هرچند ناآرامیهای توام با اغتشاش آبانماه کشور که بهواسطه افزایش قیمت بنزین رخ داد پس از گذشت دو، سه روز تمام و کمال جمع و جور شد، اما تجربه این ماجرای تلخ یک زنگ خطر را برای چندین بار برای مسئولان به صدا درآورد که باید هرچه زودتر برای اعتراضات مسالمتآمیز مردم فکری اساسی کنند.
از مدتها پیش بحث ایجاد مکانهایی برای اعتراض اقشار و اصناف مختلف مطرح بوده، اما هیچگاه شاهد عملی شدن این موضوع نبودهایم و به نظر میرسد این موضوع تنها در ایامی که اعتراضات بهوقوع میپیوندد طرح میشود و پس از ختم نارضایتیها دوباره به دست فراموشی سپرده میشود.
هرچند اعتراضات گسترده سال 88، 96 و 98 ختم به خیر شد، اما باید توجه داشت برای اینکه بتوان موج نارضایتیهای بعدی را مدیریت کرد نیاز به ایجاد مکانهایی برای ساماندهی هرچه بیشتر معترضان است.
در همین خصوص هادی قوامی نماینده مردم اسفراین در مجلس دهم به سایت روزنو گفت: مهمترین کار در این رابطه، ایجاد همراستایی بین منافع فردی و جمعی است. باید بین ملاحظه کوتاهمدت و بلندمدت تفاوت قائل بود و این اتفاق زمانی رخ خواهد داد که همافزایی سه قوه با یکدیگر بیش از پیش شود.
وی افزود: در ابتدا همه مسئولان باید روندی را در پیش بگیرند که هیچگاه مشکلی آنقدر ریشه ندواند که مردم را به کف خیابانها بیاورد. اگر هر مسئولیتی به اهل آن سپرده شود مشکلات و معضلات عمق پیدا نمیکند و نهایتاً اگر مشکلی دیده شود خیلی سریع راهحل آن هم پیدا خواهد شد.
نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یادآور شد: باید واقعیتهای تلخ اقتصاد را بپذیریم تا نگاهمان به اعتراض و دغدغه مردم عوض شود. از اینرو معتقدم اعتراض مسالمتآمیز حق مردم است و دولت باید مکانهایی را برای این موضوع تعبیه کند.
قوامی خاطرنشان کرد: در چند سال گذشته و در چند نوبت شاهد اعتراضات مردم آسیبدیده بودیم و حال میگویم اگر فکری برای حق اعتراض مردم نشود، هزینه این موضوع در آینده به مراتب بالاتر خواهد رفت.
وی در پایان گفت: زمانی که اعتراضی صورت میگیرد همه نگران خسارتهایی هستیم که به کشور وارد میشود، اما اگر مکانهای مناسبی برای این تجمع و اعتراضات درنظر گرفته شود، هم خسارتی به جایی رسانده نمیشود و هم آشوبگران نمیتوانند کاری از پیش ببرند.
دیدگاه شما