به گزارش پایگاه خبری نشان :

 

امروزه کمتر کسی پیدا می‌شود که به آموزش آواز و خوانندگی علاقه‌ای نداشته باشد. در این میان، عده‌ای از افراد با استعداد ذاتی خود به سمت این هنر می‌روند، عده‌ای دیگر نیز با شرکت در دوره های مختلف، این هنر را در خود پرورش می‌دهند؛ بنابراین می‌توان گفت خوانندگی رؤیایی دست نیافتنی و دور از انتظار در عصر مدرن امروز به حساب نمی‌آید.

 

 

خواندن آواز بیشتر از آنکه استعدادی ذاتی برای افراد به شمار بیاید، به تمرین و آموزش مهارت در این زمینه نیاز دارد. چه بسا هنرمندانی که صدایی دلنشین داشته‌اند؛ اما بدون آموزش، وارد هنر موسیقی شده‌اند. واضح است که این افراد در حرفه خود ناموفق بوده و پس از مدتی از موسیقی کنار کشیده‌اند. در حالی که بسیاری از افراد، با صدایی معمولی اما با یادگیری فنون و مهارت های لازم برای این کار، وارد دنیای خوانندگی شده و موفقیت فراوانی در این شغل کسب نموده‌اند؛ بنابراین می‌توان نتیجه گرفت خوانندگی، مستلزم آموزش و یادگیری تکنیک ها و فنون موسیقی و آواز است.

چگونه آواز خواندن را شروع کنیم؟

برای  آموزش آواز و شروع خوانندگی، لازم است خود را چه از لحاظ جسمانی و چه از جنبه روحی آماده کنید. برای این کار بهتر است تمام اتفاقات و مشکلات روزمره خود را فراموش کرده و به ذهن خود آرامش دهید. برای خوانندگی علاوه بر ذهن، باید بدن قوی نیز داشته باشید. به همین خاطر لازم است تا از مواد غذایی سالم و متنوع استفاده کنید در عین حال آواز خواندن انرژی بر است بنابراین قبل از خوانندگی بخود کمی کالری برسانید.

در مرحله اول شروع خوانندگی لازم است تا مقبولیت لازم برای صدای خود را از خانواده کسب کنید. به همین خاطر ابتدا در جمع خانواده آواز بخوانید.. برای بهتر شدن  صدای خود، می‌توانید تمرینات زیر را انجام دهید:

  • آکوردهای تارهای صوتی خود را پیش از خواندن آواز، آرام کنید.
  • به یاد داشته باشید مجبور به خواندن در نت های بالا نیستید.
  •  برای نرمی صدا از نوشیدن مایعات ولرم غافل نشوید.
  • تنفس عمیق را به طور مداوم در هنگام آموزش آواز تمرین کنید.
  • زمان مناسب برای نفس گیری در طول آواز را برای خود مشخص کرده و فقط در زمان مشخص این کار را انجام دهید.
  • در هر بار خواندن، سعی کنید صدای خود را اصلاح کرده و دوباره شروع به آواز خواندن کنید.
  • بهتر است در آموختن آواز ممارست به خرج داده و از صدای خود هنگام خوانندگی لذت ببرید.

در صورتی که در میان مردم آواز می خوانید، بهتر است ضمن حفظ تعادل و آرامش، به موارد زیر هم توجه کنید:

  1. شروع آواز به صورت هوادار و سبک

شروع هوادار معمولاً با صدایی آرام و ملایم همراه بوده و به خواننده کمک می‌کند تا بتواند میزان هوا را طی عمل دمیدن، کنترل نماید. بسیاری از رهبران گروه کر هنگام آغاز آواز خواندن، از یک شروع سبک استفاده می‌کنند. این کار در کنترل آرامش و پرهیز از هرگونه تنش احتمالی، تأثیر بسزایی دارد.

  1. شروع آواز به صورت پرفشار یا سنگین

شروع پرفشار در آموزش آواز معمولاً با یک مصوت شروع می‌شود. در این روش، ابتدا تارهای صوتی کاملاً بسته و فشرده بوده و سپس به تدریج از این حالت خارج می‌شوند. از این آغاز به عنوان شروع اغراق‌آمیز نیز یاد می‌شود.

  1. شروع آواز به صورت متعادل

شروع هماهنگ به شروعی گفته می‌شود که جایی بین دو شروع سفت و شروع سبک باشد. این آغاز به شما این امکان را می‌دهد تا از سطح صدای خودآگاهی لازم را پیدا نمایید.

بهترین سن شروع آواز

 

8

 

 

عوامل مختلفی وجود دارند که بر ساختار حنجره انسان تأثیرگذار هستند. یکی از این عوامل، دوران بلوغ برای دختران و پسران است. در این دوران، حنجره انسان دچار تغییرات شده و صدای فرد به سوی دورگه و سپس بم شدن می‌رود؛ بنابراین می‌توان گفت مناسب‌ترین سن برای آواز خواندن و تثبیت صدای فرد، دوران پس از بلوغ خواهد بود. به صورت کلی، طلائی ترین زمان برای شروع خوانندگی، سن 20 تا 30 سالگی می‌باشد.

 

9

 

سن مناسب برای آموزش آواز بانوان و مردان متفاوت است. می‌توان گفت تغییرات ایجاد شده در صدای دختران پس از بلوغ، نسبت به صدای پسران کم تر است. مدت زمان مناسب برای تثبیت صدای دختران، 4 سال بوده و شروع این روند از سن 10 سالگی برای آن ها در نظر گرفته می‌شود.

تکنیک های موفق صداسازی در آموزش آواز

تکنیک ها و روش های مختلفی برای صداسازی و تقویت صدا برای خوانندگی وجود دارند. در صورتی که این تمرینات به طور جدی و مداوم انجام شوند، می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن به اهداف خود در حوزه موسیقی و آواز برسید؛ بنابراین با پشتکار، جدیت و تمرین و تکرار از صدای گیرا و خوب برخوردار خواهید شد.

تکنیک های برتری که در زمینه صداسازی اهمیت بیشتری دارند، به شرح زیر هستند:

  1. گرم کردن صدا

گرم کردن صدا، از مهم‌ترین تکنیک ها در صداسازی است از بهترین راه هایی که باعث گرم شدن صدا می‌شود عمل خمیازه می‌باشد. این عمل باعث باز شدن قسمت پشتی حلق شده و در ایجاد صدایی گرم تر و بلندتر نقش فراوانی دارد.

  1. تنفس دیافراگمی

از اصلی‌ترین تکنیک های آموزش آواز، تنفس دیافراگمی است. این تنفس باعث می‌شود تا در طول آواز بتوانید تنفس خود را به مدت بیشتری نگه‌دارید. درواقع تنفس دیافراگمی، باعث می‌شود تا صدا قدرت اولیه‌اش را حفظ نماید.

  1. بلند خواندن

بلند خواندن یکی از تمرین های افزایش قدرت صدا می‌باشد. برای بلند خوانی، یک شعر یا متن را با صدای بسیار بلند یا با فریاد بخوانید. این کار در افزایش فوق‌العاده قدرت صدا، تأثیر فراوانی دارد.

  1. ورزش

ورزش روزانه تأثیر فراوانی در بهبود تنفس دیافراگمی و افزایش قدرت قلب و عروق خواهد داشت. همچنین به کنترل استرس در زمان آواز خواندن کمک فراوانی می‌کند.

  1. رها کردن صدا

تمرینات مربوط به رهاسازی صدا، زمانی انجام می‌شوند که دچار گرفتگی صدا شده باشید. در این صورت با آزاد کردن صدا، می‌توانید صدای خود را از خشکی درآورید. برای این کار بهتر است فک را بسته و آوازی زمزمه کنید و هم‌زمان فک را به اطراف تکان دهید.

 

10

 

 

 

بهترین آموزشگاه برای یادگیری آواز

در صورت علاقه‌مندی به فراگیری آموزش آواز، موسسه و آموزشگاه هم آوای ترانه، یکی از بهترین مراکز برای آموختن موسیقی به شمار می‌رود. این موسسه از سال 1390 فعالیت خود را تحت نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز نموده است. تمامی فعالیت های هم آوای ترانه به صورت دانش بنیان و در فضایی گرم و صمیمی انجام می‌پذیرد. در صورتی که خواهان آموختن هنر موسیقی هستید، می‌توانید با ثبت نام در دوره های مبتدی تا حرفه‌ای این موسسه، آواز را تحت نظر بهترین مربیان به صورت کامل فرا بگیرید.

 

11

جمع بندی

آواز خواندن از مهارت هایی است که علاوه بر استعداد ذاتی، بر مهارت های اکتسابی تکیه دارد. برای آنکه بتوانید به صنعت خوانندگی به صورت حرفه‌ای وارد شوید، لازم است تا مهارت های مختلفی را در زمینه صداسازی و تقویت صدای خود فرا بگیرید. به یاد داشته باشید تمام خوانندگان از ابتدای تولد، خواننده نبوده‌اند و با تلاش و پشتکار و طی نمودن دوره های مختلف در زمینه آموزش آواز، به جایگاه فعلی خود در دنیای موسیقی دست یافته‌اند.