دکتر حسین یاری متخصص طب فیزیکی و توانبخشی گفت: کمردرد یک علامت شایع است. هشتاد درصد افراد حداقل یک بار در عمر خود، کمردرد را تجربه می کنند. در بسیاری از این موارد، استراحت مختصر 1-2 روزه، تغییر سبک زندگی، کمپرس گرم، ماساژ و استفاده از مسکن های متداول بدون نیاز به مراجعه به متخصص باعث بهبود درد می شود.
اما همه موارد کمردرد مشابه هم نیستند. بعضی از انواع کمر درد هستند که حتما نیازبه مراجعه به متخصص دارند و لازم است بررسی بیشتر و حتی بعضا فوری انجام گیرد. این نوع کمردرد ها برای تشخیص ممکن است نیاز به تصویربرداری، بررسی آزمایشگاهی و یا نوار عصب-عضله داشته باشند و حتی برخی از آنها نیاز به درمان اورژانس دارند.
این روزها به دلیل انتشار ویروس کرونا مردم از بیرون آمدن اجتناب می کنند و حضور در مراکز درمانی با خطر مضاعف از نظر ابتلا به کووید-19 همراه است. با این حال اگر کمر درد جدیدی را تجربه کردید که در یکی دسته های ذیل قرار می گیرد به معنی آن است که زنگ خطر به صدا در آمده است. چاره ای نیست و با رعایت کامل ملاحظات بهداشتی باید حتما به پزشک مراجعه کنید و دردتان را پراهمیت تلقی کنید:
1. کمردرد نسبتا شدید و بی سابقه در فردی که سن او زیر 18 سال و یا بالای 65 سال است.
2. کمردردی که بعد از یک ضربه و یا تصادف اخیر ایجاد شده است.
3. کمردردی که با استراحت و خوابیدن بهتر نشده و حتی بیماررا به علت درد از خواب بیدار می کند.
4. کمردرد جدید در فردی که سابقه سرطان و انواع بدخیمی دارد.
5. کمردرد در فردی که با داروی استروئیدی (دسته دارویی کورتون) تحت درمان هستند.
6. کمردرد در فرد مبتلا به انواع بیماری های نقص ایمنی و HIV
7. کمردرد در فرد بد حالی که تب و کاهش وزن جدی داشته و شک به بیماری عفونی وجود دارد.
8. کمردرد در فردی که معتاد تزریقی است.
9. کمردردی که همزمان با آن اختلال جدیدی در ادرار و مدفوع به شکل احتباس یا بی اختیاری هم ایجاد شده باشد.
10. کمردردی که همزمان با آن بی حسی ناحیه تناسلی هم پدیدار شده باشد.(بیمار عنوان می کند که در توالت متوجه گرم یا سرد بودن آب نمی شود.)
11. کمردردی که همزمان با آن ضعف پیشرونده و اختلال راه رفتن ایجاد شده است. (مثلا فرد می گوید که پاهایم کم توان شده و نمی توانم روی پنجه یا پاشنه پا راه بروم.)
12. کمردردی که همراه با آن خشکی صبحگاهی طولانی مدت- یعنی بیش از یک ساعت- در کمر و یا مفاصل و مچ دست و پا وجود داشته باشد.
13. کمردردی که همزمان با آن ورم،قرمزی و درد مفاصل کوچک انگشتان و مچ دست و پا وجود داشته باشد.
14. کمردرد جدید در فردی که سابقه خانوادگی بیماری های روماتیسمی و شبه روماتیسمی(آرتریت روماتوئید، لوپوس، روماتیسم ستون فقرات) در بستگان نزدیک دارد.
اگر کمردرد شما در این چهارده دسته قرار نمی گیرد معنی آن این است که نگرانی فوری و جدی وجود ندارد؛ حتی اگر علت کمر دردتان آسیب دیسک، تنگی کانال نخاع و حتی درد سیاتیک باشد.
به غیر از این ۱۴ حالت تنها در صورتی به پزشک متخصص مراجعه کنید که "درد" طاقت شما را بریده باشد./ عصر ایران
دیدگاه شما