ویروس کرونا یکی از بیماری های همه گیر است که به سرعت از فرد بیمار (حامل ویروس) به فرد سالم انتقال می یابد.
این بیماری معمولا با عطسه و سرفه فرد بیمار و از طریق قطرک هایی که با سرفه یا بازدم از دهان و بینی فرد مبتلا به کووید-19 به اطراف پخش می شود، به دیگران انتقال می یابد.
این قطرک ها بر وسایل و سطوح اطراف فرد بیمار نیز وجود دارد و سایر افراد با دست زدن به این وسایل یا سطوح آلوده و لمس دهان و بینی، به کووید-19 مبتلا می شوند.
اما آیا این بیماری از طریق چشم و گوش نیز انتقال می یابد یا خیر ؟ برای یافتن پاسخ این سوال خود با این بخش از سلامت نمناک همراه شوید.
سوالات متداول انتقال کرونا از طریق چشم و گوش
ویروس کرونا ویروسی ناشناخته و جدیدی است که زندگی تمام افراد دنیا رو در بر گرفته است.
آیا ابتلا به کرونا از طریق چشم امکان پذیر است ؟
احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق چشم وجود دارد اما این احتمال برای گوش ها نیست.
پزشکان در این مورد گفته اند که ممکن است چشم ها مانند بینی و دهان عمل کنند و ویروس را هنگام عطسه یا سرفه به خود جذب کنند.
همچنین ممکن است هنگام مالیدن چشم ها با دست که بر در معرض ویروس بوده است ، عفونت انتقال پیدا کند. اشک از چشم فرد مبتلا به عفونت همچنین ممکن است عاملی برای پخش ویروس باشد.
ابتلا به کرونا از طریق گوش امکان پذیر است ؟
هنوز باور و عقیده بر این است که گوش ها عاملی برای جذب عفونت کووید 19 نیستند.
پوست کانال خارجی گوش برعکس بافت داخل دهان بینی و سینوس ها است. یک مانع ایجاد می کند که وارد شدن ویروس به آن سخت می شود.
جلوگیری از انتقال ویروس کرونا از طریق چشم
شوخی گرفتن ویروس کرونا فاجعه به بار می آورد و شوخی با آن مساوی با مرگ است. پس برای اینکه به این ویروس مهلک دچار نشوید این کارها را انجام دهید:
- بسیاری از افراد مبتلا به ویروس کرونا در ظاهر سالم هستند، پس همه مردم باید مسائل بهداشتی را رعایت کنند و به محض خروج از منزل، تصور کنند همه مکان ها آلوده است و به مکان های آلوده دست نزنند.
- به صورت مداوم دست های خود را ضد عفونی کرده یا بشویند.
- دست های آلوده خود را به دهان و بینی و چشم خود نزنند.
- عادت های غلط و نا به جا مثل دست زدن به چشن، خاراندن چشم و حتی مالیدن پلک ها، می تواند یک راه مستقیم برای ورود این ویروس به داخل چشم افراد باشد بنابراین توصیه اکید به افراد پرهیز از اینگونه رفتارهاست.
- فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک در مکان های عمومی از شیوع ویروس حتی از طریق چشم جلوگیری می کند.
- برای مراقبت بیشتر استفاده از عینک توصیه می شود .کارکنان درمان و سلامت معمولاً از عینک های ایمنی هنگام درمان بیماران مبتلا به عفونت استفاده می کنند استفاده از عینک های محافظ پلی کربناتی از چشم و پیشانی و هم کناره چشم تا گوش مراقبت کرده و از انتقال دست به چشم افراد نیز جلوگیری می کند./نمناک
دیدگاه شما