از دیروز تا امروز و از امروز تا همیشه، فیلم سینمایی در تمام دوران طرفداران پروپاقرص خود را دارند و خواهند داشت. در سالهای اخیر شاهد معرفی شاهکارهایی بودهایم که در ژانرهای مختلف تولید و بهعنوان فیلم خارجی مثل بمب صدا کردهاند. از طرفی فیلمهای معروف زیادی وجود دارند که بهرغم قدمت زیاد، همچنان دیدنشان لذتبخش است و بیننده را به وجد میآورند. در این مقاله قصد داریم کمی درباره ژانر فیلم خارجی، فیلم کرهای و سریال اکشن صحبت کنیم. برای آشنایی بیشتر با این ۳ ژانر، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
ژانر فیلم خارجی
اگرچه این سالها شاهد پیشرفت چشمگیر فیلمهای داخلی با نقشآفرینی بازیگران ایرانی بودهایم، همچنان یکی از محبوبترین ژانرها میان ما ایرانیها، ژانر فیلم خارجی است. فیلمهایی که در کشورهای مختلف دنیا، در ژانرهای مختلف درام، جنایی، اکشن، کمدی و غیره ساخته میشوند و برخی از آنها سالیان سال در ذهن مخاطب باقی میمانند. بعضی از آنها تبدیل میشوند به خوراک فرهنگی نسلهای بعد و برخی جنبه سرگرمی دارند و با صحنههای زیبا و بینظیر، نگاه زرقوبرقطلب مخاطب را در لحظه میخکوب میکنند.
موضوعات محبوب برای فیلمهای خارجی
واقعیت این است که هر ژانر و موضوعی طرافداران پروپاقرص خود را دارد! در سالهای اخیر محبوبیت فیلمهای ابرقهرمانی، لحظات مهم و پیروزمندانه بشریت در سفر به فضا، تغییرات بیولوژیکی انسانها به دلیل آلودگیها، جنگ، اعتیاد، ورزش و موضوعات دیگر بهخوبی نشان دادهاند که موضوعات مختلف میتوانند برای مخاطب جذاب باشند. در واقع تماشاگر جذب روایت داستانی فیلم و صحنههای بینظیری میشود که روی پرده نقرهای سینما پیش روی خود میبیند.
ژانر فیلم کرهای
این روزها طرفداران فیلمهای کرهای سرسختانه با طرفداران فیلمهای سینمای هالیوود رقابت میکنند! بیشتر این فیلمها در ژانر درام و عاشقانه ساخته میشوند و ازآنجاکه این دو ژانر باب طبع بسیاری از تماشاگران هستند، طرفداران زیادی در سراسر دنیا، از جمله ایران دارند. در ایران، اکثر طرفداران این ژانر دختران نوجوان هستند و این علاقهمندی بهقدری زیاد است که حتی بسیاری از آنها به یادگیری زبان و حتی امتحانکردن غذاهای این کشور اشتیاق نشان میدهند!
اکثر ما ایرانیها با سریالهای تلویزیونی مثل جومونگ و یانگوم با فیلمسازی این کشور آشنا شدیم. این علاقه هم از همانجا شکل گرفت. اما مدتهاست رنگولعاب فیلمهای کرهای تغییر کرده، کیفیت بهطرز چشمگیری بالا رفته و سوژهها حرفهایتر شده است! همین تغییرات مثبت به محبوبیت روزافزون فیلمهای این ژانر کمک چشمگیری میکند.
بهترین فیلمهای کرهای از نظر ایرانیها
انتخاب بهترینها همیشه سخت و چالشانگیز است. از طرفی سلیقهها متنوع و از سوی دیگر گزینههای زیادی هستند که در سالهای اخیر ساخته شدند و محبوبیت زیادی پیدا کردند. میتوان گفت همیشه پای معیارهای بینندهها به میان است. بعضی وقتها، فیلمها اگرچه در دوران خود به محبوبیت و شهرت زیاد میرسند، به مرور از اعتبارشان کم میشود و رفتهرفته فراموی میشوند. برای مثال فیلم شیری «Shiri» نمونه بارز یک فیلم کرهای شانر اکشن بود که علیرغم محبوبیت زیاد در زمان خود، بهمرور زمان از اعتبار و محبوبیتش کم شد.
از دیگر فیلمهای محبوب این ژانر از نگاه ایرانیها میتوان به فیلم داستان دو خواهر «A tale of two sisters»، قطار بوسان «Train to Busan»، خوب، بد، عجیب «The Good The Bad The Weird» یا فرضا فیلم میزبان «The Host» اشاره کرد.
ژانر سریال اکشن
ژانر اکشن نیازی به تعریف ندارد؛ پر از حادثه و صحنههای درگیری فیزیکی، رزمی و جنگی. همیشه قهرمانی هست که باید بر نیروهای شرور دشمن غلبه کند. او برای رسیدن به هدف خود از اسلحهها و تکنولوژیهای پیشرفته استفاده میکند، بر رزم تسلط دارد و مدام درگیر مبارزه تن به تن است. به همین خاطر معمولا تماشای این سریالها محدودیت سنی دارد. سریالهای این ژانر نگاه مخاطب را درگیر صحنههای پرهیجان میکند و به او اجازه میدهد از صحنههای هیجانانگیز و مبارزات نفسگیر نهایت لذت را ببرد. از بهترین سریالهای ژانر اکشن سالهای اخیر میتوانیم به سریال وان پیس «One Piece»، سریال نسل وی «Gen V»، بازی تاج و تخت «Game of thrones» و آخرین بازمانده ما «The last of us» اشاره کنیم.
ویژگیهای سریال اکشن
همانطور که در بخش قبلی گفتیم، سریال اکشن مملو از صحنههای پرهیجان زد و خورد و تعقیب و گریز خطرناک است. گاهی اوقات این خطر بهقدری جدی میشود که اجرای صحنه را به بدلکار میسپارند. وجود سکانسهای مسابقه، عملیات نجات، هنرهای رزمی تن به تن و بلاهای طبیعی و غیرطبیعی مخرب مثل آتشسوزی و سیل از ویژگیهای این سریالهاست. در تصویربرداری این سریالها عموما تحرک دوربین زیاد و ضرباهنگ بسیار است تا نگاه بیننده به صفحه نمایشگر میخکوب شود. اما هدف ترساندن تماشاگر نیست! هدف سرگرمکردن او به شکلی مهیج است که معمولا هم محقق میشود.
اگر از طرفداران سریالهای این ژانر باشید، خوب میدانید که معمولا در این سریالها المان جاسوسی هم دیده میشود. بسیاری از تولیدکنندگان تمایل دارند از ترکیب اکشن با ژانرهای علمی تخیلی، فانتزی، جنایی، وسترن و غیره سود ببرند.
«نویسنده : مجید عباس نژاد »
دیدگاه شما