محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور در حاشیه جلسه امروز (چهارشنبه) هیئت دولت درباره سفر حسن روحانی به باکو، گفت: رئیس جمهور بنا به دعوت همتای آذربایجانی خود و برای شرکت در نشست کشورهای عضو جنبش عدمتعهد به باکو سفر میکند.
وی افزود: در این سفر روحانی با برخی از سران کشورهای حاضر و به خصوص با «الهام علیاف» رئیس جمهور آذربایجان دیدار میکند و درباره مسائل دوجانبه گفتگو خواهد کرد.
رئیس دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: حسن روحانی فردا ظهر تهران را به مقصد باکو ترک می کند و بعدازظهر جمعه به کشور بازخواهد گشت.
واعظی درباره توافق میان روسیه و ترکیه در بحث سوریه نیز گفت: این موضوع در جلسه روز جاری هیئت دولت بحث نشد ولی به هر حال موضع ما همیشه روشن بوده است.
وی افزود: ایران دغدغههای امنیتی ترکیه و بحث وجود گروههای شبهنظامیان در مرزهای این کشور با سوریه را درک میکند و معتقد هستیم مسائل باید بهگونهای پیش رود که نگرانیهای امنیتی آنکارا برطرف شود.
رئیس دفتر رئیس جمهور بیان کرد: ما معتقد هستیم تمامیت ارضی سوریه باید حفظ شود و اتفاقات به سمتی پیش نرود که این کشور با این حملات و اقدامات تجزیه نشود؛ توافق دیروز روسیه و ترکیه به سمت تمامیت ارضی سوریه کمک میکند.
واعظی اضافه کرد: این توافق منجر شده است که آتشبس ادامه پیدا کرده و حملات متوقف شود و ما از این موضوع استقبال میکنیم. البته در این توافق آماده است که ایران نیز باید به تدوام آتشبس کمک کند.
وی درباره ناراحتی «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در مورد برخی موضعگیریها در ایران در قبال موضوع حمله ترکیه به شمال شرق سوریه، گفت: البته موضوع اردوغان در قبال دولت ایران نیست و حتی وی از مواضع رئیس جمهوری تشکر نیز کرده است.
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه ما روابط خوبی با ترکیه و سوریه داریم و تلاش میکنیم در مورد مسائل اخیر نقش میانجیگری خود را حفط کنیم، اظهار داشت: آنچه رئیس جمهور ترکیه را ناراحت کرده برخی موضعگیریها در درون کشور است که رسانهها نیز باید در این مسائل برخی نکات را مورد توجه قرار دهند.
واعظی با تکذیب صدور بخشنامه برای جدایی زنان و مردان و همچنین عدم استفاده از منشی زن در نهادهای دولتی، اظهار داشت: اصلا چنین چیزی در دولت مطرح نبوده و برخی از اتاقهای فکر در حال ساختن اخبار جعلی علیه دولت هستند.
وی گفت: هرچه به زمان برگزاری انتخابات نزدیک شویم، ساخت و انتشار اینگونه اخبار جعلی بیشتر خواهد شد و توقع ما از رسانهها این است که در مورد اخبار به دنبال منبع رسمی باشند.
رئیس دفتر رئیس جمهور درباره موضع گیری اسحاق جهانگیری در مورد تصویب FATF تاکید کرد: موضع دولت درباره این لوایح روشن بوده است. ما در حال حاضر قصد عضویت در FATF را نداریم.
واعظی با بیان اینکه ما برای شفافسازی اقتصادی، مبارزه با پولشویی و تلاش برای رفع اتهاماتی که در بحث حمایت مالی از تروریسم به ما زده شده احتیاج به لوایح چهارگانه داریم، خاطرنشان کرد: این لوایح در دولت بررسی و در مجلس بررسی شدهاند و مورد تصویب قرار گرفتهاند.
وی افزود: این لوایح به تسهیل مسائل اقتصادی ما کمک میکند و امیدواریم با توجه به بحث و بررسیهایی که چه در دولت و چه در مجلس شده و نظرات کارشناسی بارها اعلام شده، این مسئله حل شود.
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه این لوایح اقتصادی و بانکی هستند و برخی آنها را سیاسی و جناحی کردهاند، گفت:آنهایی که با آن مخالف هستند باید به صورت واضح مسئولیت آن را بپذیرند.
واعظی گفت: در حال حاضر FATF چهار ماه به ما فرصت داده و اگر در این زمینه نتوانیم کاری کنیم، بدون تشکیل جلسه وارد لیست سیاه خواهیم شد و این موضوع، یک خود تحریمی است.
وی تاکید کرد: FATF و CFT، دو بار در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی بحث شد و وزرای مربوطه توضیحاتی را ارائه کردند و همچنین در جلسه سران قوا تصویب و گزارش آن خدمت مقام معظم رهبری ارسال شده است.
رئیس دفتر رئیس جمهور همچنین با اشاره به بحث گام چهارم کاهش تعهدات برجامی، اظهار داشت: هم اروپاییها و هم دیگر کشورها مرتب به ما پیغام می فرستند که قبل از پایان مهلت دوماهه به یک چارچوبی برسیم.
واعظی با اعلام اینکه رئیسجمهور کمیتهای برای تعیین گام چهارم مشخص کردهاند که در حال ارزیابی گزینههای موجود است، گفت: مذاکرات ما ادامه دارد ولی اگر تا پایان ضرب الاجل به نتیجهای نرسیم، ایران گام چهارم را برخواهد داشت.
دیدگاه شما