به گزارش پایگاه خبری نشان :

علیرضا عسگریان صبح امروز در نشستی خبری با اشاره به اینکه سال گذشته با توجه به مشکلات اقتصادی و مشکلات زیست محیطی مردم کمک‌های فراوانی داشتند، گفت: با توجه به سیل ابتدای امسال علاوه بر اینکه مردم بخشی از داشته‌های خود را برای کمک به سیل زدگان اهداء کردند، کمک‌های زیادی هم به کمیته‌ امداد داشتند.

عسگریان با بیان اینکه در سال ۹۶ بودجه سال ۹۷ را چالشی بستیم، افزود: جشن نیکوکاری سال گذشته ۶۸ درصد و جشن عاطفه‌ها ۷۱ رشد داشته است.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد گفت: در سال جاری صدقات نقدی و غیر نقدی ۲۵ درصد رشد داشته داشت که ۱۱ درصد آن رشد نقدی بوده است. در ۹ ماه امسال هر ایرانی به طور متوسط ۳۲ هزار ریال صدقه داده است و سرانه صدقه به ازای هر ایرانی ۱۱۶ ریال است.

معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد در ادامه با اشاره به اینکه سال گذشته صندوق‌های معابر را ساماندهی کردیم اظهار کرد: تاکنون حدود ۱۰۷ هزار صندوق را جمع‌آوری کردیم که در سال جاری ۳۵ هزار صندوق و در مجموع سالهای ۹۶، ۹۷ و ۹۸ حدود ۱۰۸ هزار صندوق جمع آوری شد. در حال حاضر در کل کشور تعداد صندوق‌های بزرگ معابر حدود ۱۸۴ هزار مورد هستند. 

عسگریان با اشاره به صدقه پیامکی نیز گفت: با توجه به ظرفیت کشوری در این زمینه عقب هستیم. در مجموع ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان در ۹ ماهه سال از طریق صدقه پیامکی دریافت شد

وی تعداد مشترکین کمیته امداد در حوزه صدقه پیامکی را ۵۰ هزار نفر اعلام کرد.

وی با اشاره به طرح اکرام و محسنین اظهار کرد: این طرح در مورد ایتام و فرزندان یتیم است که فاقد پدر یا مادر هستند که تعداد آنها ۱۲۷ هزار و ۲۶۴ نفر است. خانواده محسنین نیز ۱۸۷ هزار و ۹۰۱ نفر است که تعداد حامیان ۶۶۹ هزار و ۷۹۹ نفر است که البته در طرحی قصد داریم این تعداد را افزایش دهیم و اگر این طرح موفق شود جهش چشمگیری در بحث ایتام و محسنین داریم.

معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد با بیان اینکه کل منابع جمع آوری شده سال گذشته در طرح اکرام ۷۱۰ میلیارد تومان بوده است، تاکید کرد: حامیان کشور به ازای هر یتیم در ۹ ماهه سال جاری به طور متوسط ۳۲۴ هزار تومان پرداخت کردند که این سرانه نسبت به سال گذشته ۴۵ درصد رشد داشته است. همچنین در طرح محسنین ۱۲۴ هزار تومان به ازای هر نفر خانواده محسنین پرداخت کردند که نسبت به سال گذشته ۹ درصد رشد داشته است. 

وی ادامه داد: متوسط پرداختی هر حامی ۹۶ هزار تومان است. به عبارتی در کشور حدود ۷۰۰ هزار نفر در ماه ۱۰۰ هزار تومان کمک می‌کنند.

به گفته عسگریان، سال گذشته مردم ۷۱۰ میلیارد تومان به محرومان کمک کردند که این میزان تاکنون به ۶۲۹ میلیارد تومان رسیده است، باتوجه به اینکه با نزدیک شدن به ایام عید تعداد حامیان از نظر کیفی و کمی افزایش می یابد اطمینان داریم ۴۰ درصد رشد از نظر مبلغی داشته باشیم.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد با اشاره به طرح مبتنی بر نیاز گفت: مجموع کمکهای مبتنی بر نیاز ۱۳۳۰ میلیارد تومان بوده که نسبت به سال گذشته ۷۶ درصد رشد داشته است.

وی در ادامه با اشاره به روش‌های نوین جمع‌آوری کمک‌ها نیز اظهار کرد: مجموعا در سال جاری مردم تاکنون ۷۱ میلیارد تومان از طریق روشهای نوین کمک کرده‌اند.

عسگریان همچنین درباره مراکز نیکوکاری نیز تاکید کرد: مراکز نیکوکاری ما مجموعه‌ای از افراد هستند که به طور تخصصی و غیر تخصصی از ما مجوز دریافت کرده و با ما ارتباط مستقیم دریافت می‌کنند و با یکدیگر مشارکتهای متعدد داریم. اکثر قریب به اتفاق این مراکز مساجد هستند و تاکنون ۴۲ درصد کل منابع امداد که توسط مردم جمع می‌شود از طریق مراکز نیکوکاری بوده است. امسال سه مرکز نیکوکاری خبرنگاری تاسیس کرده‌ایم.

وی گفت: امسال ۱۵۰ مرکز نیکوکاری نیز در حوزه‌های علمی تاسیس کرده‌ایم. در زمینه مراکز نیکوکاری در حال حاضر نسبت به سال گذشته رشد ۱۳۵ درصدی داشته‌ایم اما در ایجاد مراکز نیکوکاری ۱۵۲۴ مرکز را در این ۹ ماه ایجاد کرده‌ایم که به لطف خدا تعداد مراکز را به ۳۲۰۰ مرکز خواهیم رساند و تا سال آینده تعداد این مراکز را به ۸ هزار مرکز خواهیم رساند اگر به این تعداد برسیم می‌توانیم بیش از ۷۰ درصد کل منابع امداد را از طریق مراکز نیکوکاری به نفع محرومان تامین کنیم. 

عسگریان درباره میزان زکات پرداخت شده در ۹ ماهه ابتدایی سال گفت: امسال زکات فطریه ۲۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان جمع آوری شد. مراکز نیکوکاری ۲۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان زکات واجب جمع آوری و ۴۶ میلیارد هم زکات مال جمع آوری کردند و جمعا ۷۱ میلیارد زکات تاکنون جمع کرده‌اند.

وی تصریح کرد: سال گذشته ۵۳۴ میلیارد تومان زکات اعم از واجب فطریه، مال و مستحبی داشتیم. امسال تا کنون ۵۳۵ میلیارد تومان زکات جمع آوری کرده‌ایم که ۲۶ درصد رشد داشته است./ ایسنا