به گزارش پایگاه خبری نشان :

 محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه در جلسه علنی نوبت صبح امروز(یکشنبه، 14 مهر) در جریان طرح سؤال محمدعلی پورمختار نماینده مردم کبودرآهنگ درباره  اقدامات صورت گرفته برای محور قرار دادن اقتصاد و توسعه ملی، با اشاره به اقدامات این وزارتخانه جهت ارتقای جایگاه ایران در صحنه جهانی، گفت: اقدامات جدید از سوی معاون اقتصادی وزارت خارجه انجام شده، این است که در جلسات ستاد هماهنگی روابط اقتصادی، سفرای ایران در کشور‌های مختلف حاضر می‌شوند و آخرین تحولات اقتصادی کشور‌های طرف روابط ما گزارش می‌دهند.

وی افزود: نوآوری دیگر، تأسیس پایگاه اقتصادی است که از این طریق با کمک بخش خصوصی قرار است اطلاعات و امکانات ایران به جهانیان معرفی شود.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه حضور رئیس‌جمهور در اجلاس اتحادیه اورآسیا شروع خوبی بود، تصریح کرد:  اتحادیه اورآسیا یک امکان ویژه برقرار می‌کند تا بتواند با همسایگان که مهم‌ترین طرف‌های تجاری ما هستند، ارتباط ویژه برقرار کنیم.

ظریف همچنین به وضعیت ایرانیان خارج از کشور اشاره و تصریح کرد: تلاش‌ها برای جلوگیری از تضییع حقوق ایرانیان خارج از کشور انجام شده است؛ خوشحالیم که در چند هفته گذشته، دو ایرانی در خارج از کشور که به صورت غیرقانونی و به درخواست آمریکا در زندان بودند، آزاد شدند، یک ایرانی که به درخواست آمریکا در زندان بود، آزاد شده، اما هنوز اجازه خروج ندارد، زیرا هنوز دادگاه او ادامه دارد و به قید وثیقه آزاد شده است.

وی با بیان اینکه وظیفه وزارت خارجه انعقاد قرارداد و جذب سرمایه نیست، اظهار داشت: بلکه وظیفه این وزارتخانه تسهیل امکانات سرمایه‌گذاری کشور توسط دستگاه‌های ذی‌ربط است.

وزیر امور خارجه ادامه داد: سفیر ما باید سرمایه‌گذار خارجی را تشویق کند تا به ایران بیاید و وقتی سرمایه‌گذاران به ایران می‌آیند، با قانون‌های کشور مواجه هستند و باید چند صد ساعت برای سرمایه‌گذاری وقت صرف کنند، اگر سفیری  در معرفی سرمایه‌گذار تعلل کرده است، به ما گزارش دهید.

ظریف تصریح کرد: سفرای ما هر روز سرمایه‌گذاران بسیاری را معرفی می‌کنند، اما مداخله ما پس از آن باعث فساد می‌شود، ما مشکلات بسیاری در بحث سرمایه‌گذاری به دلیل فشار حداکثری آمریکا داریم، اما در تلاش هستیم که این مشکلات برطرف شود.

وی ادامه داد: برنامه با روسیه به خوبی پیش می‌رود، روابط با کشورهایی همچون عراق، افغانستان، پاکستان، ترکیه و سایر همسایگان با جدیت دنبال می‌شود، اما برای ملاحظه‌ای که کشور‌ها به دلیل تحریم‌های آمریکا دارند، منافع کشور اهمیت بیشتری نسبت به پرداختن به تبلیغات دارد.

اگر مردم از عملکرد وزارتخانه‌ها گلایه‌ای دارند می‌توانند به شخص بنده ایمیل ارسال کنند تا شخصاً آن را پیگیری کنم؛ برنامه اقتصاد مقاومتی بر حوزه واردات و صادرات تمرکز دارد و ما این موضوع را از استقرار دولت دوازدهم دنبال کرده‌ایم.

امنیت کشورهای منطقه با احترام به تمامیت ارضی همه کشورها امکان‌پذیر است

وزیر امور خارجه با بیان اینکه امنیت کشورهای منطقه با احترام به تمامیت ارضی همه کشورها امکان‌پذیر است، گفت: ما در گفت‌وگوهای‌مان هم با سوریه و هم با ترکیه بر این نکته تأکید و اصرار کردیم.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در جلسه علنی امروز(یکشنبه، 14 مهر) در پاسخ به سؤال جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد در مجلس با اشاره به سدسازی غیرقانونی ترکیه، گفت: این مشکلی  است که ما، عراق و سوریه با آن مواجه هستیم، عراق و سوریه به‌طور مستقیم از این وضعیت رنج می‌برند، هر سه کشور تلاش‌هایی را با کشور ترکیه داشته و ادامه داده‌ایم. 

وی افزود: در سطح بین‌المللی ما موضوع ریزگردها را با عنوان موضوعی که مشکل منطقه‌ای ایجاد کرده، مطرح کردیم و جلسه‌ای در همین رابطه در تهران برگزار شد و آقای رئیس‌جمهور به صراحت این موضوع را مطرح کرد که موجب ناراحتی نماینده ترکیه شد. 

وزیر امور خارجه تصریح کرد: ما در همه جلسات‌مان این موضوع را با همکاران تُرک‌مان پیگیری می‌کنیم، اما ترکیه به هیچ یک از کنوانسیون‌های آبی نپیوسته؛ در این زمینه پیگیری موضوع در سطح بین‌المللی با دشواری‌هایی روبه‌رو است. 

ظریف اضافه کرد: هم ما و هم عراق و سوریه به صورت انفرادی و مشترک در گفت‌‌وگوهایی که با تُرک‌ها داریم، این موضوع را مطرح می‌کنیم و در این زمینه تلاش‌هایی را داشته‌ایم. 

وی با اشاره به وضعیت کُردهای سوریه اظهار داشت: در ارتباط با کُردهای سوریه موضع جمهوری اسلامی کاملا مشخص است، ما اعلام کرده‌ایم که تنها راه حفظ امنیت در ترکیه ایجاد و حضور نظامی دولت مرکزی در مناطق مرزی است و بر‌اساس قرارداد "آدانا" چنین کاری ممکن است و از طریق اقدام علیه تمامیت ارضی و حاکمیت سوریه نمی‌توان امنیت ایجاد کرد. 

وزیر امور خارجه ادامه داد: این سیاست جمهوری اسلامی است و ما این موضوع را در نشست‌ها، ملاقات‌ها با دوستان تُرک مطرح کرده‌ایم و هم در جلسات آستانه آقای رئیس‌جمهور به صراحت این موضوع را مطرح کرده و در نشست اخیر سران در استانبول هم این موضوع را صراحتا مطرح کرد.

ظریف خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی حتما معتقد است که امنیت منطقه با رعایت دو اصل امکانپذیر است؛ اول احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی و امنیت همه کشورهای منطقه و دوم رعایت حقوق همه ساکنان من جمله خواهران و برادران کُرد ما؛ ما در گفت‌وگوهای‌مان هم با سوریه و هم با ترکیه بر ا ین نکته تأکید و اصرار کردیم و اعلام آمادگی هم کردیم که همکاری کنید، برای اینکه دولت‌های سوریه و ترکیه بتوانند این مشکل را براساس مقررات بین‌المللی با حضور نیروهای سوری و با حفظ احترام ساکنان آن منطقه عملیاتی کنند.

وی تأکید کرد: تروریسم هیچ جایی در منطقه ما ندارد و هیچکس نباید اجازه دهد که تروریست‌ها از خاک کشورش برای حمله به دیگران استفاده کنند.

وزیر امور خارجه در پایان خاطرنشان کرد: آمریکای‌ها تلاش می‌کنند تا با حمایت از گروهی از کُردهای سوریه از آنها سوء‌استفاده کنند و از آنها به عنوان پیاده‌نظام بهره‌ بگیرند؛ البته این موضوع،‌ کوچک است، برادران و خواهران کُرد ما در سوریه حتما با این حرکت مخالفند و مسئولین اقلیم کردستان در عراق رسما با این سیاست موافقت ندارند و ما تلاش می‌کنیم با همکاری اقلیم کردستان و دولت سوریه و با همکاری همه گروه‌های کُرد در سوریه این مشکل را از طریق هماهنگی بین نیروهای نظامی سوریه و ترکیه و بدون ایجاد مزاحمت برای مردم کُرد و عرب منطقه آن را حل کنیم. 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان