به گزارش پایگاه خبری نشان :

 

چکیده : تاثیر بلوک هبلکس در سبک سازی ساختمان در مقابل زلزله | خرید بلوک سبک هبلکس یا هوادار اتوکلاو شده با قیمت ارزان

 

روش های سبک سازی ساختمان در برابر زلزله

با توجه به اینکه کشور ما ایران، در منطقه جغرافیایی مستعد زلزله قرار گرفته اهمیت سبک بودن سازه ها بسیار پررنگ می شود؛ بر همین اساس همواره باید سعی نمود علاوه بر رعایت مسائل ایمنی و مقاومت بالای ساختمان به مقوله سبک بودن وزن آن در عین استحکام توجه نمود. با سبک سازی ساختمان در برابر زلزله در میزان انرژی نیروهای فنی، هزینه های ناشی از ساخت و ساز صرفه جویی شده و طبیعتا تکمیل شده سازه نیز مدت زمان کوتاه تری را می طلبد.

از طرفی صدمات و خسارات ناشی از وزن بالای ساختمان و آسیب های مرتبط با حوادث طبیعی همچون زلزله به حداقل ممکن خواهند رسید بر همین اساس همواره گفته می شود سبک سازی ساختمان از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده و یکی از فاکتورهای ارزشی در عمران برشمرده می شود در این مقاله قصد داریم روش های سبک سازی ساختمان را به طور مفصل بررسی کنیم.

دلایل سبک سازی سازه ها چیست؟

همان طور که پیش تر نیز به آن اشاره شد کاهش خسارات ناشی از زلزله اولین دلیل سبک سازی، کاهش هزینه های عمران و ساخت و ساز با توجه به پایین آمدن ابعاد ساخت علی الخصوص هزینه میلگرد و بتن ریزی دومین دلیل سبک سازی می باشد. حالا سوال اینجاست که در راستای کاهش وزن سازه چه اقدامات موثری را می توان پیاده سازی نمود؟ همواره تکنیک و روش های متنوعی برای پایین آوردن وزن اسکلت وجود دارد که در صورت آشنایی با مزایا و معایب هر کدام می توان نسبت به انتخاب و اعمال روشی نوین اقدام نمود.

روش های نوین سبک سازی ساختمان در برابر زلزله

قبل از انجام هر راه کاری ابتدا باید عوامل سنگین شدن سازه را مورد آنالیز قرار داد و آن ها را با رعایت موازین و استانداردهای مربوطه به حد مجاز خود کاهش داد. بر همین می توان با مشاوره متخصصین فنی و مهندسان مشاور، بهره گیری از مصالح سبک، پیاده سازی روش های نوین و تبعیت از استانداردهای مربوطه گامی در این راستا برداشت. از جمله تکنیک های نوین مهندسی کاهش وزن ساختمان های ملی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. تغییر هندسه ساختمان
  2. انتخاب صحیح و اصولی مواد اولیه ساخت و ساز
  3. چینش دقیق المان ها
  4. پایین آوردن میزان بارهای ثقلی
  5. بررسی خطرات ناشی در منطقه عمرانی و آنالیز محیط جغرافیایی
  6. و…

به طور کلی دو روش برای سبک سازی ساختمان ارائه می گردد. روش اول سبک کردن اجزای باربر ساختمان می باشد و روش دوم سبک کردن سازه ساختمان می باشد.

استفاده از بتن سبک برای اجرای اسکلت بتنی

در صنعت ساختمان بتن از مصالح مهم، کارآمد و مدرن است. اسکلت بتنی شامل شبکه ای از آهن و بتن می باشد که برای سبک کردن این اسکلت می توان از بتن سبک پرین بتن آمود استفاده کرد که کاربردهای متنوعی دارد.

انواع بتن های سبک

بطور کلی انواع بتن سبک به سه دسته بتن سبک دانه، بتن اسفنجی، و بتن ریز دانه تقسیم می گردد.

بتن سبک دانه :

در بتن سبک دانه به جای دانه های شن و ماسه از ذرات سبک تری استفاده می شود که وزن کمتری دارد و در عین حال استحکام سازه را پایین نمی آورد. این نوع بتن خود شامل دو دسته طبیعی و غیر طبیعی می شود که دانه های طبیعی شامل دانه دیاتومه، پوکه معدنی، توف، شیل و اسلیت منبسط شده هستند و دانه های غیر طبیعی شامل دانه لیکا در اندازه های مختلف، ورمیکولیت سرباره، پس مانده زغال کک اشاره کرد.

 بتن گازی :

این نوع بتن نوعی از بتن اسفنجی می باشد که در نتیجه یک واکنش شیمیایی که گاز را در ملات تازه ایجادمی کند؛ ساخته می شود.این بتن هنگامی که سخت می شود شامل تعداد زیادی حباب های گازی می باشد. این بتن به علت وزن کم و خواص عایق بندی حرارتی باعث کاهش جرم ساختمان و صرفه جویی در مصرف انرژی می شود. از خواص عمده بتن گازی وزن کم، مقاومت مناسب، عایق بندی حرارتی و مقاوم در برابر آتش سوزی را می توان برشمرد. جرم حجمی پایین، نسبت مناسب مقاومت به جرم حجمی، عایق بندی مناسب حرارتی و ثبات حجمی و جمع شدگی کم بعد از خشک شدن باعث شده این ماده در بسیاری از کشورهای جهان با شرایط اقلیمی مختلف تولید و مورد استفاده قرار گیرد.

بتن کفی:

این نوع بتن که با نام فوم بتن یا بلوک هوادار نیز شناخته می شود با افزودن یک ماده کف زا، معمولا بعضی شکل های پروتئین هیدرولیز شده یا صابون صمغی به مخلوط، ساخته می شود. ماده کف زا در ضمن اختلاط با سرعت زیادی حباب های هوا را تولید می کند، هم چنین نسبت به بتن معمولی دارای مقاومت بهتری در مقابل آتش می باشد.

 بتن پلیمری:

بتن پلیمری یا بتن رزینی بتنی است که به جای آب که ماده حلال در بتن است در آن از رزین استفاده شده است و به جای دانه های شن و ماسه در آن از الیاف پلیمری استفاده می گردد، که با این تغییرات در فرمولاسیون بتن، بتن پلیمری به وجود آمده که هم نسبت به بتن معمولی سبک تر است و هم بر خلاف بتن های معمولی که آب دوست هستند بزرگترین مشکل ان ها جذب آب است. این بتن خاصیت آبگریزی بالایی دارد و عایق خوبی برای رطوبت، حرارت، برودت و صدا است و هزینه تولید آن نیز به مراتب پایین تر از از سایر مصالح مورد استفاده در فرآیند سبک سازی ساختمان است.

بتن الیافی:

بتن مسلح یا بتن الیافی بتنی است که با سیمان هیدرولیکی مصالح سنگی ریز دانه و درشت دانه و الیاف مجزا و غیر پیوسته ساخته می شود. هدف از مسلح نمودن بتن یا الیاف افزایش مقاومت کششی جلوگیری از توسعه ترک ها و افزایش سختی به وسیله انتقال تنش در عرض مقطع یک ترک می باشد. بدین ترتیب در مقایسه با بتن بدون الیاف امکان تغییر شکل های بزرگتری فراهم می شود.

بلوک هبلکس یا اتوکلاو شده AAC

بلوک هبلکس AAC در واقع یک بتن پیش ساخته، فوم، مصالح ساختمانی پایدار و از سنگدانه های ماسه کوارتز، گچ کلسینه، آهک، سیمان پرتلند، آب و پودر آلومینیوم ساخته شده است. پس از مخلوط شدن و قالب گیری، بتن تحت حرارت و فشار اتوکلاو می شود و بر همین اساس خواص متمایز خود را به دست می آورد. آجرهای AAC به دلیل استحکام، تحمل بار و خواص عایق حرارتی، تقاضای زیادی برای موارد ساختمان سازی در مناطق مختلف را دارند.

بلوک هبلکس AAC به عنوان مصالح ساختمانی پرقدرت هم برای سازه های داخلی و هم خارجی قابل استفاده می باشد. همچنین ممکن است بلوک های سبک هوادار AAC با پوشش گچ بری یا با مواد جانبی مانند آجر روکش یا سایدینگ وینیل و نانو و ... پوشانده شوند.

مزایای سبک سازی ساختمان در بربر زلزله

سبک سازی ساختمان یکی از دغدغه های اصلی کشورهای زلزله خیز مانند ایران است. سبک سازی ساختمان علاوه بر کاهش خطرات جانی و مالی به کاهش هزینه ها و صرفه جویی در انرژی هم منجر می گردد. همچنین با سبک سازی ساختمان ها به کاهش آسیب به محیط زیست کمک شایانی می گردد.