محبوبه رئیس زاده متخصص داروسازی سنتی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: دارچین گیاهی است که برای بیشتر عارضههای بدنی همچون رفع بدبویی دهان، درمان سرفههای رطوبی و گرفتگی صدا، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و هضم غذا، تقویت قدرت بینایی، درمان مشکلات دماغی مانند وحشت، وسواس و جنون و همچنین تریاق سموم حیوانی و گیاهی توصیه میشود.
او افزود: دارچین حاوی دو ترکیب فوقالعاده سینامیک الدهید و اپیکاتچین است که از مغز محافظت نموده و مانع از بروز آلزایمر میشود. همچنین بوییدن دارچین میتواند به بهبود هوشیاری و وضعیت روانی شخص کمک کند.
رئیس زاده بیان داشت: مطالعات، اثر دارچین را بر کنترل قند خون در افراد دیابتی ، کنترل چربی خون و همچنین کمک به کاهش وزن را اثبات نموده است. همچنین اثرات ضد ویروسی از این ادویه دیده شده است.
متخصص داروسازی سنتی تصریح کرد: طبیعت دارچین گرم و خشک است و خواص آن تا پانزده سال باقی میماند. در طب سنتی از دارچین به دلیل خواص ضد التهابی قوی که میتواند به گردش خون مناسب و حفظ سلامت قلب و عروق کمک کند استفاده میشود.
او گفت: دارچین نوعی ادویه خوشبو است که از پوست تنه درخت همیشه سبز Cinnamomum zeylanicum به دست میآید و بومی هندوستان و چین است. دارچین در ایران مانند سایر کشورها به عنوان ادویه پرمصرف در طبخ غذا و شیرینی پزی به کار میرود. این ماده غذایی سرشار از مواد معدنی مورد نیاز بدن از جمله منگنز، آهن، کلسیم و همچنین فیبر میباشد.
دیدگاه شما