باشگاه خبرنگاران جوان، بیش از ۸ ماه از شیوع ویروس کرونا در جهان میگذرد. تاکنون بیش از ۲۱ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در جهان به این ویروس آلوده شده و ۷۸۰ هزار نفر جان خود را از دست داده اند. کهنسالان و کسانی که دارای بیماریهای زمینهای هستند در مقابل این ویروس آسیب پذیری بیشتری دارند.
یکی از سوالات رایج در میان مردم این است که آیا ویروس کرونا میتواند برای زنان باردار خطرناک باشد؟. متخصصان زنان و زایمان به سوالات مرتبط با کووید ۱۹ و حاملگی زنان پاسخ میدهند.
چقدر ویروس کرونا میتواند برای زنان باردار و جنین آنها خطرناک باشد؟
- این موضوع به آن بستگی دارد که این مادران در چندمین ماه حاملگی به ویروس کرونا مبتلا شده اند. زنان بارداری که به بیماریهای زمینهای مانند مشکلات مزمن تنفسی، بیماریهای کبد و کلیه، آسم، بیماریهای قلبی، فشار خون، دیابت و سرطان مبتلا هستند در صورت ابتلا به ویروس کرونا، شرایط بسیار وخیمی خواهند داشت.
در صورت ابتلای این زنان به ویروس کرونا احتمال سقط جنین، مشکلات تنفسی و ریوی، زایمان زودرس و نیز برهم خوردن ماههای حاملگی (طولانیتر شدن یا کوتاهتر شدن دوره حاملگی) برای آنها وجود دارد. حتما باید زنان بارداری که به ویروس کرونا مبتلا میشوند تحت نظر پزشک قرار گیرند. این زنان در گروه افراد پر خطر دسته بندی میشوند.
در صورتی که یک زن باردار به ویروس کرونا مبتلا شود، احتمال انتقال آن به جنین وجود دارد؟
- تحقیقات نشان داده است همان طور که زنان باردار نمیتوانند آنتی بادیهای (پادتن) خون خود را به جنین منتقل کنند، نمیتوانند ویروس کرونا را هم در دوره حاملگی به جنین انتقال دهند. تاکنون هیچ موردی از انتقال ویروس کرونا از مادر به جنین در دوره حاملگی دیده نشده است.
اگر زنان در دوره بارداری به ویروس کرونا مبتلا شوند، چه اتفاقی رخ میدهد؟
- مدیریت زایمان براساس مواردی، چون شرایط عمومی زن، وضعیت جنین و دوره حاملگی تعیین میشود. غالباً زنانی که علائم ملایمی در ابتلا به ویروس کرونا دارند، بهبودی خود را باز مییابند و میتوانند دوره حاملگی را ادامه دهند. با این حال، زنانی که تا هفته دوازدهم حاملگی علائم شدید ابتلا به کرونا را دارند، ممکن است دچار سقط جنین شوند.
سازمان جهانی بهداشت میگوید حتی اگر مادران به ویروس کرونا مبتلا باشند، بهتر است به نوزادان خود شیر بدهند. چقدر این اقدام درست است؟
- حقیقت این است که نوزاد و مادر بدون یکدیگر نمیتوانند به زندگی خود ادامه دهند. این مسئله به شرایط مادر و نوزاد و نیز شدت بیماری بستگی دارد. اگر شرایط بیماران وخیم باشد باید مادر و نوزاد را از همدیگر جدا کرده و تحت درمان قرار داد. با این حال، شیر مادر اصلیترین غذا برای نوزاد است و هیچ جایگزینی سالم و مناسبی برای آن وجود ندارد.
توصیهها و دستور العملها برای زنان باردار برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا چیست؟
- اگر زنان باردار هر گونه علائم ابتلا به ویروس کرونا را نشان دهند باید سریعاً تحت درمان قرار گیرند. علائم رایج ابتلا به ویروس کرونا شامل تب، سرگیجه و بی حالی، سرفه خشک، تنگی نفس و تنفس سخت، درد عضلات و بدن، سردرد، گلو درد و از دست دادن حس بویایی و چشایی میشود. زنان باردار باید به صورت مداوم تحت نظر دکتر باشند.
بهتر است این زنان به صورت مستمر دستهای خود را با آب و صابون بشویند همچنین آنها باید از مکانهای شلوغ مانند اماکن شلوغ، سیستم حمل و نقل عمومی و ارتباطات اجتماعی دور باشند.
این زنان همچنین باید به طور پیوسته از ماسک استفاده کرده و فاصله اجتماعی با سایر افراد را رعایت کنند. خانواده و کسانی که با این زنان در ارتباط هستند باید بهداشت را به طور کامل رعایت کنند، زیرا این افراد مستعد انتقال بیماری به زنان باردار هستند.
زنان باردار نیز باید به طور پیوسته با پزشک متخصص در ارتباط باشند و توصیههای آنها را در ایام شیوع ویروس کرونا به طور کامل رعایت کنند.
دیدگاه شما