هندوانه دارای طبع سرد و تر است که گوشت و پوست این میوه قابلیت مصرف خوراکی و اثر دارویی دارد. پختن هندوانه و گرفتن عصاره آن سبب تعادل اعمال کبد و اندام هایی که تحت نظر کبد وظایف خود را انجام می دهند مانند کلیه و دستگاه ادراری می شود. اگر مزاج کبد به سمت سردی یا گرمی بیشتر برود عارضه هایی مانند سنگ کلیه، دیابت و کاهش یا افزایش قوای جنسی در بدن ایجاد می شود، هندوانه نقش موثری در تعادل عملکرد اعضایی از بدن که توسط کبد کنترل می شوند، دارد.
همه افراد می توانند هندوانه را مصرف کنند. ولی اشخاصی مزاج سرد دارند مانند میانسال و کهنسالان باید پس از مصرف هندوانه مقداری عسل یا حلوا میل کنند.
هندوانه از 92 درصد آب تشکیل شده است. فاقد چربی و پروتئین است و درصد گلوسید (قند) آن پایین است. به همین دلیل یکی از آن میوه های کم کالری است. می شود از این میوه حتی به عنوان دسر لذت بخش افرادی که رژیم لاغری گرفته اند استفاده کرد.جوانان و افرادی که مزاج گرم و تر یا کبد گرم دارند باید یک ترکیب غذایی را خورده و پس از آن هندوانه را میل کنند. در این صورت حرارت معده صرف ماده اولیه می شود.کبد تولید کننده حرارت بدن است و هندوانه در کاهش حرارت کبد نقش دارد، در نتیجه هندوانه می تواند در تنظیم حرارت بدن و کنترل تشنگی و عطش موثر باشد.
اگر برای رشد هندوانه از کود شیمیایی استفاده شده باشد خاصیت نفاخ بودن آن بیشتر می شود، همچنین افراد باید از مصرف هندوانه هایی که در داخل آنها ریشه وجود دارد، خودداری کنند.
هر چه هندوانه قرمزتر باشد، خواص آن افزایش پیدا می کند. مصرف این میوه باعث ایجاد رطوبت شیرین در بدن می شود و از آنجایی که اعضای بدن انسان شیرین دوست هستند این رطوبت شیرین می تواند بر روی مزاج اعضای بدن انسان تاثیرگذار باشد.
در پاسخ به این سوال که هندوانه چاق کننده است یا لاغر کننده باید گفت :هندوانه یکی از میوه های کم کالری است
در بازار هندوانه زرد (نباتی یا عسلی) و قرمز وجود دارد، اشخاص باید هندوانه را همراه با تخم آن مصرف کنند، زیرا تخم هندوانه سبب کاهش نفخ این میوه می شود.
هندوانه رقیق کننده غلظت خون است. این میوه به اعضایی از بدن مانند کبد کمک می کند که در ترشح صفرا یا پروتئین هایی که مورد نیاز بدن است، تعادل را ایجاد کند. اگر در عضوی مانند کلیه، سنگ به صورت های مختلف شکل گرفته باشد، مصرف هندوانه سبب تسهیل دفع آن می شود. 70 تا 80 درصد از سنگ های کلیه به وسیله خود کلیه قابلیت دفع دارند.
مصرف این میوه علاوه بر اینکه به تعادلِ حرارت معده کمک می کند در جابجایی غذا از معده به روده نیز نقش دارد و اشخاصی که ماندگاری غذا در معده آنها بیشتر است باید هندوانه مصرف کنند.
مربای پوست هندوانه در درمان برخی از سردرد ها در افرادی که مزاج گرم رو به سردی دارند و در اشخاص میانسال و کهنسال که مزاج سرد دارند، مفید است.
افرادی که گرم مزاج هستند باید مربای پوست هندوانه را داخل سکنجبین حل کرده و میل کنند، مصرف پوست هندوانه نیز در مبتلایان به وسواس ذهنی ضروری است، مربای پوست هندوانه نیز نقش ملین در افراد مبتلا به یبوست را دارد.
اشخاصی که دچار ضعف هضم در معده هستند باید پس از غذا مربای پوست هندوانه استفاده کنند و این مربا در تقویت هاضمه در معده و کل اعضای بدن تاثیرگذار است.
مصرف هندوانه برای همه سنین مفید است و افرادی که مزاج سرد دارند به خصوص جوانان باید آب هندوانه را با 2 قاشق غذاخوری سکنجبین در یک لیوان مخلوط کنند، سپس این ترکیب را قرقره کرده و بنوشند. مصرف این نوشیدنی به مدت سه تا چهار هفته سبب دفع سودای حاصل از صفرا از سیستم اعصاب مرکزی می شود.
نوشیدن آب هندوانه با سکنجبین، آب هندوانه و عسل برای میانسال و کهنسالان و آب هندوانه به تنهایی برای افرادی که مزاج گرم و خشک دارند، مفید است. آب هندوانه به هضم غذا کمک می کند./برنا
دیدگاه شما