رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)گفت: با استفاده از تجربیات گذشته و بهره گیری بیشتر از سرمایههای کشور، دستاوردهای گام دوم انقلاب اسلامی مهمتر و بالاتر از گام نخست خواهد بود.
آیت الله محمد تقی مصباح یزدی روز پنجشنبه درهمایش تبیین بیانیه گام دوم انقلاب و الزامات آن درمصلای قدس شهر قم، بیان کرد: باید راه بهتر استفاده کردن از سرمایههای کشور را بشناسیم تا گام دوم انقلاب را موفقیت آمیزتر برداریم و باورکنیم که ما توان انجام این کار را داریم.
وی با اشاره به این که هر اندازه درخصوص بیانیه ارزشمند گام دوم انقلاب کار شود بازکم است، ادامه داد: شماری از روشنفکران تحت تاثیر برخی تئوریهای جامعه شناختی تحلیل می کردند که عمر انقلاب اسلامی به ۴۰ سالگی نخواهد رسید و شماری از سیاستمداران خبیث نیز براساس این تئوریها نمیخواستند اجازه دهند عمر انقلاب اسلامی به ۴۰ سالگی برسد اما بیانیه گام دوم خط بطلانی براین توطئهها کشید.
وی با بیان این که محدودیتی درعمر با برکت انقلاب اسلامی و گامهای بسیاری که در پیش روی دارد نیست، افزود: نام بیانیه گام دوم امید میدهد که عمر انقلاب طولانی است و نباید تحلیلهای غلط اثر منفی بر روی دوستداران انقلاب داشته باشد.
آیت الله مصباح گفت: در هرگامی که در مسیر حرکت انقلاب اسلامی تدوین میشود، باید به مقصد نزدیکتر شویم که در همین راستا در گام دوم انقلاب پیشرفتهای بیشتری خواهیم داشت و به اهداف انقلاب نزدیکتر میشویم.
وی بیان کرد: ما برای این که گام دوم را برداریم نباید تنها به دستاوردهای گام اول اکتفا کنیم، بلکه باید تلاش بیشتری کرد تا گام به گام به هدف اصلی نزدیک شویم.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: برای این که بتوانیم دستاوردهای گذشته را حفظ کنیم و قدم بعدی را با موفقیت بیشتری برداریم باید نگاه کنیم چه ابراز و ظرفیتهایی در اختیار داریم و با شناسایی خطرات احتمالی، اجازه ندهیم این سرمایه ها توسط دشمنان از بین رود.
وی افزود: درجامعه اسلامی ما ظرفیتهای مادی فراوانی وجود دارد که قبل از انقلاب برای آمریکا بود و دشمنان امکانات ما را به یغما میبردند، اما امروز میدانیم چه امکانات و ظرفیت هایی مادی داریم.
وی افزود: در زمان طاغوت نفت ما را به قیمت ارزان میبردند و سلاح را به قیمت گران به ما میفروختند برای اهداف خودشان؛ اگر آن زمان کسی میگفت روزی این ملت رقیب آمریکا در جهان میشود مورد قبول واقع نمیشد، اما اکنون این موضوع محقق شدهاست.
وی ادامه داد: سرمایه دیگر ما نیروی انسانی است که در دنیا کم نظیر و در موارد بسیاری بی مانند میباشد.
این استاد برجسته حوزه علمیه گفت: نمونه روشن این سرمایه بزرگ در زمان معاصر در شخصیت امام خمینی(ره) تحقق عینی پیدا کرد و خود را نشان داد.
وی افزود: در زمان دفاع مقدس نیز جوانان ما گردوغبارهای مادی را کنار زدند و چهره ای درخشان از خود به نمایش گذاشتند تا جایی که امام راحل نوجوان ۱۳ سالهای را رهبر خواند.
آیت الله مصباح یزدی گفت: امام راحل تعبیر ما میتوانیم را در ذهنها کاشت و پرورش داد و نشان داد یک ملت با استفاده از سرمایههای خود میتواند به چه پیروزیهای بزرگی دست یابد.
وی بیان کرد: سرمایه ایمانی و الهی رکن دیگری است که خداوند متعال به ملت ما به برکت اسلام و تشیع و آموزه های دینی دادهاست، سرمایهای که نقش آفرینی و تاثیرگذاری بسیاری در مسیر رشد و موفقیت های کشور دارد.
وی ادامه داد: پیش از انقلاب اسلامی در اثر رواج فرهنگ ضد دین غرب درکشور، به امدادهای الهی به چیزی شبیه خرافات نگاه میشد و فرهیختگان کشور توجهی به این سرمایه بزرگ نداشتند و متاسفانه این تفکر حتی در میان برخی افراد به ظاهر دیندارهم رواج داشت.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: برای نمونه برای بارش باران تنها به فکر بار بر کردن ابرها بودند و به این نکته که برای بارش باران، نماز طلب باران خوانده شود، چندان بهایی داده نمیشد.
وی بیان کرد: این نوع تفکر نه تنها در میان کسانی که درغرب تحصیل کرده بودند، بلکه در میان متفکران داخلی هم بود، به طور کلی موضوع ایمان در جامعه ضعیف بود، اما زمینه رشد آن در میان مردم پاکباخته ما فراهم بود.
وی ادامه داد: امام راحل این سرمایه ها را خوب شناختند و در شرایطی که حتی برخی نزدیکان ایشان هم شاید حرف هایشان را جدی نمی گرفتند، تحقق وعده های الهی را نشان داد.
این استاد برجسته حوزه علمیه قم گفت: شعار «ما می توانیم» و شعار«آمریکا هیچ غلطی نمی تواند انجام دهد» را امام خمینی(ره) محقق ساخت.
وی بیان کرد: در اندیشه امام راحل این که آمریکا نفت ما را نمیخرید فرصتی بود برای استقلال کشور و بدست آوردن ارزش افزوده اقتصادی بالاتر در جریان تبدیل کردن نفت خام به محصولات دیگر و فروش آن به سایر کشورهای جهان که در مقابل خام فروشی بود.
آیت الله مصباح یزدی گفت: سرمایه معنوی و مددهای غیبی را امام راحل شناخته بود و از آن بهره می برد؛ بعد از ایشان هم رهبر معظم انقلاب همان نسخه و عمل و پایبندی به این اصول را مبنای کار خود قرار داد که نمونههایی از آن در جریان آمدن به مسجد مقدس جمکران،عبادت های نیمه شب و سجدههای طولانی قابل مشاهدهاست.
وی بیان کرد: این عناصر سرمایههای اصلی ماست که باید در گام دوم به منظور شکوفایی بیشتر از آن به نحو بهتر و موثرتر استفاده شود.
وی ادامه داد: باید مراقب بود که این سرمایهها را از ما به یغما نبرند، باید مراقب بود که هر جا زمینه رشد بیشتر شده امتحانات نیز سخت تر شدهاست.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: امروز در برابر رشد نعمت ها، برخی خطرات هم به خصوص در زمینه فرهنگی، معنوی و امور دینی، جامعه ما را تهدید میکند.
وی بیان کرد: در خانوادهها نوجوانان چه میزان انس با رایانه دارند به جای انس با درس و خانواده، گاهی اوقات حتی جای نماز و عبادت را هم میگیرد.
وی ادامه داد:این آفت بزرگی است که میتواند سرمایه ایمانی نسل ما را به باد دهد، دشمنان با توطئه میخواهند زمینه های دینداری را در میان نوجوانان ما تضعیف کنند.
آیت الله مصباح یزدی گفت: نباید فکر کرد این ابزار تنها برای سرگرمی است باید برای پیشگیری از این خطرها در نسل آینده برنامه ریزی کرد.
وی افزود: اگر سرمایه ایمانی از نسل آینده گرفته شوند آنان بعدها در برابر توطئه های دشمنان چه خواهند داشت، در گام دوم انقلاب باید به این مساله توجه خاص شود.
وی ادامه داد: در گذشته این امکان برای نوجوانان فراهم نبود اما اکنون این خطر جدی است که در حال گسترش است، باید در گام دوم به این نکات توجه ویژه ای صورت گیرد تا زمینه سازی برای تحقق ظهور امام زمان(عج) و تشکیل حکومت جهانی ایشان فراهم شود./ایرنا
دیدگاه شما