به گزارش پایگاه خبری نشان :

در میدان تحریر در وسط بغداد، مدل موی خواننده آمریکایی «الویس پریسلی»، بین تظاهرکنندگان جوانی که می‌خواهند موهایشان را به شکل تاج خروس درست کنند شایع شده است؛ مدل مویی که به باور برخی، نشانه‌ای از تمایل آن‌ها برای رهایی از مد‌های قدیمی است. یک تظاهر کننده به نام قاسم که در تلاش برای گرفتن چای و بیسکوئیت مجانی است که به تظاهرکنندگان داخل یکی از چادر‌های اعتصاب داده می‌شود گفت: حالا همه چیز فرق می‌کند، ما آزادیم.

vpIbiUsT3nc8

K4HT0thOuWFH

عمر دبور ۲۳ ساله، فعال در میدان تحریر گفت: این مدل‌ها از دو سال پیش رایج شدند، اما با ناآرامی‌های میدان تحریر منفجر شدند، زیرا مردم احساس آزادی بیشتری برای فرار حتی از عادت‌های اجتماعی موروثی دارند.

DEVd9m1SdZYf

این جوان تصمیم گرفت تا اجازه دهد مو‌های خود مانند اعضای (جکسون ۵) رشد کند. او اظهار داشت: جوانان میدان تحریر جسور هستند ... این مدل مو عادی شده است. او افزود: موضوع در بقیه شهر‌ها متفاوت است، در آنجا محافظه‌کاری بیشتر است.

همچنین در میدان تحریر، کرار ریاض ۲۰ ساله، با عینک آفتابی با شیشه‌های زرد و یک کمربند چرمی مشکی ایستاده است و مو‌های بلند خود را که مانند سلبریتی آمریکایی جانی دپ درست کرده، مرتب می‌کند و می‌گوید: امروز همه چیز ممکن است. آنچه را که می‌خواهیم، اینجا انجام می‌دهیم.

GIgsvj6sucLb

افراد متخصص تأیید می‌کنند که مدل مو‌های قدیمی الویس پریسلی محبوب‌ترین مدل مو در بین این جوانان است. وب سایت‌های علاقه‌مند به این زمینه در مورد مدل موی پومپادور (نامی برگرفته از معشوقه لوئی پانزدهم) که در بین جوانان عراقی محبوب شده می‌نویسند و از نظرشان کسی که از این مدل مو تقلید کند به عنوان مرد جذاب و مدرن شناخته می‌شود. مدل موی پمپادور با کشیدن مو‌ها به سمت بالا و دور از صورت و غالباً صاف و پیچ‌خورده به سمت عقب شکل می‌گیرد و افرادی مثل الویس پریسلی و دیوید بکهام این مدل مو را انتخاب می‌کردند.

تعدادی از سالن‌های آرایشگری در عراق، این مدل مو‌های کلاسیک را با درجه بندی‌های مختلفی ارائه می‌دهند که از مرکز سر بالا می‌روند و (ماهوک) نامیده می‌شوند.

زهرا قندور یک زن جوان عراقی که در زمینه تهیه‌کنندگی و سینما فعالیت می‌کند، می‌گوید: ریشه‌های این پدیده به دهه ۱۹۹۰ و سالن‌ها و آرایشگاه‌های مردانه در محلات صدر در شمال شرق بغداد باز می‌گردد.

XBhuDYuyNDLw

وی خاطرنشان می‌کند که در زمان رژیم صدام حسین، آن منطقه محروم و به حاشیه رانده شده بود و مردم می‌خواستند دیده شوند و خودی نشان بدهند، و این مدل مو برای آن‌ها وسیله‌ای برای بیان خود و نوعی اعتراض بود. او می‌افزاید کلاه‌گیس نیز از دو سال پیش رایج شده و هنوز در شهر صدر دیده می‌شود.

یک فیلمبردار به نام زهیر آل عطوانی که از شهر صدر عراق است، از طریق مجالس عروسی که وی فیلم می‌گیرد، یکی از مروجین مدل‌های موی نوآورانه محسوب می‌شود و جوانان با مدل‌های مختلف در این مراسم‌ها شرکت می‌کنند، و جمله معروف (صورنی یا عطوانی: مرا به تصویر بکش عطوانی)، بر زبان شمار زیادی از مردم این منطقه جاری است./تابناک