یک نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر اصلاحطلبان در این دوره نتوانند لیست دهند مشارکت به ۲۰ درصد کاهش مییابد.
عبدالرضاهاشمزایی، عضو فراکسیون امید مجلس، درباره اینکه جریانی بیان میکنند حضور اصلاحطلبان در انتخابات مجلس بدون معرفی نامزد و یا ارائه لیست به معنی قبول نداشتن ساختار اجرایی کشور است و این کار یعنی تصمیم به تحریم خاموش انتخابات، گفت: چنین گمانهزنیهایی درست نیست، اصلاحطلبان هنوز به تصمیمی درباره معرفی نامزد و ارائه لیست نرسیدهاند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه خردجمعی باید تصمیمگیرنده باشد، عنوان کرد: لازم است در شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان و یا در کل جریان اصلاحات با هم به بحث و گفتوگو بنشینند؛ قطعا هریک از اعضای جریان اصلاحات پیشنهاد و سلیقهای را برای شرکت در انتخابات مطرح خواهند کرد. معتقدم اصلاحطلبان حتی اگر در انتخابات یک رأی نداشته باشند با هیچ جناحی نباید ائتلاف کنند.
این عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ما همیشه برای گرفتن قدرت نباید در انتخابات شرکت کنیم، اظهار کرد: جریان اصلاحات باید در درازمدت به اهدافش برسد، این دوره هم معتقدم اگر قرار است لیستی ارائه شود باید اصلاحطلبی کامل باشد و با هیچ گروهی برای گرفتن مجلس ائتلاف نکنیم.
وی ادامه داد: در مورد ارائه لیست و معرفی نامزد از سوی جریان اصلاحات افکار و طیفهای مختلفی وجود دارد، یک عده میگویند اگر کاندیدای اصلی ما را رد صلاحیت کنند دلیلی ندارد ما لیست بدهیم، جمعی هم معتقدند در هر صورت بین نامزدهای تائید صلاحیت شده میتوانیم برای تهران ۳۰ نفر و برای شهرستانها و استانها کاندیدا انتخاب کنیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای درباره پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه گفته میشود اگر جریان اصلاحات در انتخابات حضور نداشته نباشد و نامزد و لیستی ارائه ندهند صندوقهای رأی با اقبال زیادی مواجه نخواهد شد برای همین باید از ظرفیت این جریان استفاده کرد آیا به واقع چنین است، گفت: بحث خالی بودن صندوقهای رأی نیست، بحث پایگاه رأی جریان اصلاحات است؛ در بسیاری از شهرها بخصوص تهران همیشه رأی اصلاحطلبان بر رأی اصولگرایان غالب بوده است.
وی یادآورشد: انتخابات مجلس در سال نهم را با سال دهم مقایسه کنید؛ سال نهم افراد با رأی ۱۵۰ الی ۱۶۰ وارد مجلس شدند اما در دور دهم هنگامی که اصلاحطلبان وارد میدان شدند و لیست دادند نامزدهایشان با رأی میلیونی مردم مواجه شدند. اگر اصلاح طلبان در این دوره نتوانند لیست دهند مشارکت به حدود ۲۰ درصد خواهد رسید.
زیر بار گزینشی پیدا کردن نامزد نمیرویم
آذر منصوری، قائم مقام حزب اتحاد ملت، درباره اینکه گفته میشود عدم ارائه لیست از سوی اصلاحطلبان به منزله تحریم خاموش انتخابات از سوی این جریان سیاسی در کشور است، گفت: متاسفانه نگاهی که به برگزاری انتخابات در ایران وجود دارد، در هیچ جای دنیا نیست و انتخابات با چنین رویهای در هیچکجا برگزار نمیشود.
بنا به گزارش ایلنا این فعال سیاسی اصلاحطلب ادامه داد: هنگامی که یک جریان سیاسی عزم خودش را برای شرکت در انتخابات جزم میکند و تلاش دارد از تمام توان خویش برای تحقق مشارکت حداکثری و برگزاری یک انتخابات خوب، عادلانه و آزاد و پر شور استفاده کند، باید این امکان برایش وجود داشته باشد تا نیروهایش که برآیند گفتمان این جریان سیاسی و مجموع رویکردها و برنامه این مجموعه نسبت به تحولات کشور، مطالبات مردم و مناسبات قدرت باشد، معرفی کند.
این عضو هیأت رئیسه شورای عالی سیاستگذاری خاطرنشان کرد: رویکرد کلی و اصلی اصلاحطلبان در این انتخابات این است که با کاندیدای اصلی حاضر شوند و دیگر مانند انتخابات ۹۴ که فراخوان دادند و کاندیدا انتخاب کردند، عمل نکنند.
وی خاطرنشان کرد: جریان اصلاحات دیگر زیر بار گزینشی پیدا کردن نامزد نخواهند رفت، این کار نه به معنی تحریم و نه به معنی عدم شرکت در انتخابات است. اصلاحطلبان تلاش میکنند انتخاباتی آزاد، رقابتی و عادلانه در این کشور برگزار شود که نه تنها آنان بلکه همه گروهها و جریانهای فکری بتوانند از حق آزادانه انتخاب شدن و انتخاب کردن برخوردار شوند.
وی گفت: هنگامی که افراد حق آزادانه برای انتخاب داشته باشند نه انتخابات را تحریم میکنند و نه صحبت از عدم شرکت در آن را به زبان میآورند، اگر این اتفاق بیافتد دیگر نگاه مردم روز به روز به صندوق رأی ناامیدتر و بی اعتمادتر نمیشود. کسانی که اصلاحطلبان را تهدید میکنند به جای این کار تلاش کنند تا یک انتخابات آزاد و جامع برگزار کنند./ایلنا
دیدگاه شما