خداکرمی، رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران از جان باختن حدود ٥ هزار شهروند تهرانى بر اثر کرونا از اسفند 98 تاکنون خبر داد.
محمد جعفری: فرمانده ستاد مقابله با کرونا در شهر تهران اخیرا در گفتگویی، تعداد مبتلایان به کووید 19 در پایتخت را بر اساس مطالعات صورت گرفته از اسفندماه تاکنون، بالغ بر 20درصد ارزیابی کرده است.
در همین رابطه ناهید خداکرمی، رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران و عضو شورایعالی نظام پزشکی با اشاره به این مسئله در گفتگو با امتداد، اظهار داشت:
برای تخمین میزان ابتلای جمعیت عمومی، به مطالعات مبتنی بر جمعیت نیاز است بدینصورت که، تست کرونا بطور تصادف در تعداد مشخصی از جمعیت سالم پایتخت صورت بگیرد. البته این مطالعات به شکل جسته و گریخته صورت گرفته و فرمانده ستاد کرونا در تهران نیز بر همین اساس به این امر اشاره کرده است.
آمار اعلام شده میتواند صحیح باشد، چرا که بسیاری از مبتلایان به کووید 19، هیچ علائم بالینی ندارند و حاملان بدون علامت هستند. تعداد مبتلایانی که با آزمون در هنگام مراجعه با علائم به مراکز درمانی مورد ارزیابی قرار گرفتهاند نیز، همین آماری است که به شکل روزانه شاهد اعلام آن از سوی وزارت بهداشت هستیم. وقتی آمار ارائه شده را با آمار بهشت زهرا و یا آمار کلی فوتیها در تهران نیز مقایسه میکنیم، این اعداد و ارقام، تفاوت معنادار و چندانی نداشتهاند.
از ابتدای شیوع کرونا تا به امروز، متاسفانه بیش از 5هزار نفر از همشهریان تهرانی جان خود را بر اثر ابتلا به کووید19 از دست دادهاند. این عدد در مقایسه با وضعیت جان باختگان در پایتخت کشورهای گرفتار با توجه به امکاناتی که در اختیار داشتیم به مراتب کمتر بوده است. دلیل موفقیت در کنترل میزان مرگ و میر برخوردارى از کادر درمانى ماهر، امکانات و وضعیت مناسب درمانی کشور است.
گرچه اگر از ابتدا به توصیههای وزارت بهداشت، کارشناسان، اپیدمیولوژیستها و یا نظرات کمیسیون سلامت شورا توجه میشد، باز هم میتوانستیم با قرنطینه تهران یا کنترل سخت مبادی ورودی شهر، شاهد آمار کمتری در این زمینه باشیم.
البته، آمار قربانیان کرونا در پایتخت، نسبت به اسفند سال گذشته و فروردینماه سال جاری به صورت روزانه بسیار کمتر شده ولی، همچنان هر روز تعدادی از هموطنان ما در تهران، جان خود را در اثر ابتلا به کرونا از دست میدهند. بنابراین، مردم تصور نکنند که کرونا تمام شده و یا شخصا در مقابل آن مصون هستند.
به نظر من، اعلام آمار تفکیکی جان باختگان و مبتلایان به کرونا در هر شهر و استان، نه تنها مضر نخواهد بود که میتواند در برنامهریزیهای مقابله با این اپیدمی نیز در هر منطقه کمک قابل توجهی داشته باشد.
مطالعهای با حمایت کمیته سلامت شورای شهر تهران و مرکز مطالعات شهردارى صورت گرفته و وضعیت بیماری در محلات مختلف پایتخت بررسی شده است. هر چقدر که مردم درخصوص روند حرکت و رفتار این ویروس، اطلاعات بیشتری داشته باشند، میتوانند به شکل بهتری از خود در مقابل آن حفاظت کنند.
حتی اگر بتوانیم در تهران به شکل محله به محله و منطقه به منطقه، آمار مبتلایان و جان باختگان بر اثر ابتلا به کووید19 را داشته باشیم، این مسئله به مدیریت بیماری توسط خود شهروندان کمک زیادی خواهد کرد.
امتداد
دیدگاه شما