ابوالحسن فیروزآبادی در حاشیه مراسم «آغاز به کار بنیاد ملی کارآفرینی توسعه فناوری در حوزههای بلاکچین، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» که امروز (پنجشنبه ۳۰ آبان) با حضور محمد شریعتمداری وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، در جمع خبرنگاران درباره زمان رفع محدودیتهای اینترنتی در کشور گفت: در رابطه با اینترنت تصمیمگیری در حوزههای امنیتی کشور، اتخاذ و در اولین فرصت، اختلالات این حوزه برطرف خواهد شد که قرار بود امروز در جلسهای این موضوع مورد بررسی قرار گیرد.
وی درباره مشکلاتی که برای برخی کسب و کارهای وابسته به اینترنت ایجاد شد اظهار داشت: باید کاری کنیم که این ضرر و زیانها کمتر شود. اگر یک شبکه ملی پرقدرت در کشور داشتیم، این زیانها به مراتب کمتر بود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی تأکید کرد: امیدواریم اتفاق اخیر که منجر به قطعی اینترنت شد، باعث شود همکاران ما در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تمهیداتی برای توانمند کردن شبکه ملی اطلاعات بیاندیشند.
فیروزآبادی افزود: شبکه ملی یک ارتباط جهانی است و زمانی میتواند خوب کار کند که با دنیا ارتباط داشته باشد. در بستر این شبکه جهانی «صدا» و «دیتا» در کشور مشکل ندارد، اما آنچه که با محدودیت مواجه شده، پروتکل مربوط به اینترنت است که با قطع آن، ضرر و زیانهایی را متوجه برخی کسب و کارها کرد.
وی با بیان اینکه در شرایط محدودیتهای به وجود آمده برای اینترنت، سعی کردیم خدمات بانکی، حمل و نقلی و سایر خدماتی که به نوعی با زندگی مردم در ارتباط بود را پایدار نگه داریم، درباره پیامرسانهای ملی نیز گفت: ما در کیفیت پیامرسانهای داخلی دچار کمبود هستیم، اما با این وجود پیامرسانهای بومی در این مدت با اقبال زیادی از سوی کاربران مواجه شدند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی اظهار داشت: با محدودیتهای ایجاد شده در اینترنت، مردم به جایگزینهای داخلی در موتورهای جستجو و پیامرسانها اقبال نشان دادهاند هرچند کیفیت پیامرسانها و خدمات داخلی به میزان کیفیت موارد مشابه خارجی نیست، اما مردم با متانت و صبوری از این امکانات استفاده کردهاند.
فیروزآبادی از شکسته شدن رکورد ترافیک داخلی خبر داد و گفت: ترافیک داخلی ما در این مدت از ۷۵۰ گیگابیت بر ثانیه تجاوز کرد که رشد چند برابری را نشان میدهد./مهر
دیدگاه شما