همانطور که می دانید هنگامی که شخصی فوت می کند و او را دفن می کنند سنگ لحد در قبر می گذارند اما ممکن است که برایتان سوال پیش بیایید که چرا روی مرده سنگ لحد می گذارند ؟ به گفته حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم بهاری هنگامی که شخصی فوت می کند تصور می کند نمرده و می خواهد به سمت خانواده اش برود که وقتی می خواهد بلند شود سرش به سنگ لحد برخورد می کند و میت متوجه می شود که مرده است.
چرا روی مرده سنگ لحد می گذارند
فلسفه گذاشتن سنگ لحد در قبر چیست؟حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم بهاری، کارشناس مسائل مذهبی گفت: زمانی که میت را غسل داده و راهی قبرستان میکنند، روح میت از بالا نظارهگر تمامی ماجراست، البته نمیداند که از دنیا رفته است. وقتی خوب به جسد نگاه میکند، متوجه میشود که میخواهند او را دفن کنند، در این حالت سعی می کند اطرافیانش را متقاعد کند که زنده است، اما کسی صدای او را نمیشنود.وی افزود: زمانی که میت را دفن میکنند، همچنان تصور میکند که از دنیا نرفته، تا اینکه تصمیم میگیرد از جای خود بلند شود و سمت خانه و خانواده اش رود.
علت گذاشتن سنگ لحد روی مرده
وقتی میخواهد بلند شود، سرش به سنگ لحد برخورد میکند و اینجاست که متوجه میشود، مرده است. البته این روایت بیشتر تمثیلی و استعاری است، نه اینکه جسم میت واقعاً به سنگ برخورد کند. کارشناس مسائل مذهبی ادامه داد: پس از آنکه میت به مرگش پی میبرد، یاد دنیا و اعمال اشتباهش میافتد. به این فکر میافتد که چگونه میخواهد جواب گناهانی که مرتکب شده است را بدهد. پس از خدا می خواهد که او را به دنیا بازگرداند، شاید بتواند کارهای اشتباهش را جبران کند.
وی اظهار داشت: در اینجا ندا میرسد «اگر با قاطعیت می گفتی که جبران میکنی، تو را به دنیا باز می گرداندیم» طبق این گفته خداوند تنها راه بازگشت مردگان به دنیا درخواست قاطع از خداوند برای جبران است.
توضیحاتی درباره چرا روی مرده سنگ لحد می گذارند
بهاری ادامه داد: خداوند می فرماید که اگر انسانها را به دنیا برمی گرداندیم دوباره همان کارهای پیش را انجام میدادند، بنابراین بازگشتی در کار نخواهد بود
حدیث امام رضا درباره علت غسل و کفن میت
بیش تر بدانید : دلیل غسل و کفن کردن میت از زبان امام رضا
امام رضا(ع) میفرمایند: دلیل غسل دادن به مردگان این است که هم از انواع مرضها و آلودگیهای قبل از مرگ نظیف شوند و هم ملاقات با ملائکه و اهل آخرت بدون نظافت و طهارت سزاوار نیست. (وسائلالشیعه، ج۲، ص ۶۷۹)
آن حضرت در حدیث دیگری فرمودند: کفنکردن میت به چند جهت است: ۱٫ عورت او پیدا نباشد (و اگر زن است بدن او پیدا نباشد). ۲٫ مردم نتوانند به او نگاه کنند. شاید برای دیگران خوشایند نباشد. ۳٫ اگر بدنش درد و رنج و بیماری داشته یا کجی صورت و بدن و قبیح المنظر شده، باعث قساوت قلب دیگران نشود. ۴٫ کفنکردن او باعث احترام و عظمت پیش چشم مردم باشد و نزد آنان محترم جلوه کند. ۵٫ او را کفن میکنند تا دوستانش با دیدن او محبّت و مودّت او را نسبت به فرزندان و خویشانش حفظ کنند. (وسائلالشیعه، ج۲، ص ۷۲۵)
باشگاه خبرنگاران و ایسنا
دیدگاه شما