اینورتر ها در صنعت میتوان به جرات گفت یکی از مهمترین اجزای سیستم های اتوماسیون صنعتی هستند. یکی از عملکردهای مهمی که اینورتر ها دارند و برای کنترل بهتر الکتروموتور ها انجام میدهند این است که ولتاژ ی که از ورودی دریافت میکنند اگر DC باشد، در خروجی آن را به ولتاژ AC تبدیل می کنند. از اینورتر ها برای کنترل سرعت موتور استفاده میشود.
اجزای تشکیل دهنده ی اینورتر و آشنایی بیشتر برای خرید اینورتر مناسب:
ساختمان اینورتر از اجزای مختلفی تشکیل شده است:
- بخش ورودی
- بخش کنترل یا درایور اینورتر
- بخش خروجی
- بخش کنترل درایو
نکته: نام دیگر و رایجی که معمولا برای اینورتر ها استفاده میشود درایو نیز میباشد.
این بخش شامل کی پد یا رابط کاربر، برای ارتباط با درایو که میتوان از این طریق به اینورتر پارامتر داد و سرعت و عملکرد الکتروموتور را کنترل کرد.
ترمینال فرمان: تشکیل شده از ورودی ها و خروجی های آنالوگ و دیجیتال میباشد.
برد کنترل یا درایور: تشکیل شده از IGBT، CPU و دیگر قطعات الکترونیکی کنترلی میباشد.
هر بخشی دارای اجزای جداگانه ای است: بخش کنترل تشکیل شده است از کی پد ، ترمینال برد و برد کنترل
بخش پاور: تشکیل شده از ترمینال قدرت که انصال برق ورودی چه سه فاز چه تک فاز به آن قسمت میباشد. و همچنین در این قسمت اتصالات متصل از اینورتر به موتور الکتریکی W. U. V وجود دارد.
همچنین در قسمت برد داخلی پاور عملکرد جداسازی ولتاژهای بالا و پایین و تشخیص سیگنالها نیز صورت میگیرد. این قسمت که ازاجزای داخلی اینورتر میباشد قسمت کنترلی درایو است.
به اینورتر میتوان اجزا و لوازم جانبی هم متصل کرد تا برای انواع کاربریهای و سیستم های کنترلی پیشرفته تر نیز مورد استفاده قرار گیرد.
به طور کلی هر چه با قسمت های مختلف اینورتر ها و مد های کنترلی تجهیز معرفی شده بیشتر آشنا شوید. در هنگام خرید اینورتر قاعدتا میتوانید تصمیم گیری بهتری اجام دهید و حتی برای تنظیم اینورتر و پارامتردهی، تعمیر اینورتر نیز مفید و موثر خواهد بود.
درخشش الکتریک بین الملل با کارشناسان فنی با تجربه، چه در زمینه فروش، آموزش، نصب، راه اندازی و پارامتر دهی و تعمیر درایوها ، الکتروموتور ها و تعمیر سافت استارترها در محل کارخانجات و شرکتها، گامی بلند در جهت رشد و ارتقای صنایع کشور برداشته است.
معمولا الکتروموتور ها در هنگام راه اندازی احتیاج به جریان بالایی ازشبکه برق دارند و این قضیه ممکن است به موتور آسیب زننده باشد. پس احتیاج به تجهیزاتی دارند که جریان راه اندازی اولیه را کنترل کنند تا دچار آسیب نشوند. اینورتر ها میتوانند این قضیه را حل و برطرف نمایند و به آرامی آن را راه اندازی نمایند.
اینورتر صنعتی چه کاربرد و مزایایی دارد؟
- اینورتر ها مصرف انرژی را بهینه و کاهش میدهند.
- طول عمر موتورها را افزایش میدهند.
- سرعت و حرکت موتور الکتریکی را کنترل مینمایند.
- از اضافه بار ناخواسته و ایجاد شده بر روی الکتروموتور جلوگیری و حفاظت میکنند.
- کنترل جریان متناسب با بار وصل شده
کاربرد اینورتر ها در صنعت:
اینورتر بر اساس کاربری که درصنعت های گوناگون وجود دارد دارای مدلها و مدهای کنترلی طراحی ساخته شده است.
از انواع اینورتر میتوان در صنایع سبک وسنگین مانند فن ها ، پمپ ها، نوار نقاله ها ، جرثقیل های عظیم الجثه با حرکت های افقی و عمودی ، در صنایع آسانسور و لیفت و بالابر استفاده کرد.
بهترین برندهای تولید کننده اینورتر
- از برندهای تولید کننده معروف درایو، شرکت زیمنس که اینورتر زیمنس و سافت استارترهای صنعتی را تولید میکنند.
- شرکت ABB
- شرکت اشنایدر یا تله مکانیک
دیدگاه شما