طی روز گذشته خبری دست به دست در فضای مجازی مبنی بر هشدار سازمان ناسا به وقوع سیل ویرانگر در 72 ساعت آینده در برخی استانهای کشور منتشر میشود.
در این مطلب ادعا شده است: سازمان ناسا آمریکا در هشداری به مقامات ایران اعلام نمود که مردم ایران را برای رویارویی با شدیدترین و سهمگینترین سیل تاریخ ایران آماده کند. سازمان هواشناسی آمریکا به مقامات ایران هشدار داده است که احتمالا در سیل چند روز آینده در ایران احتمالا هزاران نفر کشته خواهند شد و از مقامات ایران مصرانه خواسته فورا ستادهای بحران تشکیل دهند. اتحادیه اروپا نیز در بیانیه فوری با پیش بینی سیل ویرانگر در ایران، در حال اعزام نیروهای صلیب سرخ جهانی و غذا و دارو و چادر به ایران است.
در این مطلب ادعا شده است:
بارشهایی حتی مهیبتر از بارشهای اخیر گلستان در کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری، لرستان و دامنههای زاگرس در خوزستان و اصفهان و شیراز رخ خواهد داد.
ایران، پر بارانترین کشور در آسیا و اروپا در دو هفته آینده خواهد شد.
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور در پاسخ به خبرنگار میزان درباره این اطلاعیه گفت: «شایعه است»
صادق ضیائیان، مدیر کل پیش بینی و کنترل کیفیت سازمان هواشناسی در واکنش به این خبر گفت: شایعه است و این موضوع را تکذیب میکنیم.
ضیائیان در ادامه بیان کرد: طی 24 ساعت آینده بارشهایی را روی خلیج فارس و دریای عمان داریم که جزایر اطراف را هم در بر میگیرد، ولی این بارشها در حد معمول است. در مناطق سیل زده هم در جنوب استان کرمان شرق هرمزگان و جنوب شرقی سیستان و بلوچستان هم بارشهایی را داریم، ولی بارشها حداکثر در جنوب کرمان به 25 تا 30 میلیمتر برآورد میشود که نسبت به بارشهای این یک هفته گذشته عدد قابل توجهی نیست.
مدیر کل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی گفت: بارشهایی پراکندهای را در سایر استانها مثل کرمان، فارس، اصفهان و غرب یزد و همچنین بخشهایی از کهگیلویه وبویر احمد و چهارمحال بختیاری و حتی لرستان بارشهای خفیف و پراکنده را طی امروز شاهد هستیم. در سواحل دریایی خزر بارشهایی وجود دارد، ولی برای روز چهارشنبه به جز بارش معقول و متعادل در استان گیلان و جنوب سیستان و بلوچستان بارش دیگری در کشور نداریم.
این اطلاعیه یقینا و قطعا شایعه و کذب محض است
ضیائیان همچنین درباره وضعیت دو روز آینده گفت: در روز پنج شنبه هم بارشها محدود به گیلان و بخشهایی از استان اردبیل میشود. این بارشها در حد نرمال و طبیعی است و در اثر ورود امواج متناوب این هفته و هفته آینده شاهد بارش هستیم، ولی این اطلاعیه یقینا و قطعا شایعه است و کذب محض است.
وی در توضیح بیشتر اینکه در این اطلاعیه آمده است بارش ها بین 200 میلیمتر بارندگی و در هسته بارش تا 900 میلیمتر خواهد بود اضافه کرد: این حجم از بارشهایی را که در این اطلاعیه بیان شده از را پیش بینی نمیکنیم و قطعا در چند روز آینده و هفته آینده اتفاق نخواهد افتاد.
مدیر کل پیش بینی و کنترل کیفیت سازمان هواشناسی در ادامه درباره اینکه در این مطلب عنوان شده نیروهایی برای کمک رسانی در حال اعزام به کشور هستند گفت: این موضوع هم به هیچ عنوان صحت ندارد.
ضیائیان در ادامه در پاسخ به این سوال که هواشناسی از چند روز قبل میتواند وقوع سیل را پیش بینی کند؟ گفت: به عنوان مثال سیل اخیر سیستان و بلوچستان را روز سه شنبه و چهارشنبه هفته گذشته اطلاع رسانی کردیم و سیل شنبه در سیستان اتفاق افتاد.
هواشناسی از چند روز قبل میتواند وقوع سیل را پیش بینی کند؟
وی در ادامه در واکنش به این سوال که این امر یعنی سازمان هواشناسی می تواند 3 روز قبل از وقوع سیل هشدار صادر کند گفت: همیشه به این صورت نیست وقتی که نقشهها هم خوانی کافی را داشته باشند میتوانیم 72 یا 48 ساعت قبل اطلاع رسانی کنیم. باید به یقین برسیم که قرار است سیل و اتفاق ناگوار دیگری رخ دهد تا اطلاع رسانی کنیم.
ضیائیان در ادامه افزود: برخی مواقع مثلا 3 ماه فصل بهار و تابستان سیستمهایی داریم که حتی تا 6 ساعت قبل اطلاع رسانی سیل را انجام می دهند. اطلاع رسانی بسته به نوع سیستم دارد. سیستمهایی که بیشتر محلی هستند و دامنه فعالیتشان کم است و در یک نقطه پایین اتفاق میافتند پیش بینی پذیری آنها سخت است و معمولا نمیتوانند خیلی زود اطلاع رسانی کنند و این مورد در همه جای دنیا به این شکل است و معمولا از 72 ساعت تا 6 ساعت قبل از وقوع پدیده سازمانهای هواشناسی در سراسر دنیا میتوانند اطلاعیه صادر کنند./میزان
دیدگاه شما