با گسترش شیوع بیماری کرونا در امریکا، مقامات حالا از مردم خواسته اند که اقداماتی جهت کاهش این بیماری انجام دهند. درحالی که شاید یافتن واکسن بتواند این ویروس را کاملا متوقف کند، اما طبق یافته های جدید انجام برخی کارهای به ظاهر ساده می تواند شیوع این بیماری را کاهش دهد. این سه مرحله عبارتند از شستن دست ها، رعایت فاصله اجتماعی و زدن ماسک.
چگونه می توان به متوقف کردن بیماری کمک کرد
به گفته محققان اگر حتی 50% مردم این سه نکته را رعایت کنند بدون واکسن هم می توان جلوی بیماری را گرفت و از میزان مبتلایان به شکل چشم گیری کاست. محققان یک مدل کامپیوتری شده از شیوع این بیماری را براساس واگیردار بودن آن طراحی کرده اند تا تاثیرات آن را به صورت دقیق تری بررسی کنند.
انجام کارهایی نظیر شستن مکرر دست ها، زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی توسط مردم و اعمال آن توسط دولت همگی راه هایی موثر در پیشگیری از بیماری هستند. به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) رعایت فاصله اجتماعی می تواند باعث افزایش ضریب سلامتی افراد در یک بازه زمانی مشخص شود. این سازمان برای بررسی تاثیر فاصله گذاری اجتماعی از یک مدل ریاضی استفاده کرده است. طبق نتایج رعایت فاصله اجتماعی در روزهای نخستین شیوع بیماری باعث کاهش انحنای شیوع شده بود. همچنین شستن دست ها باعث پیشگری از شیوع عفونت و سلامت مردم می شود.
میکروب ها با لمس کردن سطوح توسط افراد ناقل منتقل می شوند، که درصورت لمس مجدد آن سطح توسط شما و سپس لمس کردن سرو صورت، بمیاری به شما منتقل می شود. اما در کنار شستن دست ها می توان با استفاده از ماسک از انتقال بیماری جلوگیری کرد.
وقتی فرد ناقل سرفه یا عطسه می کند، قطرات بیماری از طریق دستگاه تنفسی دارد بدن می شوند، اما زدن ماسک مانع از انتقال این قطرات می شود. طبق تحقیقات انجام شده استفاده از ماسک یکی از ابزارهای کلیدی غیردارویی برای کاهش سرعت انتقال ویروس است. استفاده از ماسک در مناطقی که درصد مرگ و میر و انتقال در آنها بالاست باید به یک اجبار تبدیل شود.
درس هایی که باید از کشورهای مدیریت کننده این بیماری گرفت
به گفته سازمان سلامت جهانی (WHO) کشورهایی نظیر نیوزیلند که از همان روزهای نخستین برای پیشگیری از بیماری قوانین بازدارنده را در دستور کار خود قرار داده اند، حالا تصمیم به شکست بیماری گرفته اند.
سه روز پس از آنکه WHO ضرورت های حفظ سلامت عمومی را اعلام کرد، نیوزیلند شروع به اجرای این قوانین نمود. اما در مقابل امریکا تنها در یک روز 70هزار بیمار دیگر را نیز به لیست آمار خود اضافه کرده است. این مساله اهمیت استفاده از ماسک را در این کشور پرجمعیت بیش از پیش آشکار کرده است.
به گفته دکتر اسکات ویسنبرگ، دستیار کلینیک بیماری های عفونی در نیویورک،" زدن ماسک و اجتناب از برقراری ارتباط با افراد بیرون از خانه نقش بزرگی در پیشگیری از بیماری دارد. این بیماری در مکان های سربسته ریسک بالاتری دارد، کسانی که حتی درحال حاضر علائمی از بیماری را بروز نداده اند می توانند ناقل کرونا باشند.
رعایت فاصله اجتماعی، زدن ماسک و شستن دست ها موثرترین راه ها برای جلوگیری از ابتلا به بیماری و کنترل شیوع آن هستند.
هیچ کس ماندن در خانه را دوست ندارد، واقعا ناامید کننده است اما باید تا زمان بازشدن مدارس این نقطه امنی از نظر کنترل بیماری برسیم. انجام اعمال سه گانه را نباید بعنوان یک مورد انتخابی در نظر گرفت، بلکه همه مردم موظف به انجام آنها هستند/بهداشت نیوز
دیدگاه شما