ریزش مو می تواند به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد. گاها ممکن است ریزش مو در اثر یک مشکل ایمنی بدن و سلامتی اتفاق بیفتد و خود بخود با حل آن مشکل خود حل می شود. به هر صورت در صورتی که مشکل ریزش مو یا کچلی دارید بهتر است با یک درماتولوژیست متخصص در این زمینه مشاوره و درمان را شروع کنید. قبل از این کار، می توانید مهم ترین دلایل ریزش مو را به گزارش کارشناسان پی بی آکادمی در ادامه بخوانید.
تنظیم نبودن هورمون ها و اختلال هورمونی
تنظیم نبودن هورمون آندروژن و هورمون جنسی آقایان می تواند از رایج ترین دلایل ریزش موی آقایان باشد. همچنین در خانم ها آندروژن می تواند باعث ضعیف شدن فولیکول های مو شود و این موضوع ریزش مو را در بر خواهد داشت. حساسیت های آندروژنی می تواند در زمان تغییرات استروژن تشدید شود. ریزش موی الگوی مردانه مربوط به افزایش آندروژن است که به آن دی هیدروتستسترون (DHT) گفته می شود. این اتفاق حتی می تواند باعث کمتر شدن طول عمر فرد به شکل کلی شود.
مشکلات تیروئید
بعضی مشکلات هورمونی دیگر نیز می توانند منجر به ریزش مو و کچلی در مردان شوند؛ از جمله مشکلات تیروئید. چه کم کاری تیروئید داشته باشید و چه پرکاری تیرویید، هر دوی این موارد می توانند منجر به ریزش مو شوند، چرا که باعث عدم توازن در هورمونها می شوند. بیماری های مربوط به غده تیرویید مانند هاشیموتو و موارد دیگر نیز می توانند به ریزش مو و کچلی کمک کنند. هورمون های تیرویید تقریبا به تمام عملکردهای بدن نظم می بخشند، از جمله رشد مو. کنترل این هورمون ها می تواند به قطع شدن ریزش مو و حتی رشد مجدد کمک کند.
داروهای خاص
مصرف بعضی داروها که برای درمان بیماری های مختلف به کار می روند، می تواند باعث ریزش مو شود. داروهای رقیق کننده خون، قرص های ضدبارداری، داروهای ضدافسردگی، و ضدالتهاب ها همگی داروهایی هستند که می توانند باعث کچلی و ریزش مو شوند. رتینوئید زیاد و به شکل کلی ویتامین A زیاد می تواند باعث ریزش مو شود، از این داروها برای سرطان استفاده می شود. همانطور که بعد از شیمی درمانی مو شروع به رشد دوباره می کند، باید رشد خود را پس از قطع هر دارویی که باعث ریزش آن شده نیز دوباره شروع کند. حواستان باشد که داروی نسخه دار را بدون مراجعه به پزشک مصرف نکنید.
انواع آلوپسیا آره آتا (AA) یا طاسی منطقه ای
در واقع این مشکل به مشکلات سیستم ایمنی بدن برمی گردد و زمانی که در واقع سیستم ایمنی بدن شما علیه خودتان عمل می کند و فولیکول های موی شما را نابود می کند. بسته به نوع بیماری ممکن است فقط موی سر بریزد یا موها در سراسر بدن شروع به ریزش کنند. این مشکل خودایمنی ممکن است حجم مو را کم کند، موجب ریزش سکه ای شود، کچلی موضعی و یا کچلی کامل را بوجود بیاورد. این حالت ها ممکن است موقت یا دائمی باشند. عوامل مختلفی دخیل هستند، حتی ژنتیک.
دیگر بیماری های خودایمنی
آلوپسیا آره آتا تنها یکی از بیماری های خودایمنی است که باعث ریزش مو می شود، همچنین بیماری های خودایمنی دیگر نیز می توانند باعث ریزش مو شوند. مثلا هاشیموتو (بیماری تیروئید) یا لوپوس. ممکن است ریزش مویی که در اثر این نوع بیماری ها بوجود می آید همیشه قابل بازگشت و مداوا نباشد. البته در این حالت می توانید پروتز و ترمیم مو را امتحان کنید.
ترومای فیزیکی (Physical Trauma)
زمانی که بدن شما تحت فشار فیزیکی زیاد باشد، چرخه ی رشد و استراحت مو ممکن است مختل شود، که باعث ریزش مو و معمولا کم شدن حجم مو می شود – حتی ممکن است موهای شما دسته دسته بریزد. هر شوکی که به سیستم کلی بدن وارد شود، از جمله تصادف، جراحی، سوختگی، یا بیماری های جدی، می تواند به فولیکول های مو نیز شوک وارد کند.
چنین مواردی می تواند باعث 50 تا 70 درصد ریزش موی شما شود. حتی گاهی ممکن است اثر خود را ماه ها بعد نشان دهد. ممکن است حل کردن چنین ریزش مویی بین 6 تا 8 ماه طول بکشد. حتی تب بالا و یا یک عفونت جدی می تواند منجر به ریزش موی موقتی شود. این عفونت ها می تواند شامل قارچ پوستی، سفلیس، و موارد مشابه باشد.
استرس
استرس، یکی از مهمترین عواملی است که باعث ریزش مو می شود؛ شاید برایتان عجیب باشد اما به عنوان مثال درباره بیماری کووید 19 می توان گفت که استرس مربوط به این بیماری باعث ریزش مو می شود و نه خود بیماری. زمانی که دارید با یک اتفاق بزرگ دست و پنجه نرم می کنید، مثلا یک طلاق یا کات کردن با پارتنرتان، ورشکستگی و یا مشکلات مالی، از دست دادن خانه تان، یا مثلا فوت یکی از عزیزان، استرس احساسی بسیار زیاد، می تواند چرخه معمول رشد موها را مختل و دچار مشکل کند. معمولا این نوع از ریزش مو موقتی است و زمانی که استرس تحت کنترل در بیاید، مشکل ریزش مو نیز از بین می رود.
مشکلات تغذیه
از آنجایی که مواد غذایی که به بدن می رسانیم در رشد مو و تامین مواد لازم برای آن لازم هستند، در صورتی که مشکلات تغذیه داشته باشیم، می تواند منجر به ریزش مو و اختلال در چرخه رشد مو شود.
مثلا اگر روی، آهن، یا پروتیین شما کافی نباشد، این مشکل می تواند منجر به ریزش مو شود. البته، قبل از این که سراغ قرص هایتان بروید و کمبودهای احتمالی را رفع کنید، حتما با دکترتان مشورت کنید تا ریسک اوردوز نیز نداشته باشید.
مراقبت از مو و آرایشگاه رفتن
این که شما مراقبت کافی از موهای خود نداشته باشید یا در مصرف محصولات مربوط به مو زیاده روی کنید، هر دو می تواند منجر به ریزش مو یا حتی کچلی شود. شما می توانید مهارت و آمادگی و عملکرد آرایشگر خود را بسنجید، توجه کنید که یک آرایشگر حتما باید در بهترین دوره های آرایشگری مردانه شرکت کرده باشد تا عملکرد مناسبی داشته باشد و بتواند نیازهای شما را برطرف کند. در صورتی که خودتان نیز دستی در آرایشگری دارید یا می خواهید این حرفه و هنر را یاد بگیرید، توصیه می کنیم حتما مقاله 8 ویژگی آموزشگاه آرایشگری مردانه را مطالعه کنید.
در نهایت در رابطه با آرایشگری مردانه می توانید مطالب بسیاری را در آکادمی پندار بختیاری یاد بگیرید. در صورتی که هر گونه سوالی دارید می توانید از طریق سایت ایشان در بخش پشتیبانی یا تماس، اقدام کنید.
دیدگاه شما