همه زوجهایی که به مشاوره مراجعه میکنند، دچار مشکل حاد نیستند؛ بلکه بسیاری از آنها برای آن که از به وجود آمدن مشکلات جدی جلوگیری کنند، مشاوره ازدواج را انتخاب میکنند. به همین دلیل مشاوره ازدواج بیشتر با نام مشاوره پیش از ازدواج شناخته میشود. جلسات این نوع مشاوره به زوجین کمک میکند تا چگونگی همراهی مؤثر در کنار یکدیگر را یاد بگیرند و میتواند راهی برای از بین بردنِ هرگونه نارضایتی یا ترس از ازدواج باشد و به افراد این امکان را بدهد تا در فضایی امن به گفتگو درباره جزییات ارتباطی که در حال جدی شدن است، بپردازند.
چه زمانی به مشاوره ازدواج مراجعه کنیم؟
مسائلی که زوجین در مشاوره ازدواج مطرح میکنند، میتواند جزو اقدامات پیشگیرانه باشد که برای بهبود کیفیت زندگی عنوان میشود یا میتواند هدف درمانی یا رهایی داشته باشد که مشکلات متعددی را شامل میشود. مشاوره ازدواج تنها به مسائل پیش از ازدواج نمیپردازد؛ بلکه مسائل زوجینی که ازدواج کردهاند را تا آن زمان که پیمان ازدواج میانشان وجود دارد، پیگیری و بررسی میکند. به طور کلی موقعیتهایی که زوجین پیش از ازدواج به مشاوره مراجعه میکنند تا بتوانند پیوند محکمتری داشته باشند:
- تصمیم به داشتن ارتباط مؤثر با همسر
- توانمند شدن در حوزه امور مالی
- بررسی اهداف آینده؛ مانند تمایل به فرزندآوری
- درک ارزشها و باورهای یکدیگر
- حل مشکلات یا ابهامات در روابط زناشویی
- موضوعات مربوط به گذشته زن و مرد
- درک انتظارات زناشویی
- مسائل مربوط به فناوری و رسانههای اجتماعی
- وجود یک مشکل خاص مثل اعتیاد به مواد مخدر یا الکل
- سردی رابطه عاطفی همراه با اضطراب
- مواجهه با خیانت
- رابطه جنسی بی کیفیت
- هنگام تصمیم به جدایی و طلاق
لزوم مشاوره ازدواج
شاید این تصور هنوز وجود داشته باشد که مشاوره ازدواج آن چنان که باید مفید نیست؛ اما شواهد و مدارکی نشان میدهد که افراد متأهلی که در یک رابطه درست قرار دارند، نسبت به افرادی که طلاق گرفته، جدا شده یا هرگز ازدواج نکردهاند، زندگی طولانیتر، موفقتر و سالمتری دارند؛ همچنین رابطه موفق میتواند منجر به موفقیت در ابعاد دیگر زندگی مانند کار و تحصیل نیز بشود. درصد شکستهای کاری و تحصیلی در میان افرادی با رابطه زناشویی سالم، در مقایسه با افرادی که رابطه زناشویی ناسالمی دارند، به طور محسوسی کمتر است.
فهرست بی پایان کارهایی که باید پیش از ازدواج انجام داد، ممکن است حواس افراد را از ایجاد پایه محکمی برای زندگی آینده پرت کند. ازدواجهای ناموفق و روابط منجر به شکست را همه ما در میان اطرافیان دور و نزدیکمان دیدهایم. حتی بسیاری از ما آن را تجربه کردهایم. اهمیت کیفیت یک رابطه به اندازهای بالاست که میتواند سلامت فرد، روابط دیگر او، زندگی کودکان و در ابعاد گستردهتر، یک جامعه را تحت تأثیر قرار دهد.
روانشناسان بر این باورند که یک ازدواج بد، با تنشهای مکرری همراه است که میتواند تأثیرات جدی، حتی بر سلامت جسمی افراد بگذارد؛ پس مشاوره ازدواج لازم است تا از بسیاری از مشکلات احتمالی جلوگیری کند.
مزایای مشاوره ازدواج
طبق آمارها 75 درصد از زوجینی که برای بهبود روابط، افزایش کیفیت روابط زناشویی و پیشگیری از مشکلات به مشاوره مراجعه کردهاند، رضایت بالایی از نتایج به دست آمده داشتهاند و روی زندگی زناشوییشان تأثیرات مثبتی داشته است. مزایایی که مشاوره ازدواج دارد، عبارتند از:
- زوجینی که در جلسات مشاوره شرکت می کنند، دید واقع گرایانه تری از ازدواج دارند و تعهد بیشتری به رابطه خود دارند و نقاط ضعف و قوت رابطه را به خوبی شناسایی میکنند.
- به دلیل بررسی شباهتها و تفاوتها و در نتیجه شناخت بهتر، سازگاری بیشتری در زندگی مشترک دارند.
- شناخت بیشتر باعث به وجود آمدن اعتماد بیشترو کاهش شک و تردیدها میشود.
- زوجین مهارتهایی را یاد میگیرند که میتوانند برای حل مشکلات احتمالی آینده نیز از آن بهره ببرند.
- اگر یک رابطه سمی باشد و آسیب جدی به یکی از طرفین یا هردو وارد کند، مشاوره ازدواج از این اتفاقات جلوگیری میکند.
- مشاوره ازدواج به یکی از زوجین یا هردو که از وارد شدن به رابطه پایدار و پیمان ازدواج میترسند، کمک میکند.
- گاهی در یک رابطه زوجین مشکل جدی با هم ندارند؛ بلکه خانوادهها همدیگر یا زوج مقابل را نمیپذیرند. در این صورت برای دریافت تأیید آنها مشاوره ازدواج میتواند راهگشا باشد.
نتیجه گرفتن از مشاوره ازدواج
برای گرفتن بهترین نتیجه از مشاوره ازدواج ابتدا باید سه سوال اساسی را از خود بپرسید:
- آیا میتوانید زمانی طولانی را صرف دریافت مشاوره کنید؟
ممکن است زوجین پس از آنکه تصمیم میگیرند جوانب یک رابطه را بشناسند و به تحلیل رفتارهای آن بپردازند، تصویری از مدت زمانی که باید برای این روند طی کنند، نداشته باشند. ممکن است جلسات مشاوره مدت زمان زیادی طول بکشد. نمیشود با دو یا سه جلسه یا یکی دوماه به نتیجه دلخواه رسید.
- آیا تصمیمتان بر اصلاح رابطه است یا جدایی؟
واقعیت این است که شکل و زمان رابطه برمبنای این که دو نفر مطمئن هستند که به آخر خط رسیده یا رابطه را نیازمند اصلاح میبیند، متغیر است. به همین دلیل زوجین باید بدانند برای اصلاح رابطه حاضرند چه میزان زمان بگذارند.
- آیا مشاوره ازدواج لزوما به معنای برگرداندن رابطه یا اصلاح حتمی آن است؟
باید این را بدانیم این مشاوره تضمینی برای داشتن یک ازدواج موفق، خوشبختی و یا جلوگیری از مشکلات آینده و حتی طلاق نیست. انتظارات باید منطبق بر واقعیت باشد. با اینحال، تحقیقات درباره اثر مشاوره ازدواج نشان داده که بیشتر افرادی که مشاوره پیش از ازدواج گرفته و یا زوجدرمانی کردهاند، از نتیجه آن راضی هستند.
وظایف ما در جلسات مشاوره:
- جلسات مشاوره پر از چالش هستند و موضوعاتی مطرح میشوند که شاید سالها از آنها فرار میکردید.
- تظاهر نکنید. لازم نیست نشان دهید که با همسرتا سازگار هستید.
- این تصور که قرار است کسی برندی یا بازنده باشد را کنار بگذارید. این مشاوره برای هردوی شماست.
- صحبتهایی که در جلسات میشود را محرمانه نگه دارید و درباره آن با اطرافیان صحبت نکنید. فقط در صورتی با خانواده خود درباره مسائل صحبت کنید که مشکلی جدی رخ داده باشد.
مشاوره ازدواج آنلاین در سیمیاروم
در مشاوره آنلاین ازدواج، زوجین بدون الزام به حضور، میتوانند از خدماتی مانند تستهای پیش از ازدواج، آزمونهای مربوط به زوجدرمانی و مشاوره جنسی یا چند جلسهای بهرهمند شوند؛ بدون این که زمان زیادی را صرف رفت وآمد کنند. همچنین افراد زیادی هستند که به دلایلی مانند «راحتی بیشتر»، «احساس امنیت بالاتر» و «حفظ حریم خصوصی» و همچنین به دلیل حساسیتهای به وجود آمده در حاشیه پاندمی کرونا، استفاده از مشاوره آنلاین را ترجیح میدهند.
سیمیاروم با هدف بهبود کیفیت زندگی همراه با مزایایی چون حفظ حریم خصوصی کاربران، گزینش بهترین مشاوران ایرانی و هدایت کارشناسانه افراد به سمت مناسبترین جلسه مشاوره، در کنار زوجهای فارسی زبانی است که از سراسر جهان برای مشاوره ازدواج و زوج درمانی، مشاوره آنلاین را انتخاب کردهاند.
دیدگاه شما