سردار غلامرضا جلالی در گفتگو با بخش خبری 21 شبکه یک سیما گفت: دشمن با ترکیب مولفههای قدرت خود، تهدیدهای هیبریدی را بر ضد کشورمان ایجاد و با فشار حداکثری در حوزه سیاسی، اقتصادی، امنیتی، سایبری و نظامی تلاش کرده به ما ضربه بزند اما در مقابل این تهدیدها پیروز شده ایم.
وی ادامه داد: در حوزه سایبر، دشمن با عملیات شناختی و کار با محتوا بر اذهان مردم و هدایت آن در شبکههای اجتماعی خارج پایه تلاش کرد کشور را به آشوب بکشاند البته نسبت به این تاکتیک دشمن در سال 96 غافلگیر شدیم اما در ادامه با آن مقابله و آن را خنثی کردیم .
رئیس سازمان پدافند غیرعامل افزود: در تهدید نظامی دشمن میداند توان مقابله یا ماجراجویی نظامی را ندارد بنابراین برای از دست ندادن دستاوردهای خود در شبکههای اجتماعی مجبور است نمایشی از لشکرکشی مانند جا به جایی چند ناو یا هواپیما انجام دهد اما نمی خواهد وارد جنگ شود.
جلالی اضافه کرد: نیروهای مسلح کشورمان آمادگی کامل دارند و با اراده نظامی جمهوری اسلامی ایران به دشمنان اجازه داده نمی شود تعرضی به زمین، دریا یا فضای کشور داشته باشند و بر این اساس ، هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی ها سرنگون شد.آنها می خواستند عملیاتی را برای حفظ پرستیژ خود انجام دهند اما اراده نظامی ایران این اجازه را به آنها نداد.
وی با بیان اینکه 120 رزمایش سایبری در حوزههای گوناگون انجام داده ایم، گفت: به گفته مقامات آمریکایی، آنها حملاتی در فضای سایبر انجام دادند اما این حملات در تور دفاعی ما قرار گرفت و از بین رفت و آمریکاییها نیز به آن اعتراف کردند. آنها در حوزه سیاسی تلاشهایی را انجام می دهند زیرا میدانند اگر جمهوری اسلامی ایران گام چهارم خود را در برابر بدعهدهای طرف های برجام انجام دهد دیگر تعهد مهمی برای ایران در برجام باقی نمی ماند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل در پاسخ به اظهاراتی مبنی بر استفاده هکرهای روسی از فضای سایبر ایران برای حمله به دیگر کشورها، اظهار داشت: اینها داستان سرایی، ادعاهای سیاسی و دروغ است و اعتباری ندارد. حتی با امکانات امروز دنیا نیز نمی توان منشأ هکرها را شناسایی کرد و هر هکری می تواند با نفوذ به آی پی یک رایانه در کشور دیگری به وسیله آن رایانه به حملات سایبری دست بزند.
جلالی عنوان کرد:دفاع سایبری شامل دفاع از یک نیروگاه یا یک مرکز نظامی، دفاع از شرکت های بزرگ مانند توانیر یا گاز، دفاع در سطح ملی و ایجاد پیمان های دفاعی سایبری در عرصه بین المللی می شود. آمریکاییها آغاز کننده پیمانهای دفاعی سایبری هستند و اکنون ضروری است که ما نیز با کشورهای همسو مانند چین و روسیه پیمان دفاع سایبری منعقد کنیم. در این زمینه بحث هایی در وزارت امور خارجه و دفاع کشورمان مطرح شده است و وزارت امور خارجه آنها را پیگیری می کند.
وی افزود: آمریکایی ها اگر در فضای سایبر 100 درصد توان آفندی داشته باشند 300 درصد آسیب پذیری دارند و این موضوع به وضعیت اتصال زیرساختهای کشورها به فضای سایبر بستگی دارد. آمریکاییها خیال میکردند می توانند با یک حمله سایبری نطنز را نابود کنند اما در فضای برخورد با حملات سایبری آمریکاییها مقامات این کشور اعلام کردند آن چه که از واکنش جمهوری اسلامی ایران به آمریکا آسیب رسانده است 100 برابر آسیبی است که آمریکایی ها توانسته اند به ما وارد کنند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به اینکه آمریکا جنگ پنج لایه ای را بر ضدمان آغاز کرده است، گفت: تا کنون در این جنگ پیروز شده ایم.
وی شبکه های اجتماعی را چاقوی دو لبه دانست و افزود: این شبکهها سلاح برابری برای دو طرف هستند. جمهوری اسلامی ایران مورد تهدید قرار دارد و شبکههای اجتماعی خارج پایه در کشورمان از ظرفیت های قابل استفاده برای دشمن هستند. همین تحرکاتی که اکنون در عراق و لبنان ناشی از شبکههای اجتماعی غیربومی در این کشورهاست می تواند عملیات شناختی روی مردم آنها انجام دهد و این مردم را بر ضد کشورشان سازماندهی و تحریک کند.
سردار جلالی گفت: اگر قرار باشد ما به عنوان کشوری که تهدید می شویم و تهدیدها به دلیل وجود شبکههای اجتماعی می تواند جنس مردم محوری داشته باشد و این شبکه های اجتماعی نیز خارج پایه باشند در واقع مردم خود را در اختیار دشمن قرار داده ایم که هر زمان که بخواهند می توانند با این ظرفیت علیه ما استفاده کنند.
وی با بیان اینکه واژه جنگ شبکه های اجتماعی را ابتدا آمریکایی ها مطرح کردند افزود: شبکه های اجتماعی پدیده جدیدی است و بر این اساس برداشتها از این فضا در کشورمان متفاوت است.
سردار جلالی گفت: یکی از اهداف تشکیل شورای عالی فضای مجازی این بود که این شورا برداشت یکسانی از شبکه های اجتماعی ارائه دهد اما در این شورا نیز برداشت ها در این زمینه متفاوت است. وجود شبکه ملی اطلاعات و شبکههای اجتماعی درون پایه از نظر امنیتی برای کشور ضروری است اما وزارت ارتباطات میگوید برای ایجاد فضای مجازی ملی وظیفه مشخصی برای این وزارتخانه در قانون تعریف نشده است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل ادامه داد: همین فرصتی که به پیام رسان تلگرام داده شد تا به سطح کنونی برسد به شبکههای پیام رسان داخلی داده نشد و از همان ابتدا انتظار عملکرد کنونی تلگرام را از آنها داشتیم،حمایت از شبکه های داخلی اکنون به آرامی به پیش می رود.
وی اضافه کرد: امسال ششمین نمایشگاه تولیدات بومی تجهیزات فضای سایبر برگزار می شود و در این جهت از تولیدات بومی حمایت و آنها را کنترل کرده و در برخی سازمان های حیاتی به کار گرفتهایم.اکنون پنج اسکادای داخلی داریم که یکی از آنها را در شبکه گازرسانی استفاده کرده ایم اما نسبت به اسکادا فهم واحدی از شبکههای اجتماعی وجود ندارد.
جلالی افزود: در ساخت ضد بدافزارها با خارجیها کامل رقابت میکنیم و استفاده از ضد بدافزارهای بومی برای دستگاههای حیاتی کشور الزامی است. حدود 200 محصول ایرانی در حوزه سایبر ازجمله سوئیچ، روتر و دستگاههای حوزه امنیتی تولید کرده ایم و اگر دولت حمایت کند این محصولات بهتر از نمونههای خارجی تولید می شود زیرا بخش علمی کشور توان خود را نشان داده است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل افزود: برای اینکه سیستم تلفن همراه امن تولید انبوه شود به حمایت نیاز داریم و می توانیم این سیستم را در شش ماه آینده به تولید صنعتی برسانیم.
وی گفت: از دو سال گذشته نماینده سازمان پدافند غیرعامل در شورای عالی شهرسازی حضور دارد و تلاش میکنیم بخشهای آسیب پذیر در تصویب طرحهای شهرسازی در نظر گرفته و حذف شود. در طرح ملی مسکن سند پدافند غیرعامل شهری را با هویت هوشمند سازی شهرها پیگیری کردهایم و یکی از اهداف این سند؛ خارج کردن مراکز پرخطر از شهرهاست.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه دستگاههای ضروری نیز که باید در شهر بمانند مانند تصفیه خانههای آب، گاز کلر آنها با گاز اُزُن جایگزین می شود، اظهار داشت:این دستگاه ها باید حاشیه پرخطر خود را مدیریت کنند.
سردار جلالی گفت: در بخش سایبر در بسیاری از موارد در لبههای فناوری دنیا قرار داریم و درباره حمله های سایبری بدافزارهای پرخطر در یک و نیم سال گذشته مورد جدی وجود نداشته است، موضوع جدی ای در حوزه تهدید زیستی در یک سال اخیر اتفاق نیفتاده است و برعکس در این مدت آمار نشان می دهد ابتلا به آنفلوآنزای پرندگان کاهش جدی حدود 80 درصدی داشته است. این اتفاق؛ منطقه ای و به دلیل رعایت نکات بهداشتی است.
دیدگاه شما