به گزارش پایگاه خبری نشان :

دکتر رضا غیاثوند، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت: تجربه با سارس و مرس نشان می دهد که افراد از طریق غذا، آلوده به ویروس نمی شوند بنابراین بعید است که این ویروس از طریق غذا منتقل شود و هیچ مدرکی در مورد این اتفاق با کرونا ویروس تا به امروز وجود ندارد.

وی افزود: ویروس کرونا به میزبان زنده (حیوان یا انسان) نیاز دارد تا رشد کند بنابراین انتظار می رود که پخت وپز کامل ویروس را بکشد زیرا می دانیم که فرآیند گرمایی حداقل 30 دقیقه با 60 درجه سانتی گراد حرارت برای از بین بردن سارس موثر است.

دکتر غیاثوند تاکید کرد: این ویروس به طور مستقیم از طریق تماس با مایعات بدن فرد مبتلا (به عنوان مثال قطرات از سرفه یا عطسه) و به طور غیر مستقیم از طریق تماس با سطوحی که با ذرات آلوده پرتابی فرد مبتلا یی که سرفه یا عطسه می کند آلوده شده اند، منتقل می شود.

وی ادامه داد: اطلاعات فعلی حاکی از آن است که این ویروس ممکن است چند ساعت در سطوح زنده بماند مواد ضدعفونی کننده خانگی ساده می توانند آن را بکشند. ضمن اینکه تحقیقات در مورد شناسایی منبع شیوع بیماری و روش هایی که می تواند به مردم منتقل شود ادامه دارد.

دکتر غیاثوند با اشاره به اینکه کارکنانی که با مواد غذایی سر وکار دارند برای کاهش احتمال این ویروس چه کاری می توانند انجام دهند؟، گفت: این امکان وجود دارد که کارکنان مرتبط با مواد غذایی ویروس را با سرفه کردن یا عطسه کردن به مواد غذایی انتقال دهند یا از طریق تماس دست آلوده این ویروس را به مواد غذایی منتقل کنند بنابراین باید موارد بهداشتی به خصوص بهداشت دست ها را به دقت رعایت کنند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در نهایت خاطرنشان کرد: سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند که توصیه های استاندارد این سازمان برای کاهش در معرض قرار دادن و انتقال یک سری بیماری ها به کار گرفته شوند. این موارد عبارتند از رعایت کامل بهداشت دست ها

رعایت اصول بهداشتی درهنگام سرفه یا عطسه کردن، رعایت اصولی ایمنی مواد غذایی و پرهیز از تماس نزدیک با هر کسی که علائم بیماری تنفسی مانند سرفه و عطسه را داشته باشد./سلامانه