بهاره کیان افشار متولد 12 اردیبهشت 1364 در تهران و فارغ التحصیل لیسانس مهندسی کامپیوتر است. او با وجود مخالفت خانواده فعالیت اش در بازیگری را شروع کرد البته طراحی و تبلیغات شغل اصلی اش است و می گوید عاشق تئاتر است.
علاقه به بازیگری
کیان افشار گفته است: از دوم دبستان تئاتر را شناختم و از آن سن تجربه اش کردم از همان موقع هم همیشه می گفتم، بزرگ شوم بازیگری را انتخاب می کنم و از همان زمان هم پدر و مادرم تمایلی به انتخابم نشان نمی دادند.
در دوران دبیرستان دوست داشتم به مدرسه تئاتر و رشته هنر بروم ولی پدر و مادرم شدیدا مخالف بودند و مثل خیلی از پدر و مادرها دوست داشتند فرزندانشان پزشکی بخوانند.
در حالی که من هم اصلا علاقه ای به رشته های علوم تجربی نداشتم. بنابراین دیپلم ریاضی فیزیک گرفتم و در دانشگاه هم رشته فنی مهندسی خواندم.
او گفته است: از آنجا که خانوادهام در دوران نوجوانی همیشه مخالف حضورم در دنیای تئاتر بود، عطش بازیگری در من بیشتر میشد. طبیعی است وقتی انسان را از چیزی منع کنند اتفاقا بیشتر به سمت آن جذب میشود؛ به خصوص اگر این مساله در نوجوانی اتفاق بیفتد چون در این سن همهمان کمی خودسر و کلهشق هستیم. (میخندد) راضی کردن خانوادهام برای ورود به دنیای بازیگری با سختی همراه بود و زمان زیادی برد اما خوشبختانه در نهایت توانستم راضیشان کنم؛ به شکلی که الان جزو حامیان و مشوقان اصلی من و بسیار همراه هستند و کارهایم را با علاقه پیگیری میکنند و حتی وقتی برخی پیشنهادها را رد میکنم میگویند: « اینقدر سخت نگیر » یا میگویند « بهاره چرا اینقدر کمکار شدهای؟ » (میخندد) من فکر میکنم اگر انسان اراده کند میتواند سرنوشتش را بهنفع آرزوهایش تغییر دهد.
شاعری
از سنین پایین بواسطه علاقه شخصى پدرم همیشه به شعر و ادبیات پارسی علاقه داشتم و دارم گهگاهی هم دستی بر قلم دارم و از چینش کلمات کنار هم لذت میبرم.
ترانه و متنهای ادبی را بسیار دوست دارم و خودم هم ترانه و متون ادبی می نویسم. آقای بهرام رادان ، پیش از اینکه بازیگر شوم از دوستان من بودند و پس از ورودم به دنیای بازیگری این دوستی بواسطه همکاری پررنگ تر شد او ترانه های مرا خواندند و از چهار، پنج تا از این ترانه ها در آلبومشان استفاده کردند.
شغل دوم
کار دکوراسیون و تبلیغات را که دو رشته مجزا هستند، به عنوان کسب درآمد دارم و خیلی در آنها فعال هستم ولی انگیزه ام برای زندگی و مسیر پیش روی بازیگری و تئاتر است.
درست است که بازیگری به شکل جدی را با بازی در سریال آغاز کردم اما انگیزه ام از بازیگر شدن، حضور روی صحنه تئاتر بوده و هست همچنان از بازی در تئاتر بیشترین لذت را می برم.
نحوی بازیگر شدن
کیان افشار فعالیت اش را با گروه تئاتر آزیتا حاجیان در ماه های اول سال 83 شروع کرد. سپس با معرفی تینا پاکروان (همکلاسی دوران دبیرستانش) به محمدرضا شریفی نیا باعث شد در سریال کلاه پهلوی بازی کند.
کیان افشار گفته است: من سال ۸۳ به پروژه کلاه پهلوی دعوت شدم. همان موقع هفت ماه بود که در گروه تئاتر خانم حاجیان تمرین می کردم. خانم پاکروان – که همکلاسی دوران دبیرستانم بودند – من را به آقای شریفی نیا معرفی کرد. همان یکی دو جلسه اول که رفتم سر صحنه کلاه پهلوی ، عوامل تصمیم گرفتند من نقش «شادی مستشارنیا» را بازی کنم. تیر ۸۵ بود که تصویربرداری کلاه پهلوی کلید خورد.
عملا قرار بود پروژه یک سال و نیم طول بکشد ولی ما نزدیک به ۷-۶ سال مشغول کار بودیم. در همه آن سال ها، چند تئاتر کوچک هم کار کردم. در همه آن مدت منتظر بودم کلاه پهلوی تمام شود و بتوانم بیشتر فعالیت کنم ولی خب، نمی شد. هیچ وقت نمی دانستی بعد از یک هفته چه کار خواهی داشت. به خاطر همین نمی شد به هیچ پروژه ای قول داد.
من برای مسیر بازیگر شدنم، هیچ برنامه ریزی دقیقی نداشتم. اتفاقی که برایم افتاد واقعا مثل یک هدیه از سمت خدا بود. اگر تصمیم داشتم که از سنی شروع به بازیگری کنم، می رفتم کلاس بازیگری و بعد تئاتر را شروع می کردم و … ولی برایم پیش آمد. الان هم حضور در کلاه پهلوی، برایم اتفاق خوشایندی محسوب می شود؛ اتفاقی که البته ساده نبود. شاید خیلی ها بگوید چرا سه تا نقش اول این سریال را تازه کارها بازی می کنند؟
جواب این است که هیچ بازیگری حاضر نبود ۷-۶ سال با دستمزد، شرایط و بی برنامگی مقطعی که داشتیم، با پروژه کنار بیاید. برای ما بازیگرهای جوان، کار در کنار بزرگان و پیشکسوتان کلاه پهلوی مثل یک دانشگاه محسوب می شد. برای اینکه هم در آن کار می کردیم، هم آموزش می دیدیم. من در تمام مدت کار کلاه پهلوی صبور شدم. صبری که هر بازیگری به ویژه در تلویزیون به آن نیاز دارد.
فیلمشناسی
سینمایی
ردیف سال سینمایی کارگردان نقش
۱ ۱۳۸۷ شیرین عباس کیارستمی شیرین
۲ ۱۳۹۱ گناهکاران فرامرز قریبیان مرجان فرازمند
۳ ۱۳۹۱ هیچکجا هیچکس ابراهیم شیبانی یلدا
۴ ۱۳۹۳ طول موج فرامرز شهبازیان ناژوان
۵ ۱۳۹۳ ع ش ق قاسم جعفری واله
۶ ۱۳۹۴ کفشهایم کو؟ کیومرث پوراحمد بهاره
۷ ۱۳۹۴ بارکد مصطفی کیایی ستاره
۸ ۱۳۹۵ کمدی انسانی محمدهادی کریمی
۹ ۱۳۹۵ زرد مصطفی تقیزاده نیکی
۱۰ ۱۳۹۵ ماهورا حمید زرگرنژاد ماهور
۱۱ ۱۳۹۶ لونه زنبور برزو نیک نژاد تارا
۱۲ ۱۳۹۶ عطر تلخ علی ابراهیمی سارا
۱۳ ۱۳۹۶ دشمن زن کریم امینی سهیلا
۱۴ ۱۳۹۷ پالتو شتری مهدی علی میرزایی کیانا
۱۵ ۱۳۹۷ بی وزنی مهدی فرد قادری هلیا
۱۶ ۱۳۹۷ رؤیای سهراب علی قویتن سایه
۱۷ ۱۳۹۸ پسرکشی محمدهادی کریمی
تلویزیونی
ردیف سال تلویزیونی کارگردان نقش
۱ ۱۳۹۱ کلاه پهلوی سید ضیاءالدین دری شادی مستشارنیا
۲ ۱۳۹۴ گاهی به پشت سر نگاه کن مازیار میری شبنم
۳ ۱۳۹۶ نوار زرد پوریا آذربایجانی رعنا
شبکه خانگی
ردیف سال شبکه خانگی کارگردان نقش
۱ ۱۳۹۵ عاشقانه منوچهر هادی درسا
۲ ۱۳۹۶ گلشیفته بهروز شعیبی سعیده
۳ ۱۳۹۷ هشتگ خاله سوسکه محمد مسلمی خاله سوسکه
او در سریال گلشیفته برای اولین بار در یک سریال ایرانی نقش یک ترنس زن را بازی کرد.
فیلم کوتاه
ردیف سال فیلم کوتاه کارگردان نقش
۱ ۱۳۸۳ راز ماهی کوچک قرمز پوریا جهانشاد
۲ ۱۳۹۳ بنشین عزیزم علی نظری
۳ ۱۳۹۶ حضور مخفی یک بیگانه الهام اطیابی
تئاتر
ردیف سال تئاتر کارگردان نقش
۱ ۱۳۹۱ کلاغها و دروغها عباس غفاری
۲ ۱۳۹۱ بازرس هاند واقعی بورژین عبدالرزاقی
۳ ۱۳۹۲ بوی قهوه و بلال و کباب احسان کرمی
۴ ۱۳۹۳ WOW تینو صالحی
۵ ۱۳۹۴ دست نیافتنیها علیرضا کوشک جلالی
۶ ۱۳۹۴ هتلیها حمیدرضا آذرنگ
۷ ۱۳۹۶ آیس لند آیدا کیخایی
نمایشنامه خوانی
ردیف سال نمایشنامه خوانی کارگردان نقش
۱ ۱۳۹۵ مو احسان کرمی
۲ ۱۳۹۵ یک دقیقه سکوت
۳ ۱۳۹۶ صحنههایی از زندگی پدرم افشین اخلاقی
دیدگاه شما