گل بنفشه گیاهی علفی و بوتهای است که برگهای قلبی شکل با دمبرگ دراز دارد و طبع آن سرد وتر است؛ این گیاه دارای خواص فراوانی بوده که از زمانهای گذشته برای درمان بیماریهای مختلف مورد استفاده قرار میگرفته است همچنین گل بنفشه به صورتهای مختلف مانند روغن بنفشه، شربت و اسانس گل بنفشه در داروخانهها به فروش میرسد.
استفاده از گیاه بنفشه برای بهبود و درمان سردردهای ناشی از گرمی بسیار مفید است؛ به عقیده متخصصان طب سنتی میتوان استرسهای زیاد فردی، دیر خوابیدن و کمبود خواب شب را با مصرف دمنوش گل بنفشه درمان کرد.
این گیاه برای افرادی که اسهالهای خونی دارند بسیار مفید است؛ از دیگر خواص گل بنفشه میتوان به کاهش و رفع تب اشاره کرد. متخصصان طب سنتی توصیه میکنند روزانه یک تا دو فنجان از دمنوش گل بنفشه به منظور سردرهای ناشی از گرمی مغز استفاده شود وبه این منظور مقداری گل بنفشه را داخل آب خنک همراه با مقداری گلاب بریزید و بعد از نیم ساعت از صافی رد کرده و آن را میل کنید تا بهبود یابید.
اگر سینوزیت دارد گل بنفشه را همراه بابونه پس از دم کشیدن میل کنید. ناگفته نماند که ریختن چند قطره از آب دم کرده این گیاه در بینی برای باز کردن تنفس، رفع سینه درد و زکام بسیار مفید است. برای درمان بیماریهای گوارشی و پاکسازی ریه میتوان از شربت گل بنفشه استفاده کرد.
روغن بنفشه چه فوایدی دارد؟
از روغن بنفشه میتوان برای جلوگیری از ریزش مو، سفید کردن پوست صورت، بر طرف کردن کک و مک صورت، نرم کردن مو و درمان سینوزیت، میگرن و سردرد استفاده شود.
مضرات بیش از حد گل بنفشه منجر به چه چیزی خواهد شد؟
مصرف بیش از حد گل بنفشه باعث باعث ضعف، خستگی، سنگینی معده، حالت تهوع یا استفراغ و آشفتگی حال خواهد شد.
چه میزان شربت گل بنفشه را میتوان مصرف کرد؟
یک قاشق غذاخوری پر از گلهای بنفش را داخل یک لیوان آب خنک بریزید و تا میزان ۲۰ دقیقه صبر کنید تا رنگ آب به آبی یا بنفش تغییر یابد؛ پس از رد کردن از صافی آنرا بنوشید و به عقیده متخصصان طب سنتی میتوان تا حدود ۲ لیوان در روز از شربت گل بنفشه استفاده کرد، اما برای پیشگیری از مضرات آن بهترین کار این است که در مصرف آن زیاده روی نکنید.//باشگاه خبرنگاران
دیدگاه شما