اولین قسمت از سری دوم مسابقه «عصر جدید»، شنبهشب روی آنتن رفت و رسماً رقابت استعدادها آغاز شد. مهمترین تغییری که در نگاه اول در سری دوم مسابقه به چشم میخورد، وسیعتر شدن صحنه رقابت و فضای استودیو است، اما تغییرات «عصر جدید» تنها به ظاهر مسابقه محدود نمیشود. در سری دوم، روند مسابقه و سبک رأی دادن داوران سه تغییر مهم و مثبت داشته است که حساسیت و جذابیت این دوره را بیشتر خواهد کرد. در ادامه مطلب، درباره این سه تغییر و تأثیر آنها در مسابقه میخوانید.
1- چالش میان مربیان و داوران
اگر سری اول «عصر جدید» را دیده باشید، میدانید که شرکتکنندگان بعد از مرحله راستیآزمایی و قبل از ورود به مسابقه اصلی، در رشته خاص خودشان توسط مربیان مختلف، تحت آموزشهایی قرار میگیرند. این بار هم طبق روال قبل، این مربیان در کنار شرکتکنندگان حضور دارند، منتها با یک تفاوت مهم. در سری جدید، مربی هر شرکتکننده میتواند در صورت مخالفت با رأی یکی از داوران، استدلال و توضیح خودش را با احسان علیخانی مطرح کند، اگر علیخانی دلایل او را پذیرفت، در این مرحله تماشاچیان باید مخالفت یا موافقت خود را با نظر داور مد نظر اعلام کنند. البته در آخر این داور است که رأی نهایی خود را اعلام میکند، یا تصمیم به تغییر آن میگیرد یا روی رأی خود پافشاری میکند. با فضایی که برای اعلام استدلال مربیان به آنها داده شد، در سری جدید چالش و تعاملی میان او و داوران شکل خواهد گرفت که این فضای چالشی به جذابیت مسابقه و رقابت کمک خواهد کرد.
2- صعود عادلانهتر به مرحله دوم
مهمترین تغییری که در مرحله اول مسابقه اتفاق افتاده، مربوط به انتخاب برندگان هر قسمت است. سری قبل داوران باید در پایان هر قسمت، یک نفر را برنده اعلام میکردند اما در سری جدید لزومی ندارد حتما تعداد مشخصی برنده به مرحله بعد راه پیدا کنند. یعنی داوران میتوانند در هر قسمت بین صفر تا چهار شرکتکننده را به عنوان برنده اعلام کنند. اگر به خاطر داشته باشید، در سری قبل، بعضی قسمتها همه شرکتکنندهها اجرای خوبی داشتند و وجود محدودیت انتخاب یک برنده باعث میشد، ناچارا بعضی شرکتکنندههای خوب حذف شوند. در بعضی قسمتها هم اجراها چندان تعریفی نداشتند و همان لزوم انتخاب یک برنده، باعث میشد اجراهای با کیفیت متوسط یا زیر متوسط، از همگروهی با شرکتکنندگان ضعیف شانس بیاورند و به مرحله دوم صعود کنند، به این ترتیب رفع محدودیت در انتخاب برندگان هر قسمت، باعث شده عدالت میان شرکتکنندگان بهتر اجرا شود و البته کار استعدادها هم برای صعود به مرحله دوم، کمی سختتر شود.
3- زنگ طلایی به جای کارت طلایی
در سری جدید مسابقه، «زنگ طلایی» جای کارت طلایی را گرفته و قانون اعطای آن به شرکتکنندگان هم فرق کرده است. احسان علیخانی و داوران، هرکدام میتوانند یک بار، برای یک شرکتکننده، زنگ طلایی را به صدا دربیاورند و او را مستقیم، بدون این که لازم باشد در مرحله دوم با دیگر شرکتکنندگان رقابت کند، به مرحله نیمهنهایی بفرستند. این که چنین شانس بزرگی باید نصیب کدام یک از شرکتکنندگان شود، حساسیت داوری میان استعدادها را بالا می برد و هر پنج نفر باید دقت زیادی برای به صدا درآوردن این زنگ سرنوشتساز طلایی داشته باشند./خراسان
دیدگاه شما