به گزارش پایگاه خبری نشان :

شما می توانید رزین را از مغازه های مجود در بازار شهرتان و یا فروشگاه های انلاین بخرید اما به نظر می رسد همواره یافتن رزین با کیفیت در اولویت است. شما می توانید برای خرید رزین اپوکسی با قیمت و کیفیت مناسب از سایت رزین سنتر (آدرس وب سایت: https://rezincenter.ir/ ) انواع رزین های اپوکسی و یو وی (UV) را تهیه کنید. در ادامه به شما اطلاعات جامعی در مورد انواع رزین ارائه می دهیم تا اگر قصد خرید رزین را دارید، با اگاهی بیشتر نسبت به خرید آن اقدام کنید.

رزین دقیقا چیست؟

رزین ماده زرد رنگ تا قهوه ای تیره است شبیه به صمغ و شیره درختان (به خصوص شیره درخت کاج) و بدون بو ، غلیظ و چسبناک که پس از سرد شدن قدرت استحکامی قابل توجهی پیدا می کند. این ماده هر چند در طبیعت وجود دارد اما برای تولید انبوه به صورت مصنوعی توسط پلیمرها و طی فرایند پلیمریزاسیون تولید می شود و درواقع رزین مصنوعی محسوب می شود.

شاید برایتان این سوال به وجود بیاید که چرا باید از رزین مصنوعی استفاده کنیم؟ رزین‌های مصنوعی در مقایسه با رزین های طبیعی، پایدارتر ، قابل پیش بینی تر و یکنواخت تر است  چرا که رزین مصنوعی از طریق ترکیب کردن مواد شیمیایی در آزمایشگاه ساخته می شود در نتیجه محصول نهایی واکنش بسیار چسبناک است. رزین ها را می توان با مخلوط کردن با کاتالیزور ها، گرم کردن و یا در معرض نور قرار دادن،سفت و محکم کرد. می توان رزین ها را یکی از پرمصرف ترین موادی دانست که در صنعت چسب مورد استفاده قرار می گیرند.

رزین

 رزین ها را بسته به ترکیب شیمیایی و کاربرد به موارد زیر دسته بندی کرد:

  • رزین اپوکسی (Epoxy Resin) 
  • رزین پلی استر (Poly Ester Resin)
  • رزین وینیل استر (Vinyl Ester Resin)
  • رزین فنولیک (Phenolic Resin)
  • رزین آلکیدی (Alkyd Resin)
  • رزین پلی یورتان (Polyurethane Resin)
  • رزین فوران (Furan Resin)
  • رزین متیل متاکریلات (Methyl Methacrylate Resin)
  • رزین پلی کربنات (Polycarbonate)

رزین‌های اپوکسی که امروزه کارایی بسیار بالایی موادی در تقویت، ترمیم و مقاوم‌سازی انواع سازه‌ها به‌خصوص در تولید محصولات کامپوزیتی متشکل از دو جزء رزین اپوکسی و سخت شونده‌ی هاردنر می‌باشند. این مواد که در ساخت قالب‌های مستحکم نیز استفاده می‌شوند، با خاصیت چسبندگی بسیار خوب به بسترهای مختلف، مقاومت شیمیایی بالا (به‌ویژه در محیط‌های شدید اسیدی و قلیایی) و استحکام کششی، فشاری و خمشی مطلوب استفاده گسترده‌ای صنعت ساخت‌وساز دارند. همچنین از رزین در تولید انواع قطعات الکتریکی به دلیل عایق بودن و در صنعت هوافضا و هواپیماسازی و خودروسازی برای اتصالات داخلی و خارجی نیز استفاده می‌شود. اما با این وجود بیشترین کاربرد رزین اپوکسی را می‌توان در ساخت کامپوزیت‌های FRP مشاهده نمود. ماده رزین اپوکسی یکی از انواع رزین ها است که چسبندگی بالایی دارد. ماده رزین اپوکسی با کمک الکل به راحتی حل می شود.

انواع رزین اپوکسی با توجه به کاربرد ، استفاده و شیمیایی بودن آن در گروه های مختلف تقسیم بندی لازم است. در سال آخرین فروش رزین اپوکسی افزایش یافته است.

فروش رزین اپوکسی به دلیل افزایش استفاده از آن در هنر و ساخت کار تزیینی بوده است. بعنوان سنگهای زیبا مانند کهربا وجود دارد که نتیجه ترکیب ماده رزین اپوکسی وجود دارد.

  رزین اپوکسی دارای میزان ویسکوزیته کمتری نسبت به پلی اورتان خواهد بود. رزین اپوکسی ها بر اساس پایه های مختلفی مانند بیسفنول آ در بازار به فروش می رساند. انواع رزین اپوکسی به همراه اسید ، آمینوها ، و الکل عملکرد عملکرد را داشت.

 

فرآیند پخت رزین اپوکسی

رزین اپوکسی ابتدا در حالت مایع بوده و هنگام پخت در اثر واکنش شیمیایی ترکیب با هاردنر به حالت کاملا جامد درمی‌آید. به این مراحل curing time یا زمان پخت گفته می‌شود. پخت رزین‌اپوکسی شامل مراحل زیر است:

مرحله اولیه

زمانی که رزین‌اپوکسی و هاردنر با هم ترکیب می‌شوند کمی سفت شده و حالت چسبناک و ژل مانند به خود می‌گیرد.

مرحله نهایی

در مرحله نهایی رزین کاملا سفت شده و می‌توان با استفاده از سنباده زنی و پولیش به آن شکل داد. چنانچه میخواهید به رزین پیچ و مهره نصب کنید، باید بعد از حدود 7 روز که مقاومت خود را به طور کامل به دست آورده است این کار را انجام دهید.

رزین اپوکسی از نظر غلظت به سه گروه دسته بندی می شوند:

رزین اپوکسیِ غلیظ:

 این نوع رزین غلظت بالایی دارد و بخاطر شفافیت و غلظت بالا علاوه بر مصارف صنعتی، برای ساخت زیورآلات بسیار مناسب است. رزین اپوکسیِ غلیظ بیشتر در کارهایی که از قاب فلزی یا چوبی استفاده میشود، کاربرد دارد.

البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که بیشترین مقدار حباب هم در این نوع رزین تشکیل می شود و اگر نحوه حباب گیری را  بلد باشید به مشکل برنمی خورید و خروجی کارتان، کار تمیز و بدون حباب میشود.

 رزین اپوکسیِ رقیق:

 رزین رقیق مناسب کارهایی هست که داخل قالب سیلیکونی می سازیم، چون حباب کمتری دارد. برای خلق آثار سه بعدی هم مصرف بیشتری دارد. 

 رزین اپوکسیِ نیمه رقیق یا نیمه غلیظ:

 این نوع رزین برای همه‌ی کارها مناسب است ولی چون نسبت به رزین غلیظ کمتر حالت محدب میگیرد، برای کارهای کروی مناسب نیست.

مزایای رزین اپوکسی

رزین اپوکسی مزیت‌های زیادی نسبت به چسب و فیلرها دارد. قادر است علاوه بر پر کردن فضاهای خالی قدرت خود را حفظ کند، ضد آب است و قابلیت چسبیدن به سطوح مختلفی را دارد. یکی از صنایعی که از این ماده استفاده زیادی می‌برد صنعت قایق سازی است. آن‌ها از رزین‌اپوکسی برای ایجاد ساختاری محکم، سبک و ضدآب استفاده می‌کنند. حتی شما هم می‌توانید از این ماده قوی در خانه‌های خود استفاده کنید. اپوکسی‌هایی که برای مصارف خانگی به کار می‌روند در فرم‌های مایع، ژل و دوجزئی اپوکسی رزین و بتونه  موجود هستند.

سایر چسب‌ها و فیلرها نیاز به زمانی برای خشک شدن دارند، اما اپوکسی نیازمند دو جزء است که هنگام ترکیب واکنشی شیمیایی نشان می‌دهد که باعث می‌شود مایع یا بتونه سفت شود. مدت زمانی که باید با رزین اپوکسی دوجزئی کار کنید بستگی به ساختار شیمیایی هاردنر دارد. برای کارهای کوچک می‌توانید از اپوکسی یک دقیقه‌ای استفاده کنید؛ اما به طور کلی اپوکسی‌هایی که زمان بیشتری برای سخت شدن نیاز دارند دوام و استحکام بیشتری نیز خواهند داشت.

اگر روش درست استفاده از رزین را بدانید مزایای نتیجه کار با آن شامل موارد زیر خواهد بود:

  • قابلیت چسبندگی به سطوح مختلف
  • مقاوم در برابر رطوبت
  • مقاومت شیمیایی بالا
  • طول عمر بالا

نسبت دقیق ترکیب رزین و هاردنر

برای مخلوط کردن رزین با هاردنر (سخت‌کننده)، مهم ‌ترین و اولین مرحله، توجه به میزان دقیق نسبت رزین به هاردنر است. رزین اپوکسی انواع مختلفی از نظر درصد ترکیب با هاردنر دارد. مثلاً پسوند ۵۰ درصد در مورد آن یعنی این که میزان هاردنر باید نصف میزان رزین باشد. (رزین دو برابر هاردنر)

نکته: درصد ترکیب رزین به هاردنر، یک درصد وزنی است. یعنی ۲ واحد وزنی از رزین با ۱ واحد وزنی از هاردنر.

استفاده از ترازوی دیجیتال دقیق، برای به دست آوردن میزان ترکیب، اولین پیشنهاد است.

با توجه به نزدیک بودن عدد چگالی (وزن مخصوص) رزین و هاردنر ، این میزان در حجم‌های کم (ساخت زیورآلات و اکسسوری‌های کوچک رزینی) می‌تواند نسبت حجمی باشد. یعنی ۲ واحد حجمی از رزین با ۱ واحد حجمی از هاردنر. این نسبت اختلاط را با سرنگ (دقت بالای حجمی) یا ظروف مدرج -که روی سطح کاملاً صاف گذاشته شده- می‌توان اندازه‌گیری نمود.

شما می توانید برای برای خرید انواع رزین شامل رزین اپوکسی، رزین یووی (UV) و سایر انواع رزین با بهترین کیفیت و قیمت ارزان با کارشناسان فروش سایت rezincenter تماس بگیرید.