سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام کرده که استفاده از داروی رمدسیویر برای برخی مبتلایان به ویروس کرونا مجاز است و به این ترتیب استفاده بالینی از این داروی ضد ویروس در مقابله با کرونای جدید رسما کلید خواهد خورد، دارویی که بسیاری از محققان امیدوارند در درمان کرونا نقشی مهم ایفا کند.
با وجود آنکه چند ماه از آغاز شیوع نوع جدید ویروس کرونا در جهان گذشته، هنوز هیچ یک از کشورها به داروی قطعی این بیماری حاصل از ابتلا به این ویروس دست نیافتهاند و همچنان تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.
در جدیدترین گام داروی ضد ویروس رمدسیویر به عنوان یکی از داروهای امیدوارکننده در بهبود این بیماری از سوی محققان تست شده است.
پس از چند روز گمانه زنی سرانجام سازمان غذا و داروی آمریکا، مجوز لازم برای استفاده از این دارو را در مبتلایان به کرونا صادر کرده تا امید بیشتری برای درمان بیماران بدحال به وجود آید. هرچند به نظر میرسد که این دارو نیز درمان قطعی کرونا نخواهد بود اما صرف استفاده از آن امیدهایی را برای افزایش تعداد افراد بهبود یافته به وجود آورده است.
در عین حال با توجه به تحریمهای آمریکا علیه اقتصاد ایران و محدودیتهایی که در زمینه ورود دارو به کشور وجود دارد، این نگرانی به وجود آمده که در صورت تایید شدن این دارو به عنوان درمان کرونا، آیا امکان دسترسی ایران به آن فراهم میشود؟
نریمان صدری - فعال صنعت دارو - در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال اظهار کرد: ما در سالهای گذشته نیز با وجود محدودیتها تلاش کردهایم که نیازهای دارویی کشور در بازار وجود داشته باشد و با وجود مشکلات امروز حتی داروهای آمریکایی مورد نیاز بیماران ایرانی به دست آنها رسیده است.
وی ادامه داد: در مورد این داروی خاص ضد ویروس نیز قطعا در صورتی که گامهای مختلف کار موفقیت آمیز باشد و محققان نقش آن را در درمان کرونا تایید کنند، شرکت آمریکایی، توزیع این محصول در خارج از آمریکا را آغاز خواهد کرد و شرکتهای ایرانی نیز توان خود را برای دریافت این دارو بسیج میکنند.
این فعال صنعت دارو با بیان اینکه ظرفیت بالقوه تولید این دارو در داخل کشور نیز وجود دارد، توضیح داد: با توجه به اولویت گذاری که در زمینه تلاش برای تولید داخلی داروها وجود دارد، در صورت اثرگذاری رمدسیویر بر درمان کرونا، ما هم در ایران خط تولید داروهای ضد ویروس را داریم و هم تولید داروهای تزریقاتی در کشور انجام میشود. از این رو در صورت نیاز میتوان انتظار داشت که این دارو ظرف یک مدت ۶ تا ۹ ماهه در ایران نیز تولید شود که البته این موضوع منوط به تایید رسمی تاثیرگذاری و دریافت مجوزهای لازم است.
دیدگاه شما