سعید جلیلی پیش از ظهر امروز در نشست اعضای هیاتهای اندیشهورز بسیج آذربایجانشرقی که در سپاه عاشورا برگزار شد، اظهار کرد: اگر تشکیلاتی فراهم میشود به خاطر حفظ آرمانهاست از اینرو سازمان بسیج وقتی میتواند موفق باشد که بتواند آرمانهای بسیج را برآورده کند به طوریکه اگر آرمان به این سازمان بیاید و با کندی روبه رو شود باید در آن تجدیدنظر کرد.
وی با اشاره بر اینکه رهبری در حکم فرمانده بسیج تاکید کردهاند که نباید فقط در این نهاد مقدس یک اتاق فکر، هیات اندیشهورزی در بالا باشد و فکر کنند و بقیه به آن عمل کنند، گفت: باید در هر هسته بسیج یک هیات اندیشهورز باشد.
عضو شورای عالی امنیت ملی گفت: یکی از موفقیتهای بسیج همین است تا در عرصههای مختلف ظرفیت مردمی را مورد استفاده قرار دهد به طوریکه اوایل انقلاب و دوران دفاع مقدس نیز بدین گونه بود زیرا یک بستری شکل میگرفت که یک گچکار و بنا از شهرهای دیگر آمده و در رسته به عنوان یک نیرو و فرمانده مخلص میشد.
وی با اشاره بر اینکه به تعبیر قرآن کریم در وصف یاران پیامبر اکرم آمده است که همانند گیاهی هستند که از کنار آ جوانههایی میروید که باید روی پای خود بایستد، گفت: خیلیها این سوال برایشان پیش آمد که رهبری چرا آتش به اختیار گفتند در حالی که این از این تفکر قرآنی برمیخیزد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه بسیج باید دو کار مهم انجام دهد که اولی مانع از انحراف و دومی دوری از انفعال نیروهاست، افزود: اینجاست که این قابلیتها شکل میگیرد و باید در صحنه و عرصههای مختلف حضور داشته باشد.
وی متذکر شد: منظور از حضور یعنی نشستن و منتظر بخشنامه بودن نیست زیرا بسیجی یعنی کسی که سایه به سایه نسبت به تحولات کشور بیتفاوت نیست و آن را دنبال میکند.
جلیلی تصریح کرد: سوال اینجاست که آیا ما میتوانیم ادعا کنیم که وُسع و توان خود را در جهت انقلاب به کار بردهایم یا نه، زیرا امکان دارد که توان فردی در یک تخصص خاصی باشد از اینرو باید همان فرد تاثیر خود را در آن توانمندی بگذارد و یا اینکه فردی توان در حد یک محله باشد که باید در محله موثر واقع شود.
بسیج کانونی برای همافرایی توانمندیهاست
وی با تاکید بر اینکه بسیج کانونی برای همافرایی این وسعها در بستر سالم و متصل به ولایت است، گفت: هیاتهای تشکیل یافته بر این مبناست از اینرو هیاتهای اندیشهورز در هر محیطی باید برای تحقق اهداف فعالیت کنند.
عضو شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه تفکر بسیجی، اقدام شایسته از یک بسیجی در هر مرحله و محیط باید تبیین شود، افزود: باید حضور یک بسیجی در یک محیطی به مثابه یک قندی باشد که به اندازه خود، یک لیوان آب را شیرین میکند و این فضا باید بر همگان چشیده شود.
وی ادامه داد: نه اینکه یک بسیجی همانند سنگریزهای باشد که داخل لیوان آب باشد و جز سنگینی هیچ اثر دیگری نداشته باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: الحمدالله شاهد این هستیم که بسیجیان مخلصانه کار میکنند که مصداق آن همان حضور نیروهای بسیجی در دو هفته اخیر در مناطق زلزلهزده است.
وی گفت: مردم یک محله، استان و منطقه باید در همه موضوعات خاص حضور بسیج و نیروی بسیجی را درک کنند.
جلیلی خاطرنشان کرد: باید در محیطی که هستیم متناسب با وُسع خود تاثیرگذار باشیم و این بدان معنا نیست که ایرادها را بیابیم بلکه اگر یک مدیر دولتی کار خوبی انجام میدهد و یا در یک جایی اتفاق شایستهای انجام میگیرد، باید احساس کنند که نیروی بسیجی با حضور خود پشتیبان آنهاست.
وی ادامه داد: البته هر جایی هم کار خطایی صورت میگیرد باید احساس خطر کرد که حضور بسیجی او را پایش کرده و اجازه ادامه روند کار خلاف را به آنها نمیدهد و اینجاست که مردم احساس خواهند کرد که بسیج مرجع و ملجاء آنهاست.
عضو شورای عالی امنیت ملی با اشاره بر اینکه تائید کار خوب و تکمیل کار ناقص، وظیفه نیروی بسیجی بوده و اینگونه است که بسیج محبوب مردم میشود، گفت: باید اینگونه جلسات کمک کند تا در پایان یک مقطع زمانی کارنامه خودمان را در پیش خداوند موفقتر و موثر کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش سوال و پاسخ جلسه و در رابطه با سوالی مبنی بر انتخابات گفت: نیروی بسیج قبل از آنکه فردی را انتخاب کند، باید یک درک روشن داشته باشد، به چه چیزی رای میدهد که البته این یک بحث واقعی و مشخص میباشد.
وی افزود: در شورای شهر، مجلس و ریاست جمهوری که انتخابات برگزار میشود باید به این فکر کرد که این افراد منتخب یک وظیفه بر عهده دارند از اینرو اگر فکر میکنیم مسیر الف بهتر از ب است باید آن را روشن و تبیین در جامعه کرد و مشخص کرد که چرا مسیر الف بهتر است.
انتخابات قبیلهای نیست
جلیلی گفت: انتخابات قبیلهای نیست و نباید بدون تفکر و اندیشه رای داد بلکه راهحل و اندیشه میباشد.
وی تصریح کرد: موضوع برجام که در مقطعی یک مسیر بود و مخالف و موافقانی هم داشت ابتدا باید در این رابطه دلایل خوب و بد و مزایا و معایب آن را به صورت شفاف مطرح میشد.
عضو شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: فردی که در رابطه با یک موضوع مانند برجام نه نظر موافق و نه مخالف دارد چرا باید به مجلس برود زیرا قبلا افرادی بودند که شخصا مخالف برجام بودند ولی اذعان میکردند که چون برخی مردم علاقه به برجام دارند از اینرو حمایت میکنم.
وی با تاکید بر اینکه باید صداقت انقلابی را پیش گرفت نه اینکه سوالاتی مطرح کرد که آیا تقابل بهتر است یا تعامل، افزود: در حالیکه باید به اصل سوال توجه کرد که آیا این سوال درست است یا نه زیرا انگار میپرسیم در ماشین ترمز خوب است یا گاز؟
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خطاب به منتخبان مجلس شورای اسلامی گفت: آقا و خانم نمایندهای که میخواهی به مجلس بروی، باید در خود این را ببینی که آیا توانایی داری تا فارغ از جریان سیاسی منافع ملت را در بخش تعرفهها دنبال کنی؟
وی در پاسخ به سوال یکی از حضار در رابطه با بنزین گفت: یکی از بحثهای مهم اخیر سهمیهبندی بنزین بود که بدین منظور باید یک نیروی انقلاب این موضوع را بداند و صورت مسئله و پاسخ مسئله را تشریح کند تا یک رفتار صحیح نشان دهد.
جلیلی با بیان اینکه اگر صورت مسئله را به خوبی درک کنیم قطعا تحلیل روشنتر میشود، افزود: در دو سال گذشته که بیشترین فشارها بر کشورها بوده و دشمن نیز در اعمال آن ابایی نداشته است، طبیعی است که بر مردم فشارهایی وارد شد ولی نکات قابل توجه انقلاب در این بود که از وقتی دشمن فشار حداکثری را اعمال کرد، مردم با هوشیاری عمل کرده و اجازه سوءاستفاده را نداد.
وظیفه مسولان کاستن فشارهاست
وی با بیان اینکه اگر مردم فشارها را تحمل کردند، وظیفه مسوولان دولتی نیز کاستن این فشارهاست، افزود: همراهی و همگامی مردم باید حفظ شود از اینرو یکی از کارها در این شرایط این است که اگر یک مصرف غلط در بخشی مثلا سوخت میبینیم باید برای آن راهکاری اندیشید.
عضو شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: روزانه ۱۱۰ میلیون لیتر تولید بنزین در کشور داریم که افتخار بزرگی برای کشوری است که روزی همه بنزین را وارد میکرد و الان با اتکای داخلی آن را تولید میکند.
وی متذکر شد: ولی آن قیمت قبلی منجر شده بود تا بخشی از بنزین قاچاق شده و یا عدهای با ارزانترین قیمت از آن استفاده کنند و هر روز با پُر کردن باک خودروی خود یارانه میلیاردی را بر جیب بزنند و در مقابل افراد زیادی هم خودرویی نداشتند و اینجاست که باید تدبیری اتخاذ شود تا یارانهای این افراد از سوخت به قشر ضعیف برسد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اذعان داشت: رهبر معظم انقلاب بارها تاکید کردهاند که باید تدبیری کرد تا فشار بر مردم حداقل شود از اینرو باید یارانه افرادی که به گزاف و طُرق مختلف دریافت میکنند، به سمت مردم ضعیف سوق داده شود.
دولت و مجلس تبعات اجرای سهمیهبندی بنزین را کاهش دهند
وی تصریح کرد: دولت و مجلس منتخب مردم است و باید وارد عمل شده و در این میان کاری را انجام دهند تا مشکلات ناشی از اجرای طرح سهمیهبندی بنزین کمتر شود.
عضو شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به سوالی مبنی بر مسائل هستهای کشور گفت: یکی از بحثهایی مهمی که چند سال کشور را تحت تاثیر قرار داد همین موضوع هستهای میباشد.
وی تاکید کرد: در هر مسیری که میرویم باید الزامات آن را هم شناخت زیرا در موضوع هستهای دشمن از ابتدا میخواست تا آن را تبدیل به پرونده کند که کار غلطی است و هدف ما این بود که بگوییم موضوع هستهای کشور ما پرونده نبوده و همانند کشورهای دیگر یک موضوع عادی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: غرب، آمریکا و دشمنان با هر اهرمی خواستند فشارهایی علیه کشور وارد کنند و این یک بهانهای بود زیرا اگر بهانه دستشان میدادیم و یک درخواست را قبول میکردیم، قطعا بهانه دیگر پیدا میکردند که نمونه آن را دیدیم که هنوز موصوع برجام خشک نشده بود روی موشک و غیره پا گذاشتند.
وی با بیان اینکه از قدیم گفتهاند که کسی که بخوابد را میتوان بیدار کرد ولی کسی که خود را به خواب بزند را با هیچ چیزی نمیتوان بیدار کرد، افزود: وقتی یک آژانس رسمی اعلام کرد که ایران هر تعهدی داشت را انجام داده و طرف مقابل به جای انجام تعهدات خود گذاشت و رفت و اروپا نیز تاکنون رفتار آمریکا را نه محکوم کرده و نه نقض برجام دانسته،تنها حرفی که گفته این است که متاسفم، لذا از این روش چه انتظاری دارید؟
جلیلی خاطرنشان کرد: مکرون کنار ترامپ ایستاد و به صراحت اعلام کرد که این فشارهای ترامپ است که امروز نتیجه داده است و ما باید قدردان باشیم.
وی متذکر شد: در این فضا باید بدانیم که هر مسیر چه افقی پیش رو دارد و افکار عمومی و مردم ما باید تسلط کافی به موضوع داشته باشند و سعی باید کرد تا در گفتوگوهای روبه رو جامعه را اغنا کرد زیرا قطعا این یک راهکار مثبت خواهد بود. /فارس
دیدگاه شما