خرید آنلاین در سالهای اخیر به یکی از اصلیترین و مهمترین راههای تهیه اجناس مورد نیاز برای اکثر مردم تبدیل شده است. اصلاً مهم نیست که شما میخواهید برای خود یک لپتاپ آخرین مدل تهیه کنید یا اینکه نمک فلفل آشپزخانهتان به اتمام رسیده است؛ شما به راحتی میتوانید با مراجعه به یکی از فروشگاههای آنلاین یا اپلیکیشنهایی که روی گوشی هوشمند همه ما پیدا میشود، اجناس مورد نیاز خود را تهیه کنید.
قبل از هر خرید آنلاین، باید سراغ مهمترین و اصلیترین پیشنیاز این کار، یعنی انتخاب کالای مناسب برای خرید با بهترین قیمت و اطلاع از تمامی اجناس موجود در بازار و کارایی و کیفیت آنها بروید. انجام این کار باعث خواهد شد تا هم شما خرید بهتری داشته باشید و هم فروشندگان با نمایش بهتر و کاملتر کالاهای خود، فروش بیشتری خواهند داشت. این دو نیاز دست به دست هم دادند تا توسعهدهندگان برای اولین بار سراغ ایجاد موتورهای جستجوی خرید بروند.
موتورهای جستجو خرید، میانبری هستند از میان صدها هزار نتیجه نمایش داده شده در موتورهای جستجوی معمولی. اگر شما برای خرید هر کالا، سراغ موتورهای جستجوی معمولی مانند گوگل بروید، باید زمان زیادی در هفته را صرف انجام این کار کنید که اصلاً به صرفه نیست. از طرفی دیگر هم، با توجه به قدرت تبلیغات برندها و فروشگاههای آنلاین بزرگ، احتمالاً شما به برندهای باکیفیت کوچکتر یا فروشگاههایی که خدمات بهتری دارند، بر نخواهید خورد؛ در نتیجه احتمالاً تجربه خرید خوبی نخواهید داشت.
در این میان، چالش همیشگی ایرانیان، یعنی عدم پشتیبانی موتورهای جستجوی خارجی از سایتهای ایرانی هم وجود دارد. تقریباً تمام موتورهای جستجوی خرید خارجی به دلیل آنکه سایتهای ایرانی سودآوری خاصی برای آنها ندارند و از طرفی دیگر هم احتمالاً با تحریمهای شدیدی مواجه خواهند شد، با سایتهای ایرانی همکاری نمیکنند.
خوشبختانه، توسعهدهندگان ایرانی با درک نیاز جامعه امروز ایران، به سراغ توسعه اولین موتورهای جستجوی خرید رفتند که ماحصل این موضوع، سایتهایی نظیر ترب و شاپیوی بود. این سایتها در سالهای اخیر به فروشندگان و خریداران کمک شایانی در بهبود فرایند خرید و فروش آنلاین کردهاند؛ اما بیایید موتورهای جستجوی خرید را کمی دقیقتر بررسی کنیم.
موتور جستجوی خرید چیست؟
موتورهای جستجوی خرید را میتوانیم ابزارهایی به حساب آوریم که به خریداران اجازه خواهند داد تا قیمتها، نظرات خریداران و مصرفکنندگان و همینطور کالاهای ارائه شده توسط فروشندگان مختلف یک کالا را در یک صفحه با هم مقایسه کنند. از طرفی دیگر هم موتورهای جستجوی خرید یکی از بهترین ابزارها در دست فروشندگان است تا با استفاده از آن بتوانند کالا و محصولات خود را به بهترین شکل ممکن تبلیغ کنند.
برای درک بهتر کارایی موتورهای جستجو، بیایید به یک مثال واقعی نگاهی بیندازیم. با جستجوی نام یک گوشی در سایتهای مانند دیجیکالا، تکنولایف و باسلام، متوجه خواهید شد که برای مثال به ترتیب ۷ و ۴ و ۵ فروشنده در این سایتها فعال هستند. موتورهای جستجوی خرید با استفاده از الگوریتمهای هوشمند خود میتوانند تمامی این فروشندگان را به صورت یکجا به شما نمایش دهند تا با مقایسه بهتر و دقیقتر، بتوانید بهترین خرید ممکن را داشته باشید.
بهترین موتورهای جستجوی خرید ایرانی
با جستجو در اینترنت، متوجه خواهید شد که موتورهای جستجوی خرید ایرانی زیادی در دسترس قرار دارند که ما در این بخش قصد داریم به سراغ ترب و شاپیوی برویم.
ترب
ترب را میتوانیم شناختهشدهترین موتور جستجوی خرید ایرانی بدانیم که کارایی بسیار خوبی دارد و به دلیل سابقه طولانیمدت خود، کاربران میتوانند با خیالی راحت خریدهای خود را با استفاده از این سایت انجام دهند؛ اما سایت ترب یک اشکال اساسی دارد. این سایت متاسفانه به دلیل ثبتنام نکردن سایتهایی مانند دیجیکالا و خانومی، تمامی نتایج ممکن را به شما نمایش نخواهد داد و بنابراین مشتری نمیتواند آگاهانهترین خرید را از ترب داشته باشد.
شاپیوی
شاپیوی یکی از جدیدترین موتورهای جستجوی ایرانی است که علاوهبر داشتن کارایی مناسب، بیشترین تعداد کالاها را پوشش میدهد و کالاهای فروشگاههای آنلاین بزرگ و معتبری مانند دیجیکالا و خانومی را هم به کاربران خود نمایش خواهد داد؛ به این ترتیب کاربران میتوانند با بهترین قیمت و کیفیت، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنند.
البته، باید به این موضوع هم توجه داشته باشید که شاپیوی به تازگی توسعه داده شده است و احتمالاً در زمان کار کردن با فیلترهای خرید آن، کمی سردرگم شوید.
بهترین راه فروش و یا خرید آنلاین چیست؟
برای خرید آگاهانه آنلاین بهتر است کالای مورد نظر خود را در یک موتوری جستجوی خرید ایرانی جستجو کنید؛ چرا که موتورهای جستجوی خرید خارجی، فروشگاههای آنلاین ایرانی را بهخوبی بررسی نکرده و در نتیجه نتایج خوبی را ارائه نمیدهند، قیمتها را مقایسه و نظرات کاربران را بخوانید و سپس با استفاده از لینک موجود در موتورهای جستجوی خرید نظیر شاپیوی یا ترب به صفحه وبسایت فروشنده مراجعه کنید و خرید خود را انجام دهید.
سایر مزایای موتورهای جستجو خرید
- موتورهای جستجو با استفاده از تکنولوژیهای روز به کمک مدلهای زبانی و هوش مصنوعی، فروشگاههای آنلاین را بررسی میکنند و کالاهای مشابه را با قیمتهای مختلف در هر دستهبندی به مشتری نشان میدهند. بنابراین همه فروشندگان شانس یکسانی برای دیده شدن توسط مشتری با قیمت رقابتی و تنوع اجناس خود دارند.
- خریدار میتواند با مقایسه قیمتها محدوده قیمت کالای مورد نظر خود را شناسایی کرده و آن کالا را گرانتر از حد معمول نخرد و از طرفی با دیدن قیمتی که خارج از رنج است، در دام کلاهبرداران نیفتد.
- خریدار میتواند بیشترین میزان تخفیفهای فصلی و پیشنهادهای خرید ویژه را در این وبسایتها راحتتر از همیشه پیدا کند و در مناسبتهایی مانند بلک فرایدی تا عید نوروز، خرید خود را با قیمت مناسبتری انجام دهد.
- فروشندگان نیز میتوانند تخفیفها و پیشنهادهای خرید را به رنج وسیعتری از مشتریان نمایش دهند و هزینه تبلیغاتی خود را کاهش دهند.
ارزش بازار خرید آنلاین ایران و چرایی استفاده از موتور جستجوی خرید
ارزش بازار خرید آنلاین ایران هر سال بیشتر میشود. سهم خرده فروشی بازار آنلاین طبق گزارش تکراسا در ایران تنها 4 درصد است. اما ارزش بازار آنلاین ایران طبق گزارش DB eCommerce 91 تیلیارد و 90 میلیارد دلار در سال 2023 محاسبه شده است و طبق همین گزارش ارزش آن در سال 2027 به 127 تیلیارد و 515 میلیارد تومان با دلار 50 هزار تومانی میرسد. بر اساس این گزارش ایران 61مین بازار بزرگ دنیا در سال 2023 پیشبینی شده بود. این 4 درصد در سال 2023 بالغ بر 3 تیلیارد و 643 میلیارد و 600 میلیون تومان است.
شاید به صورت روزانه با فروشگاههای زیادی در شبکههای اجتماعی یا حتی سطح اینترنت مواجه شوید که میتوانید قسمت بزرگی از خریدهای خود مانند لپتاپ، گوشی هوشمند، لوازم آرایشی و بهداشتی و مواردی از این دست را با استفاده از آنها انجام دهید؛ اما استفاده از هر کدام از آنها مزایا و معایب خاص خود را دارد. تعدادی از فروشگاههای آنلاین توانستهاند بخش بزرگی از سهم بازار را در اختیار بگیرند و به همین دلیل، فروشگاههای آنلاین کوچکتر توان رقابت با آنها را ندارند؛ برای مثال، فروشگاه اینترنتی دیجیکالا بیش از ۲۵ درصد از کل بازار خردهفروشی را در اختیار دارد.
دیدگاه شما