امروزه مرغ در سبد غذایی افراد جایگاه ویژه ای دارد اما بهتر است بدانیم نباید در مصرف آن زیاده روی کرد زیرا به دلیل تقاضای بالا با استفاده از دارو مراحل رشد را سرعت می بخشند و موجب بیماری های گوناگونی مثل بیماری های قلبی ، چاقی ، نازایی و کیست...می شود البته به آن معنی نیست که مرغ خاصیتی ندارد.
افزایش خطر بیماری های قلبی :
غذاهای غنی از پروتئین مانند گوشت، لبنیات و تخم مرغ کلسترول و چربی اشباع شده بسیار بالایی دارند.براساس اعلام مراکز کنترل و پیش گیری بیماری ها، کلسترول رژیمی با افزایش خطر بیماری های قلبی و عروقی ارتباط دارد که یکی ازاصلی ترین علل مرگ و میر در جهان است. بنابراین خوردن بیش از حد مرغ می تواند کلسترول را در بدن افزایش دهد، که موجب افزایش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی می شود.
دشواری در حفظ تعادل وزن :
مصرف بیش از حد پروتئین حیوانی می تواند تعادل وزن را دشوارتر کند اما افرادی که سبزیجات بیشتری مصرف می کنند یا گیاه خواران به طور معمول نرخ متابولیک بالاتری نسبت به سایرین دارند و افرادی که گوشت مصرف نمی کنند شاخص توده بدنی پایین تری دارند.
افزایش مقاومت در برابر آنتی بیوتیک ها:
وقتی به مرغ آنتی بیوتیک می دهیم به دل و روده آن وارد می شود برخی از باکتری ها داخل شکم مقاومت می کنند ، این باکتری گوشت مرغ را آلوده می کند و ما گوشت را می خوریم و سپس به بیماری های ناشی از مواد غذایی مبتلا می شویم.
مسمومیت غذایی:
مسمومیت غذایی ناشی از باکتری سالمونلا ، کمپیلوباکتر و دیگر باکتری ها و میکروب ها در مرغ وجود دارد . ایالات متحده بیش ترین سرانه مصرف مرغ دنیا را دارد و از هر 6 نفر 1نفر سالانه دچار مسمومیت غذایی می شوند.
آلودگی اشریشیا کلی:
اشریشیا کلی بیشتر با عنوان ایی کولی شناخته می شود. ایی کولی باکتری است به دلیل مصرف غذای آلوده یا آماده نامرغوب موجب اسهال می شود. علاوه بر این، می تواند باعث عفونت دستگاه ادرار و ذات الریه و یا بیماری های تنفسی شود.
پرندگان اغلب با مدفوع در محله های پرورش مرغ آلوده می شوند. در حالی که با شستشو می توان از آن مراقبت کرد البته ممکن است آثاری بر روی پرندگان باقی بماند.
چنانچه در بخش سلامت نمناک گفته ایم تحقیقات نشان داده اند که تنها ایی کولی ، معمول نیست بلکه گونه های مقاوم در برابر آنتی بیوتیک که به طور فزاینده ای در انواع مختلف مرغ ، ارگانیک و حتی مرغی که بدون استفاده از آنتی بیوتیک ها، پرورش داده می شود، رایج است.
قرار گرفتن در معرض آرسنیک:
آرسنیک بخش عمده غذای مرغ است که عمدتا برای دفع اسهال، بهبود رنگ دانه ها و رشد بهتر مرغ مصرف می شود با این حال، با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت، مشکلات عصبی و حتی سرطان ناشی از مصرف آرسنیک همراه است.
افزایش خطر سرطان:
مصرف غذاهای حاوی پروتئین حیوانی بالا ، میوه و سبزیجات به مقدار کم می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. تحقیقات نشان می دهد خطر ابتلا به سرطان، به میزان 40 درصد در گیاهخواران در مقایسه با گوشت خواران کمتر است.بنابراین مهم نیست مرغ چقدر کم چربی است و چطور آماده می شود.
از آنجا که مرغ باید در دماهای بالا پخته شود، می تواند آمینهای هتروسیکلیک ، ترکیبات سرطان زا که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد، شکل دهد. مرغ و سایر گوشت های سرخ شده سطح مواد سرطان زا بیشتری دارند. بنابراین می توانید خطر ابتلا به سرطان پستان را در میان بیماری های دیگر افزایش دهید.
علاوه براین تحقیقات نشان می دهد که سرخ کردن غذا در دمای بسیار بالا می تواند خطر سرطان روده بزرگ را تا دو برابر و خطر سرطان مقعد را تا 60 درصد افزایش دهد.
عوارض فراوان قسمتی از مرغ ماشینی برای خانم ها :
استروئید ها برای تسریع در فرایند رشد جوجه به بال و گردن آنها تزریق می شود که موجب کیست ، سرطان سینه ، اختلال هورمون در بیشتر زنان می شود . خانم ها نباید از مرغ های هورمونی و قسمت بال و گردن مرغ استفاده کنند زیرا چربی مرغ های هورمونی در تحریک رشد کیست های سینه تاثیرگذار هستند . و به قسمت بال و گردن آمپول استروئیدی(محرک رشد) تزریق می کنند که این قسمتها برای سلامتی بدن مضر است. مرغ را از مراکز معتبر بهداشتی خریداری کنید و به برچسب آن توجه ویژه ای داشته باشید.
نازایی و زایمان زودرس :
همانطور که گفتیم برای تسریع رشد مرغ به آن آمپول های استروئیدی تزریق می کنند . مصرف این مرغ های هورمونی مخصوصا قسمت بال و گردن آن ممکن است در نازایی تاثیرگذار باشد و موجب شیوع زایمان زودرس در زنان باردار شود./نمناک
دیدگاه شما