عرق خارشتر از گیاهی بنام خارشتر تهیه می شود خارشتر یا آدور گیاهی است پایا از خانواده باقلائیان از زیرخانواده باقالی ها و یکی از بنشن ها بشمار می رود. نام دیگر آن علف ترنجبین است.
میوه این خانواده ناشکوفا است. بوته های آن نیمه درختچه ای و نیمه چوبی است که تا ارتفاع 50 تا 150 سانتی متر می رسد. ساقه های آن سبزرنگ با خارهای تیز نوک زرد است. ادرارآور و ضد سیاه سرفه و تب و لرز است. کاسبرگ آن بدون کرک، زنگ مانند و با پنج دندانه مثلثلی کوتاه نوک تیز است. دانه های آن در درون نیامک پهلوی هم قرار دارند.
خارشتر از نظر پزشکی پزشکی سنتی دارای طبع سرد است و برای رفع صفرا و سنگ کلیه و مثانه مؤثر است. خارشتر یکی از علوفه های خوراکی برای دام ها بویژه بزها است. این گیاه مقاوم به سرما و دارای ریشه عمیق است و به آب کمی نیاز دارد. خارشتر برای گیاهانی مانند غلات و چغندر به عنوان علف هرز بشمار می آید.
بوته های گیاه خارشتر نیمه درختچه ای و نیمه چوبی است
ریشه های خارشتر گاه تا ژرفای 5 تا 7 متر هم می رسد. میوه آن را ترنجبین (تَراَنگَبین) می نامند که به معنی عسل تر است. این گیاه در شوره زارهای ایران، عربستان،صحرای سینا، سوریه و هند و پاکستان تا ارتفاع 400 متری از سطح دریا می روید.
خواص عرق خارشتر:
علاوه بر اینکه عرق خارشتر شستشو دهنده کلیه ها ، سنگ شکن کلیه و مثانه و تقویت کننده کبد است ؛برای کاهش وزن و چاقی بدن نیز مورد استفاده قرار می گیرد،چون خاصیت مسهل و ملین دارد.
عرق خارشتر یکی از نوشیدنی های مفید است که در رفع رسوبات کلیه و مبارزه با اضافه وزن و چاقی معجزه می کند.
نوشیدن روزی 2 لیوان عرق خارشتر به خصوص افرادی که مستعد سنگ کلیه هستند، موجب رفع رسوبات کلیه و جلوگیری از سنگ می شود.
عرق خارشتر برای کاهش وزن و چاقی بدن نیز مورد استفاده قرار می گیرد
مصرف نوشیدنی های گازدار و آب میوه های غیرطبیعی حاوی بی کربنات بسیار مضر است که خارشتر این ترکیب را خنثی و از تشکیل رسوبات جلوگیری می کند.
این عرق مفید چربی سوز است که مصرف آن با کمی تحرک می تواند از چاقی جلوگیری کند. و هم چنین مصرف عرق خارشتر برای پوست مفید بوده و خاصیت دارد./نمناک
دیدگاه شما