یکی از ابزارهای پرکاربرد در امور فنی دریل است. از این وسیله برای امور ساده خانگی مثل باز و بسته کردن پیچ و مهره، نصب تابلو و... هم استفاده میشود. دریلها در دو نوع شارژی و برقی تولید میشوند. دریل شارژی با باتری کار میکند اما دریل برقی باید به جریان برق متصل شود.
علاوه بر این دستهبندی، دریلها انواع و امکانات مختلفی دارند که قبل از خرید باید آنها را بشناسید. شناخت انواع دریل و قابلیتهای آنها به شما کمک میکند انتخاب درستی داشته باشید و بهترین دریل مناسب کارتان را بخرید. در ادامه با کاملترین راهنمای خرید دریل برقی همراه شما خواهیم بود.
نکات مهم خرید دریل برقی
انتخاب نوع دریل
اولین مرحله در انتخاب و خرید دریل برقی این است که مشخص کنید برای چه کاری به دریل نیاز دارید و چه انتظاراتی از این وسیله دارید. دریل یک وسیله پرکاربرد است و انواع مختلفی دارد. رایجترین دریلهای موجود در بازار عبارتند از:
- دریل چکشی
- دریل پیچگوشتی
- دریل ستونی
- دریل مینیاتوری
- دریل بادی
برای آشنایی با این دریلها و کاربرد هر کدام میتوانید مقاله ... را مطالعه کنید.
قدرت و توان
قدرت دریل برقی با واحد وات سنجیده میشود. هرچه این عدد بزرگتر باشد توان دریل نیز بیشتر است. شما باید دریلی بخرید که قدرت لازم برای انجام کارهایتان را داشته باشد.
اگر برای امور ساده خانگی میخواهید دریل بخرید یک دریل با توان معمولی کافی است، اما اگر کار فنی سنگین دارید باید سراغ یک دریل پرقدرت با موتور گیربکسی بروید.
بدنه و دسته دریل
طراحی بدنه دریل باید ارگونومی استاندارد داشته باشد و کمترین میزان فشار و خستگی را ایجاد کند. به جز بدنه، باید دسته آن هم استاندارد باشد و بدون لغزش روی دست سوار شود. دسته دریلهای برقی در مدلهای تی شکل و تفنگی ساخته میشود. در مدل تی، دسته دریل در قسمت مرکز قرار گرفته و هنگام کار فشار کمتری به مچ وارد میشود. در دریل دسته تفنگی، دسته در قسمت انتها قرار گرفته و برای کارهای سنگین مناسب است.
سه نظام
مهمترین عضو یک دریل سه نظام است که در قسمت جلویی دریل قرار میگیرد و مته روی آن سوار میشود. آنچه در خرید دریل اهمیت دارد سایزبندی سه نظام و نوع آن است. پرکاربردترین اندازههای سه نظام 10 و 13 میلیمتر است.
سه نظام دریل دو نوع اتوماتیک و آچاری دارد که بسته شدن آنها با هم متفاوت است. باز و بسته کردن سه نظام آچاری به آچار مخصوص نیاز دارد. اما سه نظام اتوماتیک بدون آچار و با دست باز و بسته میشود. اگر با متههای مختلف سر و کار دارید و زیاد آنها را تعویض میکنید خرید سه نظام اتوماتیک منطقیتر است.
جنس و طول کابل
دریلهای برقی نیاز به اتصال به پریز دارند و با برق کار میکنند. با توجه به فاصله محل کار تا پریز برق، طول کابل را محاسبه کنید. کابل انتخابی شما علاوه بر متراژ مناسب باید باکیفیت باشد و به راحتی آسیب نبیند.
گشتاور
نیروی چرخش دریل یا گشتاور یکی دیگر از قابلیتهای مهم دریل برقی است. گشتاور دریلهای برقی بین 20 تا 30 حالت دارد. در زمان کار کردن با دریل باید گشتاور آن را مناسب با آن کار تنظیم کنید. برای انجام کارهای سبک نیروی چرخش اندک هم کافی است اما برای کارهای سنگین مثل سوراخ کردن بتن به نیروی چرخش بیشتری لازم دارید.
وزن و ابعاد
از آنجایی که ممکن است برای ساعات طولانی از دریل استفاده کنید وزن و ابعاد آن اهمیت پیدا میکند. وزن و ابعاد دریل بر اساس ویژگیهایی از جمله قدرت موتور، سرعت، سایز سه نظام و... متغیر است. هرچه دریل پرتوانتر باشد وزن آن هم بیشتر است.
برای امور خانگی دریلهای معمولی مناسب هستند که وزن آنها بین 1 تا 2 کیلوگرم است. انتخاب یک دریل سنگین و بزرگ ممکن است در طولانی مدت باعث آسیب به دست و گردن شود.
کلاچ دریل
کلاچ دریل به شما کمک میکند بتوانید سطح مقاومت برای نیرویی که از دریل وارد میشود را تنظیم کنید. زمانی که نیرو به این سطح برسد کلاچ آزاد شده و نیروی اضافی وارد نمیشود.
تنظیم کلاچ از گرم شدن موتور دریل جلوگیری میکند و باعث میشود پیچ بر اثر نیروی زیاد نشکند.
مته دریل
متههای دریل برقی اندازه و جنسهای متنوعی دارند. انتخاب مته مناسب بسیار مهم است و به سطحی که میخواهید روی آن کار کنید بستگی دارد. مته دریل برقی در دو نوع الماسه و فولادی ساخته میشود. اگر سطح کار شما چوب، فلز و پلاستیک است و مقاومت معمولی دارد یک مته فولادی کارتان را راه میاندازد. اما اگر سطح شما از جنس سنگ و بتن است و مقاومت بالایی دارد باید از مته الماسه استفاده کنید.
سرعت چرخش
سرعت چرخش میزان نیرویی است که برای کار به سطح وارد میشود. برای کارهای سبک به دور پایین و برای کارهای سنگین به دورهای بالا نیاز دارید. پیشنهاد میکنیم علاوه بر سرعت مناسب، دریلی بخرید که قابلیت گردش به دو صورت ساعتگرد و پادساعتگرد هم داشته باشد.
قابلیت دیمر
یکی از ویژگیهای دریل برقی دیمر تنظیم سرعت است. دریلهای موجود در بازار فناوری افزایش سرعت به صورت پدالی گازی با سوییچ دستگاه را دارا هستند، اما برخی دریلها یک دیمر جداگانه مجهز هم دارند. با استفاده از این قابلیت میتوانید سرعت را در محدوده دلخواه تنظیم کنید.
برند تولیدکننده
در حال حاضر برندهای مختلفی در زمینه تولید دریل فعالیت میکنند. هم دریل برندهای قدیمی و معتبر در بازار به فروش میرسد و هم دریلهای بی نام و نشان. توصیه ما این است سراغ برندی بروید که شناخته شده است. همچنین نظرات مصرفکنندگان و خریداران قبلی را بررسی کنید تا انتخاب درستتری داشته باشید. برندهای بوش، ماکیتا و رونیکس جزو بهترین برندهای بازار هستند.
قیمت
قیمت دریلهایی که در بازار به فروش میرسد متغیر است. قیمت این محصول با توجه به امکانات، برند تولیدکننده، نوع دریل، توان آن، امکانات جانبی و... تعیین میشود. قبل از اینکه سراغ خرید دریل بروید بودجه مورد نظرتان را مشخص کنید و با توجه به آن بهترین انتخاب را پیدا کنید. توصیه میکنیم از خرید دریلهای ارزان قیمت و بیکیفیت صرفهنظر کنید چرا که بعد از مدتی کارایی لازم را ندارند و باید یک دریل نو بخرید.
ضمانت پس از فروش
بهتر است هر وسیله برقی که میخرید دارای گارانتی باشد تا در صورت خرابی بتوانید بدون پرداخت هزینه مشکل را برطرف کنید. برندهای معتبر و نامآشنا برای محصولاتشان ضمانت پس از فروش در نظر میگیرند، چون از کیفیت کارشان مطمئن هستند و رضایت مشتری برایشان اهمیت دارد.
سایر امکانات
همه نکاتی که بالاتر گفته شد در انتخاب و خرید دریل اهمیت دارد. علاوه بر این ویژگیها، میتوانید در زمان خرید دریل امکانات جانبی آن را هم بررسی کنید. لوازم جانبی از جمله انواع مته، باتری اضافه، سرپیچ، متر، آچار، دستکش و... هم همراه بعضی دریلها به فروش میرسد.
سخن پایانی
دریل برقی جزو ابزار پرکاربرد و مهم در انجام کارهای فنی و خانگی است. وجود برندها و دریلهای گوناگون در بازار انتخاب را سخت میکند. در این نوشته نکات مهم خرید دریل برقی را با هم مرور کردیم. با توجه به این نکات میتوانید یک دستگاه مناسب و مقرون بهصرفه تهیه کنید. اگر بهتازگی دریل برقی خریدهاید، تجربه خودتان را در بخش نظرات با خوانندگان ما در میان بگذارید.
دیدگاه شما