبی نیز دارند. این مقاله به معرفی و مقایسه این دو خودروی چینی پرداخته تا اگر قصد خرید یک خوروی بهروز دارید این دو را نیز از نظر گذرانده و با ویژگیهای آنها آشنا شوید، پس با ما همراه باشید.
هاوال h2، نورچشمی گریت وال
خودروی هاول h2 توسط کمپانی گریت وال ساپورت و به بازار جهانی عرضه شد. این کمپانی همیشه در تلاش بوده تا برعکس سایر خودروهای چینی از مونتاژ دوری کرده و مستقل باشد. به همین خاطر در سال 2012 سعی کرد تا خودروهای بلند قد خود را تحت برند هاوال به جهان معرفی کند. در سال 2016 نیز مدل فیس لیفت آن را به بازار جهانی عرضه کردند. این خودرو در مقایسه با سایر رقبای چینی خود بهترین است. شاید به همین خاطر است که هاوال را با خودرویی مثل مزداCX3 مقایسه میکنند. جلو پنجره کروم بزرگ، کاپوتی با خطوط برجسته، نوار کروم در پایین دربها، سپر برجسته، تلاش برای لوکس بودن در طراحی آن و... همگی در زیبا به نظر رسیدن این خودرو بسیار موثر است.
سانگ یانگ تیولی، تولید شرکت سانگ یانگ
این مینی کراس اوور کرهای که یک کراس اوور ساب کامپکت نیز به حساب میآید در سال 2015 به دنیا معرفی شد و در 5 سال جای خوبی در دل ماشین دوستان باز کرده است. ایرانیها این ماشین را رقیب رنو کپچر و 206 میدانند. میدانستید اگر واژه I Love You را برعکس کنید تبدیل به تیوولی میشود؟ این خودرو با اتاق نسبتا مکعبی شکل خود و داخل زیبا و شیکی که دارد تبدیل به یک کراس اوور پرطرفدار شده است. تیوولی یک رقیب قدر برای هاوال محسوب میشود. 9 عیب تیوولی نیز شامل کیفیت پایین سواری، کیفیت پایین مواد کابین، میدان دید ضعیف در پشت، صندوق عقب کوچک، امنیت متوسط، هزینه بالا در مسافت های طولانی، انعطاف کم صندلی ها، کیفیت پایین سیستم رادیویی و موتور نه چندان قوی آن است.
مقایسه فنی دو خودرو
هاوال دارای موتوری 5/1 لیتر 4 سیلندر با سیستم توربوشارژ است. حداکثر قدرت آن 148 اسب بخار بوده و 210 نیوتن بر متر گشتاور را تولید میکند. این خودرو برای انتقال نیرو از یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک تیپ ترونیک بهره می برد. موتور هاوال از سری 4G15 است. شتاب 0 تا 100 این خودرو حدود 13 ثانیه طول میکشد. استاندارد آلایندگی آن تحت یورو 5است؛ ضمن اینکه تنها عیب این خودرو مصرف بالای سوخت در آن است.
اما سانگ یانگ تیوولی دارای موتور 4 سیلندر 16 سوپاپه است. حجم موتور آن 1597 سی سی با جعبه دنده 6 سرعته تیپ ترونیک Aisin است. حداکثر قدرت موتور تیوولی 128 اسب بخار بوده و گشتاوری 160 نیوتن بر متر تولید میکند. شتاب 0 تا 100 این خودرو 12 ثانیه طول میکشد. انتقال نیرو در آن نیز توسط دیفرانسیل جلو انجام میشود. تیوولی حدود 8/9 لیتر در داخل شهر و 7/5 در خارج از شهر تولید میکند و تحت استاندارد یورو 5 است.
مقایسه آپشنها و تجهیزات ایمنی دو خودرو
از جمله آپشنهای ایمنی هاوال کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو و جانبی و پردهای است. سیستم فرمان و هدایت آن به صورت برقی بوده که کنترل سیستم صوتی نیز بر روی فرمان است. سیستمهای امنیتی هاوال را می توان در ایموبولایزر، سیستم هشداردهنده، ورود بدون کلید و استارت دکمهای خلاصه کرد. تهویه مطبوع اتوماتیک دو نقطهای به همراه فیلتر تصفیه هوا و صفحه نمایش 7 اینچی لمسی نیز از موارد پرطرفدار این خودرو است. سیستم صندلی 6 جهته برقی با گرمکن صندلیهای جلو، تنظیم برقی آینهها به همراه گرمکن و جمع کننده خودکار، شیشه بالابرجلو و عقب برقی نیز از امتیازهای این خودرو هستند. سیستم روشنایی آن شامل چراغهای دیلایت جلو و مه شکن جلو وعقب میشود. همچنین مجهز بودن به سیستمهای ترمز ABS، EBD، ESPو BA و همینطور سانروف، سیستم مالتی مدیا، سنسور باران، دوربین دنده عقب و... هاوالh2 را به خودرویی خاص تبدیل کردهاند.
آپشنهای ایمنی تیوولی را میتوان داشتن 6 کیسه هوا سیستم فعال شونده پشت سری ها تعریف کرد. سیستم صوتی این خودرو دارای 6 بلندگو و ورودی DVD وMP3 است و 2 آمپلی فایر را ساپورت می کند. تیوولی دارای سیستم ترمزهایABS، EBD، ESP،HAS ، TCS وASR است. فرمان هیدرولیک با قابلیت تنظیم ارتفاع، کروز کنترل و سیتم تشخیص مانع از جمله آپشن هایی است که رانندگی را آسان کرده است. سیتم ورود بدون کلید، فرمان برقی سه حالته و آینههای کناری تاشو، آینه جلو حساس به نورECM نیز از جمله امکاناتی است که اقعا حرفی برای گفتن باقی نگذاشته است. در این خودرو صندلیهای چرم با سیستم گرم کن نیز نشستن را به خصوص در فصول سرد برای شما لذت بخش میکنند. این خودرو در دو نوع الیت و اسپرت عرضه میشود که تنها الیت دارای سانروف است.سیستم تهویه دستی، سنسور باران شیشه های دودی غقب نیز از آپشنهای این خودرو جذاب کرهای است.
مقایسه طراحی دو خودرو
حرفمان را از گفتن اینکه هاوال خودرویی عالیست پس نمیگیریم اما راستش را بخواهید طراحی داخلی آن چنگی به دل نمیزند. داشبورد 3 قسمته، کابین ساده و طرح قوس دار کنسول میانی آن طراحی داخلی هاوال را زیر سول برده است؛ درحالیکه کابین تیوولی مدرن بوده و حس خوبی به فرد القا میکند. کابین تیولی ارگونومی خوبی داشته و مورد علاقه افراد بیشتری است.
نتیجه گیری
حال که با ویژگیهای این دو خودرو آشنا شدید، از اینجابه بعد به خودتان مربوط است که یکی از این دو را انتخاب کنید یا سراغ خودروهای دیگر بروید. اما این دو خودرو تقریبا تمام چیزهایی را که از یک کراس اوور انتظار میرود دارند. اگر قصد داشتید یکی از این دو را انتخاب کنید، باید بدانید که هاوالh2 توسط گروه بهمن و سانگ یانگ تیوولی توسط رامک خودرو در ایران عرضه میشوند. بنابراین خدمات خودروی شما تحت کنترل دو ابر انحصارگر بازار ایران یعنی ایران خودرو وسایپا نخواهد بود که این خود مزیتی است. ابته تجربه نشان داده که گروه بهمن خدمات و تامین قطعات مناسبی را برای مشتریان فراهم خواهد کرد.
دیدگاه شما