این فیلم با گذشت چند هفته هنوز هم دست به دست می چرخد. به دنبال باز نشر نسبتا گسترده این کلیپی واحدهای تولید کننده به این موضوع واکنش نشان داده و اعلام کردند: "رشته های لزج نشان داده شده در کلیپ، "دستمال کاغذی" نیست بلکه لخته های میکروبی و نشانه فساد محصول است. ضمن اینکه در سیستم تولید نوشیدنی ها امکان عبور ماده ای مثل "دستمال کاغذی" از پرکن ها وجود ندارد.
در فصول گرم سال، تنش های گرمایی علاوه براینکه از کیفیت بهداشتی ماده اولیه یعنی شیر خام می کاهد و شرایط سالم سازی در واحد تولیدی را سخت تر می کند، همچنین ریسک های زنجیره توزیع را که متاسفانه در کشور ما چندان کارآمد نیست، افزایش می دهد. در چنین شرایطی از تولیدکنندگان گرامی انتظار می رود کنترل شاخص های بهداشتی محصولات را بهبود دهند و نسبت به افزایش آگاهی عوامل زنجیره توزیع کالای خود و پاسخگویی به مصرف کنندگان مسئولانه تر عمل کنند و همینطور از فروشگاه ها و مصرف کنندگان تقاضا می شود از خرید محصولات گوشتی و لبنی خارج از یخچال اکیدا خودداری کنند.
آنچه باعث فراگیری این کلیپ و بازخوردهای مردمی شد، شناسنامه دار بودن تولید کننده و محصول آن بود و چرا که اتفاقاتی از این دست در تولیدات بدون نشان و کنترل که اتفاقا نام ارگانیک، سنتی، طبیعی و... هم دارند اصلا کم نیست. بنابراین از کلیه مصرف کنندگان دعوت می شود به خصوص در مورد محصولات با منشا دامی مثل گوشت و لبنیات و به ویژه در فصول گرم، تا حد ممکن از محصولات شناسنامه دار و قابل ردیابی و پیگیری استفاده کنند."
ضعف بزرگ توزیع و پخش
سید محمدرضا بنی طبا، سخنگوی انجمن لبنیات نیز در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا گفت: نه تنها محصولات لبنی بلکه تمام محصولات غذایی در حوزه توزیع و پخش با مشکل نبود رعایت استانداردهای مرتبط با پخش است. کشور ما در حوزه توزیع و پخش دارای ضعف هستند.
وی با اشاره به این که پخش و توزیع بخش مهمی از صنایع است، افزود: برخی از کارخانه های بزرگ سیستم توزیع دارند اما گاهی محصول از کارخانه تا به دست مصرف کننده برسد چند مرحله را می گذراند. در این پروسه طولانی باید از محصولات غذایی نگهداری درست انجام شود. این در حالی است که حتی مغازه داران نیز درباره اهمیت نحوه نگهداری محصولات غذایی از آگاهی و علم کافی برخوردار نیستند. مثلا شرکت می رود محصول غذایی را تحویل می دهد مغازه دار آن را خارج از یخچال و در آفتاب نگه می دارد تا کارهایش تمام شود و آن را در یخچال بگذارد.
برای نگهداری جنس قابل عودت دلسوزی نمی شود
سخنگوی انجمن لبنیات در ادامه افزود: لبنیات یکی از محصولات غذایی است که سریع فاسد می شود. اما این جنس فاسد از کارخانه بیرون نمی آید و شناسنامه دار بوده و دامپزشکی، سازمان غذا و دارو، استاندارد و... روی محصولات لبنیات نظارت دارند. اما شرکت های توزیع کنندگان برای صرفه جویی در سوخت دمای یخچال خود را تغییر می دهد و این جنس در شرایط نامناسب به مغازه دار می رسد. مغازه دار می داند اگر جنس مشکل داشته باشد آن را عودت می دهد و ضرر نمی کند. مغازه دار به همین راحتی می گوید کارخانه محصول بد ارائه کرده است اما نمی گوید من جنس را جلوی در گذاشتم یا یخچال مغازه ام روی دمای مناسب و استاندارد تنظیم نبوده است.شهروندان محصولات لبنی را خریداری کنند که در یخچال است و آن اجناس که بیرون از مغازه قرار گرفته است امکان فاسد شدن زیادی دارد
رکنا
دیدگاه شما