ابتلا به آنفولانزا در زنان باردار خطرناک بوده و از شدت بیشتری برخوردار است. تغییر در سیستم ایمنی، قلب و ریهها در دوران بارداری موجب میشود که زنان باردار بیشتر در معرض بیماری آنفولانزا قرار بگیرند. ابتلا به آنفولانزا در زنان باردار میتواند برای جنین هم مضر باشد. شایعترین علائم آنفولانزا تب است، اما علائم دیگری هم وجود دارند. انجام واکسیناسیون میتواند در جلوگیری از بروز این بیماری و محافظت از کودک پس از زمان تولد موثر باشد، زیرا مادر در دوران بارداری آنتی بادی را به جنین منتقل میکند.
علائم آنفولانزا در بارداری
آنفولانزا در بارداری
در این قسمت از مقاله به علائم آنفولانزا در بارداری اشاره خواهیم کرد:
تب
سرفه
گلو درد
آبریزش یا گرفتگی بینی
درد بدن و عضلات
سر درد
لرز
خستگی
برخی افراد ممکن است علائمی همانند استفراغ و اسهال را هم تجربه کنند، اما این مورد در کودکان شایعتر است. برخی افراد مبتلا به آنفولانزا هم ممکن است علائم تنفسی بدون تب را تجربه کنند.
واکسن آنفولانزا بهترین محافظت در برابر آنفولانزا است
دریافت واکسن آنفولانزا اولین و مهمترین گام برای محافظت در برابر این بیماری است. زنان باردار باید واکسن آنفولانزا را دریافت کنند و از نوع استنشاقی آن استفاده نکنند. دریافت واکسن آنفولانزا در دوران بارداری، هم از مادر و هم از کودک در برابر این بیماری محافظت میکند. نتایج تحقیقات نشان داده است که واکسیناسیون خطر ابتلا به عفونت حاد تنفسی مرتبط با آنفولانزا را در زنان باردار کاهش میدهد. در حالت کلی، خانمهای بارداری که واکسن آنفولانزا دریافت میکنند، به محافظت از نوزادان تازه متولد شده خود در برابر بیماری آنفولانزا کمک میکنند.
معرفی سایر اقدامات پیشگیرانه
علاوه بر تزریق واکسن آنفولانزا، زنان باردار باید اقداماتی همانند شستن مرتب دستها و قرار نگرفتن در معرض افراد بیمار را هم انجام دهند. توجه داشته باشید که تغذیه با شیر مادر هم دارای مزایای بسیاری است که از جمله آنها میتوان به محافظت از نوزادان در برابر عفونتهایی همانند آنفولانزا اشاره کرد.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر به علائم آنفولانزا مبتلا هستید، سریع با پزشک خود تماس بگیرید. داروهای ضدویروسی میتوانند بیماری آنفولانزا را درمان کرده و از عوارض جدی آن جلوگیری کنند. بر اساس اعلام مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC)، افرادی که به آنفولانزا مبتلا شدهاند یا مشکوک به آن هستند، باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنند، زیرا در معرض خطر عوارض جدی آنفولانزا قرار دارند و در این میان زنان باردار، افراد مبتلا به آسم، دیابت (از جمله دیابت بارداری) یا بیماران قلبی در اولویت قرار دارند. درمان سریع و به موقع آنفولانزا در بارداری میتواند طول دوره درمان را کوتاهتر کند.
روش های درمان آنفولانزا در بارداری
آنفولانزا در بارداری
درمان زودرس برای زنان باردار بسیار مهم بوده و اهمیت ویژهای دارد. در ادامه به معرفی برخی از این موارد خواهیم پرداخت:
درمان باید خیلی سریع و در اسرع وقت شروع شود، زیرا مصرف زودهنگام داروهای ضدویروسی (در طی 48 ساعت پس از شروع علائم) عملکرد بهتری خواهد داشت.
داروهای ضدویروسی میتوانند از شدت بیماری آنفولانزا کاسته و روند درمان را سریعتر کنند. این داروها میتوانند از عوارض و مشکلات جدی که بر اثر بیماری آنفولانزا ایجاد میشوند هم جلوگیری کنند.
مصرف اسلتامیویر خوراکی برای زنان باردار توصیه میشود، زیرا نتایج مطالعات مختلف نشان دادهاند که مصرف آن بیخطر بوده و مفید است، اما استفاده از آن تنها به تجویز پزشک مجاز است.
توجه داشته باشید که داروهای ضدویروسی نیاز به تجویز پزشک دارند.
ابتلا به تب ناشی از عفونت آنفولانزا یا سایر عفونتها در اوایل بارداری ممکن است موجب نقص کودک در هنگام تولد شود، به همین خاطر در این مواقع باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کرد تا وی داروهای مورد نیاز را برای بیمار تجویز کند.
علائم خطرناک و نیاز فوری به اورژانس
در صورتی که باردار هستید، باید به محض بروز هر یک از علائم زیر، سریعا با اورژانس تماس بگیرید:
مشکل در تنفس یا تنگی نفس
درد مداوم و احساس فشار در قفسه سینه یا شکم
سرگیجه شدید و مداوم
تشنج
ادرار نکردن
درد شدید ماهیچهها
ضعف شدید
تب یا سرفه شدیدی که پس از بهبود به طور مجدد بازگردد
تب بالا و مداوم
کاهش یا عدم تکان خوردن جنین
توجه داشته باشید که به محض بروز هرگونه علائم شدید و نگرانکننده باید سریعا به پزشک مراجعه کرد.
گجت نیوز
دیدگاه شما