به گزارش پایگاه خبری نشان :

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر زالی ضمن ابراز تاسف از عدم توجه مردم تهران به پویش "در خانه بمانیم" و خودداری کردن از سفرهای نوروزی، اظهار داشت: بر اساس گزارش‌های واصله، ترددهای مردم برای خروج از تهران و رفتن به سفر از روز ۲۵ اسفند آغاز شد که متاسفانه یکی از پرترددترین روزها برای خروج از تهران بود.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا تاکید کرد: این موضوع نشان می‌دهد مردم هشدارها را جدی نگرفته و اشتباها تصور می‌کنند که کووید-19 یک بیماری نسبتا ساده مثل سرماخوردگی است. در حالی‌که کووید-19 یک بیماری کشنده است و در ۲۰ درصد موارد منجر به بروز فرم بسیار شدید بیماری در مبتلایان می‌شود که به بستری در بخش مراقبت‌های ویژه نیاز دارند.

وی ضمن ابراز تاسف، اعلام کرد: متاسفه بر اساس آمار، امروز (شنبه، دوم فروردین) ۵ درصد رشد مراجعان به مراکز درمانی در تهران را داشتیم.

دکتر زالی با ذکر این مطلب که تعداد زیادی از این مسافران تهرانی یا در استان‌های مقصد آلوده خواهند شد و یا این‌که با دوره نهفتگی از تهران خارج می‌شوند، افزود: متاسفانه شب گذشته تعدادی از شهروندان تهرانی که به استان‌های خراسان رضوی، هرمزگان و یزد سفر کرده بودند، به‌دلیل بروز علایم بیماری در بیمارستان‌های سه استان مذکور بستری شدند.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در ادامه سخنان خود به برنامه‌های طراحی‌شده برای کنترل و غربالگری مسافران تهرانی در هنگام بازگشت به تهران اشاره کرد و گفت: هفته سوم فروردین اوج بازگشت مسافرانی است که احتمالا یا آلوده‌تر از هنگامی هستند که از تهران خارج شده‌اند و یا این‌که در هنگام خارج شدن در دوران کمون بیماری بودند.

وی با اشاره به موج بازگشت مسافران تهرانی برای بازگشت مجدد آنان، گفت: برای کنترل و غربالگری این مسافران در مبادی ورودی شهر برنامه‌هایی را با کمک و همراهی دولت و استانداری و ... تدارک دیده‌ایم اما واقعیت این است که این غربالگری به صورت تب‌سنجی حداقل اثربخشی را دارد. زیرا ممکن است فرد در هنگام غربالگری در دوره نهفتگی بیماری و بدون تب باشد. در ۵ تا ۶۰ درصد بیماران تب مشاهده می‌شود و ممکن است در هنگام غربالگری تب نداشته باشند.

دکتر زالی تاکید کرد: اگر همین الان هم با کمک مردم بتوانیم خروج از تهران را متوقف کنیم، بار کمتری ناشی از شیوع بیماری در روزهای آتی به ما تحمیل می‌شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: درطی ۲ روز گذشته حدود ۴,۹ درصد رشد مراجعان به مراکز درمانی را شاهد بودیم و حدود ۱۲ درصد رشد بیماران بدحال نیازمند به بستری در بخش مراقبت‌های ویژه را داشتیم. متاسفانه این آمار کماکان تصاعدی است و تغییر نکرده است.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران در خاتمه خاطرنشان کرد: نگرانی ما از بابت بازگشت این مسافران تهرانی به شهر است. زیرا علاوه‌بر این‌که ممکن است با آلودگی به تهران مراجعت کنند، امکان دارد انواع مختلفی از ویروس‌های بیماری‌زا را با خود به تهران بیاورند.

رکنا