به نقل از پیای، هر چند بسیاری از پزشکان و مردم برای درمان سرماخوردگی و عوارض ناشی از آن به آنتیبیوتیک تجویز و استفاده میکنند اما دانشمندان دریافتهاند شهد زنبور عسل تمام کارآیی داروهای شیمیایی را دارد و البته عوارض منفی هم ندارد. پژوهشگران دانشگاه آکسفورد تازهترین پژوهش علمی خود به پزشکان توصیه و پیشنهاد کردهاند به جای آنتیبیوتیک از عسل برای درمان برخی بیماریها بهره ببرند.
عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی اعضایی بخشهایی بینی، گلو، حنجره و فضای بزرگ عبور هوا از نای تا ریه تحت تاثیر قرار میدهد. از سالهای بسیار دور تا امروز مردم معمولا برای درمان سرفه و گلودرد و سرماخوردگی به ویژه در کودکان از عسل استفاده میکردند اما تاثیر شهد زنبور بر درمان عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی بزرگسالان تا امروز به شکل رسمی و علمی مطالعه نشده بود. به همین دلیل، دانشمندان کوشیدند در پژوهش تازه عسل را جایگزین داروهای معمول کنند.
آنها در ۱۴ کارآزمایی بالینی مفید با حضور ۱۷۶۱ شرکتکننده در سنین مختلف درمان بیماری را با عسل با درمانهای دارویی شامل آنتیهیستامین، اکسپکتورانت و مسکنهای متفاوت مقایسه کردند و به این نتیجه رسیدند که عسل بسیار موثرتر از داروهای معمول است، به ویژه در بهبود نشانههای بالینی سرماخوردگی و کاهش شدت و بسامد سرفه. دو مطالعه جداگانه نشان داد آنها که از عسل استفاده کردهاند، دستکم یک تا دو روز زودتر نشانههای بیماری را از دست دادهاند.
به این ترتیب، دانشمندان توصیه کردهاند عسل که موثرتر است و عوارض جانبی کمتر دارد، جایگزین داروهای همیشگی در درمان سرماخوردگی و پیامدهای آن شود. هر چند شاید همه انواع عسلها هم یک کارکرد و یک خروجی در درمان بیماری نداشته باشند./همشهری آنلاین
دیدگاه شما