علاالدین بروجردی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری در مورد عدم مذاکره هیچیک از مسؤولان جمهوری اسلامی با آمریکاییها چه در نیویورک و چه در جاهای دیگر، اظهارداشت: موضوع فشار آمریکا به ایران مربوط به دیروز و امروز نیست. انقلاب اسلامی موجب شد که 60 هزار مستشار آمریکایی از کشور اخراج شوند و مقدرات کشور در اختیار ملت و نظام مقدس جمهوری اسلامی قرار گیرد.
وی افزود: آمریکاییها از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی غیر از ظلمی که در حق ملت بزرگ ایران در طول دهههای قبل از انقلاب انجام داده بودند، دشمنی خود را آغاز کرده و همه فشارهای ممکن را تا حالا به کشورمان وارد کردهاند که تحریم، یکی از این فشارها بوده، آمریکاییها عامل اساسی تحمیل 8 سال جنگ بیرحمانه علیه ایران به وسیله صدام بودهاند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمریکاییها تحریم را از مقام معظم رهبری شروع کرده تا به وزیر خارجه و تعداد زیادی از شخصیتهای نظام جمهوری اسلامی رسیدهاند، اضافه کرد: قطعاً اقدامات آمریکاییها، آب در هاون کوبیدن است و آمریکاییها نتیجهای از تحریمها نخواهند گرفت.
بروجردی گفت: خوشبختانه امروز با هوشمندی نظام جمهوری اسلامی ایران و سیاستهای متخذه، محوریت آمریکا و متحد بودن کشورهای دنیا علیه جمهوری اسلامی ایران عملاً از بین رفته و آرایش سیاسی دنیا تغییر کرده است لذا دیگر قدرتهای بزرگ مانند روسیه، چین و بسیاری از کشورها در کنار آمریکا، علیه جمهوری اسلامی نیستند و تحریمهای آمریکا علیه ایران باعث منزوی شدن و تحریم خودشان گردید.
وی اضافه کرد: در مذاکرات اخیر رئیس جمهور ایران با پوتین رئیس جمهور روسیه، همینطور توافقات صورت گرفته با این کشور و چین عملاً ضربه بزرگی به قدرت تصنعی و اقتصادی آمریکا در منطقه وارد کرده است. ما به راحتی میتوانیم از گردنه سخت مشکلات اقتصادی عبور کنیم و ظرفیتهای بسیار خوبی هم برای کار با دنیا از جمله کشورهای دوست و همسایه وجود دارد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه حربه تحریم آمریکا روز به روز کندتر میشود، تصریح کرد: اصولاً مذاکره با هدف توافق صورت میگیرد، ما سالهاست با آمریکاییها در چارچوب 1+5 مذاکره و توافق کردیم و دنیا هم مشاهده کرد که آمریکا به هیچ توافقی پایبند نیست بنابراین مذاکره مجدد با کشوری که پایبند به هیچگونه از موازین بینالمللی، اخلاقی و هنجارهای حاکم بر جهان امروز نیست، معنی و مفهومی ندارد و طبیعتاً هیچکس در ایران نه فقط دنبال مذاکره نیست بلکه همه مخالف مذاکره با آمریکا است.
علاالدین بروجردی با اشاره به سخنان امروز مقام معظم رهبری، اظهارداشت: آمریکاییها پیوسته دنبال این بودند که با عنوان کردن آمادگی برای مذاکرات بدون شرط هم افکار عمومی ما را تحت تأثیر قرار دهند که آمریکا آماده مذاکره است پس چرا ایران مذاکره نمیکند؟ و هم اینکه دنبال تبلیغ شرایط خود هستند. استدلال ما در قبال آمریکا این است که آنها قابل اعتماد نیستند که ما بخواهیم با آنها مذاکرهای انجام دهیم.
وی افزود: کشوری که ثابت کرد قابل اطمینان نیست و به راحتی از برجام خارج شده و تحریمهایی که تعهد کرده بود بردارد را به راحتی برگرداند پس به هیچ وجه قابل مذاکره و اعتماد نیست.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: سیاستگذاری کلان نظام و قانون اساسی توسط رهبری صورت میگیرد و بارها وزیر خارجه به عنوان مسؤول سیاست خارجی ایران اعلام کرده که آمریکاییها هیچ راهی جز اینکه از نقض پیمان دست بردارند و تحریمها را لغو کرده و مجدداً به تعهدات خود عمل کنند، ندارند.
وی در پایان گفت: تا زمانی که آمریکاییها تحریمها را لغو نکنند و در صف کشورهای متعهد به برجام قرار نگیرد، طبق فرمایش مقام معظم رهبری به هیچ وجه مذاکرهای با آنها نخواهیم داشت.
ذوالنوری: مذاکره با آمریکا ضررهای سنگینی برای ما در پی خواهد داشت
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: تن دادن به مذاکره با آمریکا علاوه بر ذلت، ضررهای متراکم و پیچیده و سنگینی را برای ما خواهد داشت.
حجتالاسلام مجتبی ذوالنوری نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به سخنان اخیر رهبری در باره عدم مذاکره با آمریکا گفت: علاوه بر فرمایشات رهبری دلایل منطقی و متقنی وجود دارد که مذاکره با آمریکا اولا شدنی نیست و دیگر اینکه برخلاف منافع ملی ماست.
وی افزود: آمریکاییها نمیخواهند با مذاکراتشان مشکلی را حل کنند. آنها مخالف نفوذ منطقهای ما هستند و به دنبال این هستند نفوذ منطقهای ما را محدود کنند چون کاهش نفوذ منطقهای ما یعنی ضرر و خسران برای جمهوری اسلامی ایران.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: آمریکاییها سعی دارند تا به ملت ایران این گونه القا کنند که این نفوذ منطقهای به ضرر ملت ایران است پس علیالقاعده آن چیزی که به ضرر ملت ایران باشد به نفع آنهاست و نباید در بارهاش تبلیغات منفی داشته باشند، پس نتیجه این میشود که نفوذ منطقهای ما به ضرر آمریکاییها است.
ذوالنوری خاطرنشان کرد: آمریکاییها موضوع موشکی و توان دفاعی ما را هدف گرفتهاند و این موضوع هم طبیعتا به ضرر ماست و ما چرا باید بپذیریم که بر سر توان دفاعیمان مذاکره کنیم و آن را کاهش دهیم؟ چرا آمریکاییها موشک داشته باشند و ما نداشته باشیم؟
وی افزود: موضوع دیگر، موضوع برجام است. ما در برجام امتیازات زیادی دادیم و امتیازاتی هم برایمان منظور شده و حقوقی که در برجام برای ما در نظر گرفته شده چیز تازهای نیست. ما چون جزو NPT هستیم بدون ما به ازا و بدون هیچ تکلیفی باید از این حقوق برخوردار شویم، اما برخورداری از این حقوق را برای ما در قبال انجام تکالیف اجباری قرار دادهاند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: ما تکالیفمان را انجام دادهایم و حال میخواهیم از حقوقمان برخوردار شویم. ترامپ و آمریکاییها میگویند باید در این باره تجدیدنظر کرد و باید امتیازات ایران گرفته شود و تاریخ انقضای محدودیتهای ایران برداشته و محدودیتها دائمی شود.
ذوالنوری خاطرنشان کرد: من نمیگویم هر کسی که عاقل باشد با آمریکاییها مذاکره نمیکند، بلکه حتی اگر کسی جنون هم داشته باشد، اما جنونش، جنون ادواری باشد یعنی لحظاتی سر عقل بیاید، او هم با آمریکاییها مذاکره نخواهد کرد؛ چراکه نتیجه مذاکره با آمریکا ضرر و زیان برای منافع ملی ماست.
وی افزود: ما چارهای جز این نداریم که به مذاکره با آمریکا تن ندهیم؛ چراکه تن دادن به مذاکره با آمریکا علاوه بر ذلت، ضررهای متراکم و پیچیده و سنگینی را برای ما خواهد داشت و قطعا کسی اگر در این زمینه خبط و خطایی کند، مردم، مجلس و مجموعه نظام به او اجازه چنین کاری نخواهند داد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پایان گفت: مذاکره با آمریکا چیزی نیست که شدنی باشد و بعضیها هم نباید مسائل کشور را شرطی کنند و بلاتکلیفی ایجاد کنند، بلکه اساس را باید بر این موضوع گذاشت که ما توانمندیهای داخلیمان را تقویت و از این مراحل عبور کنیم و این امر هم شدنی است.
دیدگاه شما