عضو شورای عالی حوزههای علمیه با انتقاد از وضعیت حجاب در قم، بیان کرد: یکی از مسئولین میگفت، اینها اعتراف کردند، به آنها پول میدهند، اطراف صفائیه ساعتی قدم بزنند تا حریم بشکنند، اما طلبهها مواظب حریمشکنی باشند، نباید حریمها شکسته شود.
آیت الله سید احمد خاتمی در درس اخلاق این هفته مؤسسه فقهی امیرالمؤمنین(ع) قم با اشاره به تاکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب بر واژه "مقاومت"، گفت: این سخن ایشان دارای نفی و اثبات است، نفی آن، یعنی مذاکره با آمریکا در هیچ سطحی نه؛ منظور از اثبات هم همان مقاومت است که در ایران و جهان اسلام تحقق پیدا کرده است.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه بیان کرد: مقاومت یعنی این که رئیس جمهوری لبنان گفته بود، اگر حزب الله نبود، تمام لبنان، موصل شده بود، خاورمیانهای که رایس دنبالش بود، زیر مجموعهاش این بودکه عراق و سوریه و لبنان زیر سلطه آمریکا قرار بگیرند، ولی به فضل خدا ناکام شدند.
عضو هیئت رئیسه خبرگان رهبری در ادامه به ویژگیهای حوزه مطلوب و مؤثر اشاره کرد وگفت: این ویژگیها ستون فقرات حوزهای است که باید دنبال آن باشند، از جمله این ویژگیها انگیزههای مقدس معنوی است، کسی که وارد حوزه میشود، زبان حال، قال، طریق و منسکش برای رسیدن به معنویت باشد.
وی بیان کرد: درس با انگیزه معنوی و غیر آن فرق دارد، درس با انگیزه معنوی همراه با عشق و صفا و معنویت است، ممکن است بگویند چرا این سخنان را مطرح می کنید، ولی با کمال تأسف می گویم شیب اشتغال و پست و منصب گرفتن را اندکی در بین طلاب و خانواده می بینیم؛ پدر به طلبه درس خارج خوان، می گوید راضی نیستم، اگر شغلی نداشته باشی، نامهای برایم نوشتند که فلان شاگرد شما که درس شما می آید، به او بگویید یا درس شما نیاید یا دنبال شغل برایش باشید، من شغل را آفت میدانم.
آیتالله خاتمی گفت: مشکلات معیشت را می دانم، در گذشته این مشکلات بوده، ولی تحمل کردند، در همین حوزه زندگی کردیم، همه فراز و نشیبها را دیدیم، منظور این است نباید اجازه داد انگیزه معنوی رنگ ببازد.
امام جمعه موقت تهران افزود: حوزه معنوی، یعنی حوزهای که هر کس وارد آن می شود تابلوی معنویت را ببیند نه بشوند؛ ببیند طلبهها روی غیبت و تهمت حساسند، متأسفانه گناه در فضای مجازی و غیره می بارد؛ حتی اطراف حرم صحنهای می بینید که قبل از انقلاب کسی جرأت نمیکرد چنین حرکتی انجام دهد، کسانی که بی حجاب وارد دروازه قم می شدند، چادر سر میکردند؛ اما الان به راحتی چادر برداشته است، قمی که بیحجابی جرأت نمی کردند وارد آن شود، اما الان با کمال وقاهت می خواهند حریم شکنی کنند.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه بیان کرد: یکی از مسئولین می گفت، اینها اعتراف کردند، به آنها پول میدهند تا اطراف صفائیه ساعتی قدم بزنید تا حریم بشکنند، اما طلبهها مواظب حریمشکنی باشند، نباید حریمها شکسته شود.
وی بیان کرد: بخش دیگر معنویت، انجام نوافل است، طلبه باید نافلهخوان باشد، یکی از بزرگان می گفت کسی که نماز شب نخواند میدانم مجتهد نخواهد شد و رهبر انقلاب می فرمودند "طلبه ای که اهل نافله است ۶۰ درصد تهذیب را دارد، باید دنبال ۴۰ درصد باشد".
آیت الله خاتمی گفت: دیگر ویژگی حوزه، خلیق بودن است، یعنی رفتار طلبه با والدین، همسایه و مردم، مسئولین مدرسه با غیر طلبه متفاوت است، با مردم طوری زندگی کنید که اگر از پیش آنها رفتید، در فراقتان ناراحت شوند.
امام جمعه موقت تهران افزود: باید بدانیم مطالبهگری دعوا کردن نیست، امروز اداره کردن حوزه با وجود مشکلات مالی بسیار سخت است، بسیاری از طرحها بدلیل نبود پول مانده است؛ اگر کسی اعتراضی دارد، برادرانه بیان کند، داد و بیداد کردن ندارد.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه بیان کرد: خصوصیت دیگر، حوزه بصیر است؛ حوزهای که دشمنشناس باشد و ببیند دشمن چه برنامهای دارد، هیچ شکی نداشته باشید که از کانونهای که دشمن به شدت در حال نفوذ است، حوزه است، چون انقلاب از حوزه شروع شد و ضد انقلاب دنبال این است حوزه را بشکند ولی بداند نمیتواند چون بنیه حوزه بسیار قوی است.
عضو خبرگان رهبری اظهار کرد: اما برنامه دشمن برای حوزه، بی تفاوتی نسبت به ارزشهایی چون ۲۲ بهمن، ۹ دی و جایگاه ولایت است.
آیتالله خاتمی گفت: دیگر شاخصه حوزه مطلوب، حوزه آزاد است؛ حوزهای که حزبی و باندی، قبیله ای نیست، زیرمجموعه هیچ باندی قرار نمیگیرد، خوبی از هر کسی دید، تشویق و اگر بدی را دید، انتقاد می کند، حوزه علمیه، نقاد است؛ خوبی را دید تشویق می کند، بدی را دید انتقاد کند؛ فقط خوبی را دیدن تملق است.
امام جمعه موقت تهران افزود: طلبه فاضل در حوزه علمیه، کسی است که بیشتر در درس اشکال می کند و ایراد می گیرد، این نقادی است و ارزش هر طلبهای به همین نقادی در درس است.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه بیان کرد: خصوصیت دیگر، حوزه انقلابی نشاط است، حوزه انقلابی تنها به معنای شعار دادن نیست، بلکه خروجی آن، هر جا بروند و مسئولیتی قبول کنند، پایگاه انقلاب میباشند.
مجتهدی که اخبار را نبیند و سیاست را نفهمد، کلاه سرش میگذارند
عضو خبرگان رهبری اظهار کرد: حوزه ای که در ارتباط با نظام بی تفاوت نیست؛ راوی این داستان تنها خودم هستم؛ مرحوم آقا میرزا هاشم آملی از دوستان امام راحل بود، به بنده گفت، خدمت امام راحل رسیدم، عرض کردم کار اجرایی از دستم برنمیآید، جزء تربیت مجتهد. امام فرمود، کار بسیار بزرگی است، اما بخواهم مجتهد تربیت کنم باید گزینش انجام دهم، باید شهریه را دو برابر کنید امام فرمود چشم؛ باید منبر را بدلیل اشتغال تحریم کنید این را هم قبول کردند، بعد گفت، عرض کردم رسانه و رادیو را هم تحریم کنید، به اینجا که رسیدم، امام راحل فرمود، چنین مجتهدینی نمی خواهیم. مجتهدی که رسانه و اخبار را نبیند و سیاست را نفهمد، به درد نمی خورد، کلاه سرش می گذارند، کسی که عالم به زمان نباشند کلاه سرش می گذارند، حوزه از این دست آدمهای و عالمان ساده لوح ضربه زیادی دیده است.
وی بیان کرد: از دیگر خصوصیات حوزه عمیق بودن است؛ حوزه عمیق، حوزه ای است که تعطیلی کم داشته باشد، عمیق درس بخواند، از مراحل عمیق درس خواندن، پیش مطالعه است، علما این گونه بوده اند، استاد هم عمیق تدریس کند، از نقاط ضعف حوزه، انسداد تدریس است، انسداد باید شکسته شود. حوزه عمیق، منبرهای آن هم عالمانه و با مطالعه است.
آیت الله خاتمی گفت: کسی که بدون مطالعه منبر برود، به جامعه و... خیانت می کند.
امام جمعه موقت تهران افزود: از دیگر ویژگیهای حوزه، خستگی ناپذیری و اهل توسل به اهل بیت(ع) است؛ طلبه ای که اهل توسل نباشد، سازندگی، عشق، روح و ... در کلامش نیست. همه کسانی که درحوزه به جایی رسیدند، متوسل به اهل بیت(ع) بودند.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه بیان کرد: مؤسس حوزه و سایر فقها و مجتهدین اهل توسل به اهل بیت(ع) بودند، نوحه میخواندند و دسته سینه زنی راه می انداختند.
آیتالله مصباحیزدی: هیچ رهبری قابل مقایسه با آیتالله خامنهای در دنیا نداریم
همچنین تسنیم نوشت:
آیتالله محمدتقی مصباح یزدی ظهر امروز در دیدار با سردار اشتری فرمانده نیروی انتظامی که در سالن جلسات موسسه امام خمینی(ره) برگزار شد، گفت: خداوند را شکر میکنیم که پس از ارتحال امام خمینی(ره)، جانشین شایستهای برای ایشان نصیب ما کرد که مایه افتخار ایرانزمین است.
وی افزود: پس از ۱۴ قرن از ظهور اسلام، حکومت مقتدر اسلامی شکل گرفت و این نمونه در دنیا ثابت شد که یک حکومت اسلامی در عصر کنونی میتواند جامعه را مدیریت کند، در عالم رهبری نداریم که تدابیری اینگونه جامع داشته باشد و هیچ رهبری قابلمقایسه با ایشان نیست.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) بابیان اینکه رهبری داریم که کشورهای دیگر به تبعیت از ایشان افتخار میکنند، بیان کرد: خداوند برای رهبر معظم انقلاب یارانی مقدر فرمود که در قواهای مختلف، اهداف ایشان را محقق کنند و مایه سعادت مردم باشند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بابیان اینکه یکی از بزرگترین وظایف ما مبارزه با فساد است که این فسادها انواع مختلف دارد، گفت:ریشه فسادها به دو عامل اصلی برمیگردد که یک عامل نادانی است و عامل دیگر این است که افرادی میدانند ولی از منافع خود میترسند و به همین دلیل دست به مفاسد میزنند.
استاد حوزه علمیه بیان کرد: تقویت روحیه خداخواهی در بین پرسنل نیروی انتظامی باید مورد تأکید باشد، روحیه خودخواهی سبب مفاسد میشود و باید مدیران روحیه تقوا را در نیروهای خود تقویت کنند تا با اخلاص کامل به وظایف خود عمل کنند.
وی با بیان اینکه برای مبارزه با مفاسد باید افراد تعلیم و مورد تربیت قرار بگیرند تا به وظایف خود عمل کنند،تصریح کرد: فعالیتهای بسیار مثبتی براساس تدابیر مقام معظم رهبری در این راستا انجام شده است. برآیند کلی نظام اسلامی مثبت و رو به رشد است و امیدواریم که نظام ما روز به روز پیشرفت کند و ما شکرگزار این نعمت باشیم.
دیدگاه شما