به گزارش پایگاه خبری نشان :

رکنا ، دوستی آن‌ها به دوران دبیرستان بر می‌گشت. 20 سالی می‌شد که با هم ارتباط خانوادگی داشتند. او راننده تاکسی شده بود و هم‌کلاسی سابقش هم مغازه‌دار. تاکسی‌اش را جای همیشگی پارک کرد و به داخل خانه رفت. رفیق قدیمی‌اش قبل از او به خانه‌اش آمده بود و انتظارش را می‌کشید. چهره‌اش برافروخته بود و توپش هم حسابی پر بود.

 

مرد جوان برای اینکه جلوی زن و بچه هم‌کلاسی سابقش صدایش را بالا نبرد دوستش را به داخل کوچه کشاند. او می‌گفت به خاطر بدقولی رفیق قدیمی‌اش چکش برگشت خورده و آبرویش در بازار رفته است. راننده تاکسی اما بهت‌زده بود و از حرف‌های رفیق قدیمی‌اش سر در نمی‌آورد. او وقتی فهمید دوستش چند ماه پیش 2 میلیون و 300 هزار تومان به او قرض داده است، چشم‌هایش داشت از حدقه در می‌آمد. روحش هم حتی از این ماجرا خبر نداشت. ابتدا فکر کرد که خانواده‌اش این پول را قرض گرفته‌ باشند اما هم‌کلاسی قدیمی‌‌اش گفت که خودش چند ماه پیش از طریق تلگرام به او پیام داده و گفته است که تصادف کرده و پول لازم دارد.

مرد راننده به دوستش گفت که هیچ‌گونه فعالیتی در شبکه مجازی ندارد و گوشی تلفن همراهش هم امکان نصب نرم‌ افزارهای موبایلی را ندارد. آن‌ها بعد از بررسی صفحه تلگرامی منتسب به راننده تاکسی متوجه شدند که شخصی ناشناس با هویت او در تلگرام فعالیت می‌کند. فردای آن روز هر دو به پلیس فتا مراجعه کردند و متوجه شدند که فرد کلاهبردار از طریق فعال بودن سیستم «GPRS» گوشی تلفن همراه راننده تاکسی به مخاطبان او دست یافته و با راه‌اندازی شبکه تلگرام و ایجاد رمز دو مرحله‌ای برای خود، اقدام به کلاهبرداری از دوستان و آشنایان این مرد کرده است.

کلاهبرداری با گوشی های چینی

تحقیقات کارشناسان پلیس فتای مرکز استان خراسان رضوی برای شناسایی عامل یا عاملان این کلاهبرداری آغاز شد.

می‌خواستند در خانه مرد جوان را از جایش دربیاورند. مردی میان‌سال که از اقوام دورشان بود به همراه دو پسرش داخل کوچه ایستاده بودند و برایش شاخ و شانه می‌کشیدند. از خواب پریده بود و هنوز سرش گیج می‌رفت. همسرش که خیلی ترسیده بود موضوع را به او گفت. داخل کوچه رفت و بدون رد و بدل شدن حتی یک جمله هر دو دست‌به‌یقه شدند. همسایگان که از سر و صدای مرد میان‌سال و پسرانش به کوچه ریخته بودند جلو آمدند و مانع درگیری آن‌ها شدند.

موضوع درگیری که هنوز برای مرد جوان گنگ و مبهم بود به پلیس اعلام شد و آن‌ها به کلانتری رفتند. مرد میان‌سال مدعی شد این فرد چند ماهی است در فضای مجازی مزاحم دخترش شده و او را تهدید به بی‌آبرویی کرده است. او هم که خبر را از زبان دخترش شنیده برای تسویه حساب به سراغ قوم‌ و‌ خویشش آمده است تا حسابش را کف دستش بگذارد.

در مقابل اما مرد جوان مدعی شد که اصلا هیچ‌گونه فعالیتی در فضای مجازی ندارد و از این ماجرا بی‌اطلاع است. در بررسی‌ مأموران کلانتری مشخص شد که فردی از طریق فعال بودن سیستم «GPRS» گوشی تلفن همراه مرد جوان به مخاطبانش دست یافته و از طریق اینستاگرام و ایجاد حساب کاربری در تلگرام با هویت او ایجاد مزاحمت کرده است. این پرونده هم با طرح شکایت مرد جوان و قوم‌ و‌ خویش دورشان در پلیس فتای مشهد گشوده و تحقیقات برای شناسایی فرد مزاحم آغاز شد.

زن میان‌سال به پلیس فتا فراخوانده شد. به همراه پسرش به مرکز فرماندهی پلیس فتای مرکز استان خراسان رضوی رفت. او متهم بود به کلاهبرداری از طریق فضای مجازی. از تعجب سرش داشت شاخ در می‌آورد. مردی جوان مدعی بود که او کالایی را در یکی از سایت‌های واسطه‌گر برای فروش گذاشته و پس از دریافت هزینه، کالای مربوط را برای او ارسال نکرده است. شاکی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت که زن میان‌سال از این طریق برایش پیام فرستاده است.

شهروندانی که گوشی«BLU» دارند این گزارش را به دقت بخوانند

متهم سال‌ خورده اما مدعی شد که هیچ‌گونه فعالیتی در فضای مجازی ندارد و هیچ کالایی را هم برای فروش در این سایت نگذاشته است. گوشی تلفن همراه متهم از نوع ساده و بدون امکان نصب نرم‌افزار‌های تلگرام و دیوار بود. در بررسی کارشناسان پلیس فتا مشخص شد که این کلاهبرداری هم به شیوه دو مورد قبلی از طریق بی‌اطلاعی مالک گوشی تلفن همراه انجام شده است.

روز گذشته رئیس پلیس فتای خراسان رضوی در تشریح جزئیات این شگرد از کلاهبرداری مجازی در مشهد گفت: در دو ماه اخیر تاکنون 23 نفر از شهروندان مشهدی به مرکز پلیس فتای استان مراجعه و با موضوع کلاهبرداری، مزاحمت سایبری و اخاذی از طریق تلگرام، اینستاگرام و سایت‌های واسطه‌گر شکایت خود را مطرح کرده‌اند. با شناسایی و احضار متهمان که برخی از آن‌ها با شاکیان پرونده نسبت فامیلی دارند مشخص شد که این افراد هیچ‌گونه نقشی در این جرائم نداشته‌اند و از طریق افرادی دیگر پایشان به این پرونده‌ها باز شده است.

سرهنگ جواد جهانشیری ادامه داد: اغلب متهمان احضار شده مدعی بودند که هیچ‌گونه فعالیتی در فضای مجازی نداشته و گوشی تلفن همراهشان هم امکان دریافت و نصب نرم‌افزار‌های موبایلی را ندارد. در تحقیقات این پرونده‌ها مشخص شد که متهمان پرونده همگی از یک مدل گوشی مشابه با نام «BLU» استفاده می‌کرده‌اند که سیستم «GPRS» آن فعال بوده است. فرد فروشنده از این طریق با اطلاعات شماره سیم‌کارت فعال روی گوشی با هویت قربانیان در تلگرام و اینستاگرام صفحاتی را ایجاد کرده است. متهم یا متهمان اصلی این پرونده پس از ایجاد فضای کاربری در تلگرام و اینستاگرام به مخاطبان قربانیان خود دست یافته و برای عملی ساختن نقشه خود پیام‌هایی را تحت عنوان دریافت پول قرضی ارسال و از این طریق مرتکب کلاهبرداری ده‌ها میلیون تومانی شده‌اند. البته برخی از این وجوه نیز در قالب اخاذی و خرید و فروش صوری کالا در فضای مجازی بوده است که تحقیقات در این باره ادامه دارد.

این مقام ارشد پلیس فتای استان بیان کرد: کارشناسان پلیس فتا در اقدامات اطلاعاتی و ردزنی‌های مجازی رد متهمان این پرونده را در یکی از مناطق حاشیه شهر مشهد زده‌اند و این افراد به زودی دستگیر خواهند شد.

سرهنگ جهانشیری در پایان تاکید کرد: به شهروندانی که تصمیم خرید گوشی‌های تلفن همراه مارک «BLU» را دارند حتما در قسمت تنظیمات دسترسی gprs گوشی تلفن را بررسی و آن را خاموش کنند.