به گزارش پایگاه خبری نشان :

استرس ناشی از شیوع ویروس کرونا و انتقال ویروس به افراد، سبب ایجاد بسیاری از مشکلات شده است. یکی از عوارض داشتن استرس زیاد، ریزش بیش از اندازه مو است. در صورتی که دچار این مشکل شده اید، ابتدا باید استرس خود را با روش‌های روانشناسانه کاهش داده و سپس مو‌های خود را تقویت کنید تا در برابر آسیب‌ها در امان بماند.

به غیر از موارد ارثی، در بقیه موارد کیفیت مو با شرایط روحی و آرامش افراد در زندگی رابطه مستقیمی دارد. زندگی ناسالم، استرس زیاد، فعالیت کم، تنش‌های روحی و مصرف دخانیات و الکل در خشکی و آسیب دیدگی موی افراد تاثیر زیادی دارد.

استرس و مو

استرس منجر به توقف دوره ای رشد مو شده و در نتیجه موی جدیدی جایگزین مو‌های ریخته شده نمی‌شود. به احتمال زیاد این ریزش گسترده مو پس از پایان دوره بحران و کاهش استرس، به حالت عادی خود برگشته و رشد مو‌ها دوباره آغاز می‌شود.

استرس ناشی از شیوع ویروس کرونا نیز به طور طبیعی ممکن است عارضه ریزش مو در افرادی که دچار استرس شدید می‌شوند نیز به وجود آورد. وقتی در زمانی کم، بدن استرس شدیدی را تحمل می‌کند، در مو‌های فرد «طاسی منطقه ای» ایجاد می‌شود. در این حالت سیستم ایمنی بدن به فولیکول‌های مو حمله کرده و به آن‌ها آسیب می‌رساند؛ بنابراین رشد مو‌ها متوقف شده و به طور ناگهانی تمام مو‌های یک منطقه از سر ریزش پیدا می‌کند.

استرس تنها یکی از عوامل ریزش مو بوده و دلایل دیگری نیز باعث ایجاد این عارضه می‌شوند. اختلال در عملکرد تیروئید، بارداری، کمبود آهن، ژنتیک، کمبود پروتئین، رژیم غذایی نامناسب و مصرف دخانیات نیز از عوامل ریزش مو هستند؛ اما استرس عمده‌ترین عاملی است که این مشکل را برای فرد ایجاد می‌کند.

درمان ریزش مو

برای درمان ریزش مو می‌توان از دارو‌ها و مواد گیاهی استفاده کرد. با استفاده از گیاه «سرو خمره ای» می‌توان فولیکول‌های مو را تحریک کرده و باعث بهبود جریان خون در ناحیه سر شد. یکی دیگر از فواید این گیاه، از بین بردن چربی‌های اضافی که مانع رشد مناسب مو‌ها می‌شوند، است. مالیدن مقداری از این گیاه بر روی پوست سر، باعث تقویت مو‌ها می‌شود. روغن نارگیل، روغن ماهی، کتان و چای سبز نیز از مواد گیاهی موثر برای تقویت مو‌ها بوده که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

برای درمان طاسی منطقه ای باید جریان خون را در ناحیه ریزش مو تقویت کرده و بهبود ببخشید. برای این کار باید اقدامات زیر را انجام دهید:

بر روی یک صندلی نشسته و به مدت یک دقیقه با انگشتانتان به منطقه ریزش مو ضربه‌هایی وارد کنید.

ناحیه ریزش مو را به مدت دو دقیقه به صورت دورانی ماساژ داده و به مرور حرکت را سریع‌تر کنید.

با کف دست چند ضربه به کف سر وارد کرده و سپس همین کار را با دست دیگر انجام دهید.

۲ یا ۳ بار در روز و هر بار ۵ دقیقه این کار را تکرار کنید تا به بهبود جریان خون منطقه مورد نظر کمک کنید.

سعی کنید تا جای ممکن به جای استفاده از مواد شیمیایی برای درمان ریزش مو، از روش‌های طبیعی و به ویژه کاهش استرس استفاده کنید تا نتیجه بهتری دریافت کنید. همچنین تغییر رفتار‌ها و سبک زندگی ناسالم بهترین راه برای کاهش ریزش مو است./ تابناک