به گزارش پایگاه خبری نشان :

در زمان استرس، بدن برخی از ویتامین‌های خاص از جمله ویتامین های گروه B را بیشتر از سایر ویتامین ها می سوزاند. بنابراین مکمل های غذایی ممکن است منابع خوبی برای دریافت این مواد مغذی باشند. همچنین یک رژیم غذایی متعادل با ویتامین‌های ضروری می‌تواند به تقویت استحکام و رشد ناخن‌ها کمک کند.

 

ناخن‌های سالم چه شکلی هستند؟

ناخن های سالم روشن، صاف، نرم و انعطاف پذیر می‌باشند. ناخن ها به علت جریان خون موجود در بستر آن‌ها، صورتی‌ رنگ است. همچنین تغییرات موجود در ظاهر ناخن ها می‌تواند نشانه‌ای از کمبودهای تغذیه ای باشد. پزشکان نیز با بررسی دقیق ناخن‌های بیماران می توانند به برخی از مشکلات پزشکی از جمله مشکلات مربوط به کبد و کلیه پی ببرند. رنگ، شکل، و بافت ناخن‌ها حتی می‌تواند نشانه ای از کمبودهای تغذیه ای باشد.

سلامت ناخن‌ها را بررسی کنید

برای اطمینان از سلامت ناخن ها، آن ها را هر هفته بررسی کنید. هر وضعیت غیر عادی می‌تواند مهم باشد. همچنین شکل ناخن‌ها نشانه ای از وضعیت سلامتی و تغذیه ای است. ناخن‌های مربع شکل ممکن است ناشی از مشکلات هورمونی باشد. سوء تغذیه عمومی می تواند باعث ایجاد تورفتگی در ناخن ها شده که خطوط بیو نامیده می شوند.

کمبود ویتامین C گاهی اوقات با ایجاد لکه های قرمز و قهوه ای در ارتباط است. در موارد خفیف تر، کمبود ویتامین C می تواند باعث ایجاد ریشه و تورم در کنار ناخن ها شود. در ناخن های زرد، سرعت رشد ناخن‌ها کندتر از حالت طبیعی است که با بسیاری از مشکلات سلامتی از جمله دیابت در ارتباط است، اما این حالت اغلب به کمبود آهن و روی مربوط می‌شود. کمبود روی ممکن است باعث ایجاد لکه های سفید بر روی ناخن ها شود.

کمبود شدید آهن نیز می‌تواند موجب قاشقی شکل شدن ناخن ها شود. کمبود آهن همچنین فقدان انرژی را به دنبال دارد. ناخن های آبی همیشه نشانه ای از کمبود اکسیژن است. در صورت موقتی بودن این شرایط، می توان آن را به پریشانی فرد نسبت داد. همچنین مزمن بودن این شرایط با مشکلات ریه و خون در ارتباط است. از نظر تغذیه ای نیز می تواند ناشی از مقدار بسیار کم آهن یا ویتامین B12 باشد.

کمبود B12 به صورت های مختلفی بر روی ناخن ظاهر می شود. این کمبود می تواند به صورت کاهش لانولا (هلال سفید رنگ انتهای ناخن) باشد. ایجاد شیارهایی روی ناخن نیز از علائم کمبود ویتامین B12 است. داورها نیز می توانند باعث ایجاد مشکلاتی در ناخن ها شوند. دریافت داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NASID) می تواند موجب ضعیف شدن ناخن ها شود. سایر داروها نیز می توانند اثراتی بر روی ناخن ها داشته باشند.

 

ویتامین A

ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی بوده که در جلوگیری از شکنندگی و ترک خوردن ناخن ها موثر است. از منابع این ویتامین می توان به هویج، سیب زمینی شیرین و اسفناج اشاره کرد. بر اساس تحقیقات انجمن تغذیه و انستیتوی مواد غذایی و دارویی آمریکا، میزان توصیه شده روزانه ویتامین A برای بانوان بزرگسال ۷۰۰ میکروگرم و برای مردان بزرگسال ۹۰۰ میکروگرم است. همچنین طبق انتشارات سلامت دانشگاه هاروارد، دریافت بیشتر از ۳۰۰۰ میکروگرم از این ویتامین در روز می تواند خطرناک باشد.

بیوتین

براساس کلینیک مایو در ایالات متحده، بیوتین ممکن است به افزایش ضخامت ناخن کمک کند. براساس مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، بیوتین به بهبود نشانه های ضعیف سلامت ناخن ها از جمله تقسیم شدن، شکنندگی و همچنین به تقویت رشد سالم ناخن کمک می کند.

ناخن های ضخیم استحکام بیشتر و شکنندگی کمتری دارند. بیوتین یک ویتامین B بوده که در موادغذایی از جمله تخم مرغ، ماهی و لوبیا سویا وجود دارد. این ویتامین همچنین از طریق مکمل غذایی قابل دریافت است. براساس انجمن تغذیه و انستیتوی موادغذایی دارویی امریکا، میزان توصیه شده روزانه بیوتین ۳۰ میکروگرم می باشد.

 

ویتامین C

ویتامین C به بدن در ساخت کلاژن کمک می کند. پرتغال، گوجه فرنگی، فلفل ها و توت فرنگی غنی از ویتامین C می باشند. براساس انجمن تغذیه و انستیتوی موادغذایی دارویی امریکا، میزان توصیه شده روزانه این ویتامین برای مردان ۹۰ میلی گرم و برای بانوان ۷۵ میلی گرم است.

 

ویتامین D

براساس انتشارات سلامت دانشگاه هاروارد، ویتامین D در کمک به تنظیم کلسیم و فسفر موثر است، همچنین این مواد معدنی در سلامت ناخن، مو و استخوان مهم و ضروری می باشند. اگرچه ویتامین D در شیر، غلات غنی شده و مکمل های غذایی وجود دارد، اما منبع اصلی این ویتامین نور خورشید است.

 

ویتامین B12 و اسید فولیک

بسیاری از ویتامین ها مانند اسیدفولیک و ویتامین B12 در بهبود رشد و سلامت ناخن ها موثر است. اسید فولیک برای سلامت عمومی سلولی حیاتی است و ناخن ها برای رشد نسبتا سریع به میزان فراوانی اسیدفولیک نیاز دارند. براساس خدمات بهداشتی درمانی کلمبیا، مصرف ویتامین B12 و اسیدفولیک برای رشد ناخن ها توصیه می شود.

 

منیزیم

منیزیم یک ماده معدنی حیاتی برای بسیاری از اندام ها بوده که در بسیاری از مغزهای آجیل، فرآورده های سویا، غلات کامل، حبوبات، جلبک دریایی و برخی از سبزیجات، میوه ها و دانه ها موجود است. یک علامت کمبود منیزیم در بدن ضعف سلامت ناخن یا کاهش رشد ناخن می باشد.

 

کلسیم

کلسیم نیز دیگر ماده معدنی مهم برای رشد ناخن ها است. دریافت کلسیم کافی از طریق نوشیدن شیر بدون چربی یا شیر کم چرب می تواند حامی رشد ناخن های سالم باشد. اما براساس مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، شیر به تنهایی تضمینی برای ناخن های قوی و بلند نیست. شیر تنها منبع کلسیم نبوده، بلکه پنیر و ماست نیز حاوی کلسیم است. همچنین برای حفظ سلامتی از نوع کم چرب این محصولات استفاده کنید.

علاوه بر شیر، سبزیجاتی مانند بوک چوی، بروکلی، کلم و سبزیجات برگ سبز تیره نیز سرشار از کلسیم می باشند. همچنین آجیل برزیلی و فندق نیز منابعی از کلسیم محسوب می شوند. از دیگر منابع کلسیم می توان به کنسرو ماهی سالمون، صدف و ساردین اشاره کرد. بدن برای افزایش جذب کلسیم به ویتامین ها و موادمعدنی دیگری نیز نیاز دارد. بنابراین نسبت به دریافت میزان کافی از ویتامین D، ویتامین K، منیزیم و فسفر اطمینان حاصل کنید.

گیاهان و رشد ناخن‌ها

استفاده از برخی گیاهان خاص برای تقویت رشد ناخن ها موثر است. کاربرد گیاه دم اسبی برای رشد ناخن ها به گیاهان دارویی رومی و یونان باستان برمی گردد. این گیاه منبعی از کلسیم بوده که ممکن است تاثیرات مفیدی بر روی ناخن ها داشته باشد. گیاه گزنه نیز حاوی میزان بالایی سیلیکا و سایر موادمعدنی مفید بوده که فرو بردن ناخن ها در چای این گیاه می تواند به رشد ناخن کمک کند.

برای تسکین مشکلات قارچی اطراف ناخن ها، استفاده از چای سبز، گیاهان دارویی پنجه گربه، خار مریم و قارچ ریشی ممکن است مفید باشد. همچنین روغن دانه بذرکتان سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ بوده که ممکن است به بهبود رشد ناخن و سلامت عمومی کمک کند. این روغن ممکن است در بهبود ترک خوردگی، تقسیم شدن، خشکی و شکنندگی ناخن ها موثر باشد.

مجله اینترنتی تناسب اندام