به گزارش نامه نیوز؛ حشمت الله فلاحت پیشه در واکنش به توییت رئیس جمهور آمریکا که در آن تلویحا ایران را عامل حمله به تاسیسات نفتی شرکت آرامکوی عربستان کرده و از اقدام نظامی درصورت تایید این مسئله سخن گفته بود، اظهار داشت: این لحن و ادعاهای ترامپ برای امروز نیست. وی در گذشته نیز ادعاهایی سختتر از توییت اخیر را درمورد برخی کشورها مطرح کرده است. این تهدیدات هرگز جدی نشد و در ماجرای هدف قراردادن پهپاد آمریکایی هم ایشان از «اقدام متقابل» سخن گفته بود که چنین چیزی رخ نداد. اکنون نیز همه فهمیدند که ترامپ هزینه امنیت متحدانش را دیگر نمیدهد.
وی افزود: هدف ترامپ این است که معادله اقتصاد جهانی که مدتی است به زیان آمریکا تغییر کرده را به سود این کشور تغییر دهد و در این راه باید هژمونی خود را نیز حفظ کند. دکترین ترامپ این است که این کار را با ابزار «جنگ روانی» انجام دهد. او میداند باز شدن یک جبهه جنگی بزرگ در منطقه در وهله اول همین سیاست وی را به حاشیه میکشاند. تا همینجای کار نیز حمایت ترامپ از عربستان در کنگره آمریکا به ضرر او تمام شده و نشانه آن بررسی هرساله نقش عربستان در واقعه حمله به برجهای دو قلوی نیویورک است که هر روز ابعاد بیشتری از آن مطرح میشود.
فلاحت پیشه گفت: عربستان سعودی درحال پس دادن تاوان جنگ افروزی خودش است. قدرت نظامی آنها از یمنیها بیشتر بود و همین آنها را به اشتباه محاسباتی کشاند. آنها عملا وارد یک جنگ فرسایشی با یمنیها شدند و این فرسایش به حدی زیاد شد که اکنون طرف قویتر جنگ (سعودی) در توازن با طرف یمنی قرار گرفته است! جنگ فرسایشی برنده ندارد و معمولا یک نوع توازن در این نوع از جنگها رخ میدهد. هرچه میگذرد آسیبپذیری عربستان در این جنگ بیشتر میشود، حال که در سالهای ابتدایی تنها یمن هزینه میداد. اماراتیها اما اندکی زرنگتر بودند و زودتر پای خود را از این منجلاب بیرون کشیدند. آمریکاییها و متحدانشان نیز از شدت جنایت عربستان در این جنگ کاملا مطلع هستند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تاکید کرد: این روشن است که ربط دادن حمله اخیر به تاسیسات نفتی عربستان به ایران تنها شرایط را برای آنها بدتر کرده و معادله منطقه را غیرقابلحلتر برای آنان خواهد ساخت. پایان تجاوز به خاک یمن در شرایط فعلی تنها راه برای برقراری آتش بس کامل در منطقه است. ترامپ سعی کرد نوعی امنیت را برای کنترل قیمت جهانی نفت (باز هم با بازی روانی) ایجاد کند که باز هم پیروز شدن او محل تردید است. اما آنچه این روزها ذهن ترامپ را مشغول کرده، نه تلافی کردن اقدامات صورت گرفته در منطقه، که جلوگیری از تحولات نظامی و سیاسی بزرگتری است که حادثه حمله شنبه به آرامکو تنها جرقه آن اقدامات به حساب میآید. اکنون اگر یمنیها عملیات بزرگتری انجام دهند، دامان اقتصاد آمریکا نیز گرفته میشود.
فلاحت پیشه گفت: در بحث نظامی، هدف گرفتن پهپاد آمریکایی یک نقطه عطف در حوزه نظامی بود. دو ماه قبل از سقوط پهپاد آمریکایی در خلیج فارس، مقامات هوافضای سپاه در کمیسیون امنیت ملی مجلس با ما جلسهای داشتند که پس از جلسه بنده در جمع خبرنگاران اعلام کردم که توازن قوا میان ایران و آمریکا از این لحظه به سمت آمریکاییها نیست و بازی تغییر کرده و دیگر هیچ پرندهای از آمریکا در آسمان منطقه امن نخواهد بود.
وی گفت: در جنگ روانی وقتی پشتوانه جنگ نظامی و عملیاتی دچار بن بست و شکست میشود، پیشبرد جنگ روانی نیز دچار چالش میشود. وقتی در بیرون با یک عامل خارجی موقعیت آمریکا دچار خدشه شود، دیگر جنگ روانی کاری از پیش نخواهد برد و این باعث سردرگمی و مواضع لحظهای از سوی مقامات آمریکا شده است. با این اوصاف آمریکا نمیتواند وارد جنگ با ایران شود و این توییتها تنها برای حفظ وجهه ابرقدرتی آمریکاست.
این نماینده مجلس تاکید کرد: این روشن است که اگر ایران عامل حمله به عربستان بود، دیگر اثری از کل شرکت آرامکوی عربستان باقی نمیماند. لذا دلیل ندارد ما خود را سیبل یکسری ادعای پوچ بکنیم. ایران به هیچ وجه از امنیت خود عدول نخواهد کرد اما قطعا به دنبال تنش نیز نیست. به نظرم همان پاسخهای کوتاه و دیپلماتیک رسمی سخنگویان دستگاه سیاست خارجی کشور در این زمینه بهاندازه کافی برای پاسخ به این دست یاوهگوییها کافی است.
دیدگاه شما