به گزارش پایگاه خبری نشان :

 مرکز آمار ایران در حالی تغییرات شاخص قیمت اجاره‌بها در فصل پاییز را منتشر کرد که به دلیل رشد قیمت مسکن در شهرها به خصوص شهرهای بزرگ و تهران متقاضیان خرید مسکن برای خرید به حومه شهرها منتقل شده‌اند البته بالا رفتن نرخ اجاره‌بها نیز تابع قیمت مسکن است به همین منظور زمانی که قیمت مسکن افزایش می‌یابد نرخ اجاره‌بها نیز به تبعیت از آن این رشد را ادامه می‌دهد.

درصد تغییرات شاخص قیمت اجاره‌بها در فصل پاییز نسبت به فصل مشابه سال قبل 21 درصد است که نسبت به فصل تابستان که اوج نقل و انتقالات است تنها 1.5 واحد درصد کاهش نشان می‌دهد.

بنا بر این گزارش، این آمارها نشان می‌دهد که حتی در فصل غیر از زمان نقل و انتقالات باز هم نرخ اجاره‌بها افزایشی است چرا که اکثر فعالان بر این باورند که کمبود عرضه واحدهای مسکونی و تورم این روزها بیشتر از قیمت مسکن بر نرخ اجاره‌بها تأثیر گذاشته است.

بر اساس این گزارش، مرکز آمار ایران نیز در گزارش خود اعلام کرده است که یکی از بخش‌های مهم در برآورد شاخص قیمت مصرف‌کننده بخش مسکن است، این بخش شامل زیربخش‌های اجاره‌بهای واحدهای مسکونی و خدمات نگهداری و تعمیر واحد مسکونی است. در فصل پاییز امسال شاخص قیمت اجاره‌بهای واحدهای مسکونی در واحدهای شهری به عدد 62.8 رسید که نسبت به فصل قبل 7.2 درصد افزایش داشته است. در این فصل بیشترین نرخ تورم فصلی مربوط به استان همدان با 13.7 درصد افزایش و کمترین آن مربوط به استان آذربایجان غربی با 1.7 درصد افزایش است.

بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان لرستان با 34.8 درصد افزایش و کمترین آن مربوط به استان آذربایجان غربی با 10 درصد افزایش است. به عبارتی خانوارهای استان لرستان به طور متوسط 13.2 واحد درصد بیشتر از میانگین کل کشور و خانوارهای استان آذربایجان غربی 11.6 واحد درصد کمتر از میانگین کل کشور در بخش اجاره‌بها هزینه کرده‌اند.

نرخ تورم چهار فصل منتهی به فصل پاییز 1398 نسبت به دوره مشابه سال قبل در بخش اجاره‌بها برابر 23.5 درصد است. متوسط افزایش هزینه اجاره‌بها برای کل خانوارهایی که تمدید قرارداد داشته‌اند در فصل پاییز امسال برابر با 31.2 درصد است./ فارس